reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

rosania - ja sie opiekowalam polskimi maluchami - praca o tyle niewdzieczna ze deszcz czy nie deszcz lecialam do szkoly... no i chorubska zawsze moga sie przytrafic - ale jest to o tyle oki ze moja jola ladnie sie bawila z dziewczynkami... czasem w sobote wpadal jeszcze krystianek (taka troche niania na telefon bylam) no i chyba do konca roku tez sie na tym skupie - a od nowego roku zaczynam szukac "normalnej" roboty - czyli sprzatanie czy sklep (oj chyba za slaby mam jezyk) lub hamburgerownia :tak: w sumie mam juz swoje dziewczyny - w razie co referencje moge dostac - no i teraz bedzie mi latwiej bo bede miala autko...
ja bralam 4,5 (jesli do 5 h dziennie)
jesli powyzej 5h na dzien i praca w miare stala to 4
ale jak wyjezdzalam (w kwietniu) to ceny pokazywaly sie po ok 3,5... tylko ze dla mnie osoba ktora zbyt nisko sie ceni (bo nie mowie tu o sytuacji gdy ze znajoma sie dogadujesz) w zasadzie na starcie jest skazana na brak zaufania (bo mi sie wydaje ze szuka czegokolwiek oby przetrwac...)
a do dzieci trzeba miec podejcie - organizowac im czas - a nie posadzic przed tv...

reklama
Ja sprzatałam dom Irlandki, korzystajac z tego, ze maż mial w sezonie wolne wtorki:))
To praca raczej tylko na ranki...Dostawałam 10/h :) miala juz kolejne chetne na mnie, ale maz zmienil grafik i siedze z dziecmi.
Tez myslalam o opiece nad innymi dziecmi...

Hej
No to i ja sie dopisuje. Tez czuje ze powinnam juz pojsc miedzy ludzi, dlatego po powrocie z Polski chyba bede sie rozgladac za praca.

Mam pytanie- zauwazylam ze pisala tu z Wami kiedys IwonaArch. Czy ma ktos z nia jakis kontakt? Kiedys przypadkiem spotkalysmy sie na placu zabaw i zamienilysmy z soba kilka slow. Potem zalowalam ze nie wymienilysmy sie jakimis kontaktami i ze rozmowa nie trwala dluzej. Mam nawet zdjecia wspolne naszych dzieciaczkow. A potem jak przegladalam forum to ja rozpoznalam po zdjeciu i imieniu dzieciaczka :-)Ale ona juz chyba tu nie pisze....????? :-(

siemanko

ja juz sama w domku..rodzinka pojechala do domku...a ja mam czas dla syna i oczywiscie jestem gotowa do spotkan :D

Salome...co Ty na spotkanko...zapraszamy do nas na kawusie i ciacho :)
chyba ze w jakis ladny dzionek na plac zabaw

Didi jasne jak najbardziej :-):-):-) Moj maz teraz ma nocki i w dzien spi takze ciesze sie jak mam gdzie wyjsc z domu by mu nie halasowac. Jeszcze sie zgadamy kiedu jak i gdzie ;-)

Witam
Mam pytanie do mam z Tuam. Przeprowadzam się za 2-3 tygodnie z Galway do Tuam na osiedle Palace Fields. Jak daleko na pieszo mam tam do podstawowej szkoly z jezykiem wykladowym angielskim. Mam 7 letnią corkę i bede ja musiala prowadzac....a mam tez 4 miesieczne malenstwo.
PS. Czy ta sa szkoly mieszane czy z podzialem na boys and girls, wolalabym mieszana.

Dzieki

reklama
Witam
Mam pytanie do mam z Tuam. Przeprowadzam się za 2-3 tygodnie z Galway do Tuam na osiedle Palace Fields. Jak daleko na pieszo mam tam do podstawowej szkoly z jezykiem wykladowym angielskim. Mam 7 letnią corkę i bede ja musiala prowadzac....a mam tez 4 miesieczne malenstwo.
PS. Czy ta sa szkoly mieszane czy z podzialem na boys and girls, wolalabym mieszana.

Dzieki
Hej
Ja jeszcze nie mam uczniaka,ale ostatnio pomagalam kolezance zapisac syna do szkoly,tylko,ze on ma juz 11 lat i trafil do gimnazjum dla chlopcow.
Z tego co wiem to 7-mio latki sa w mieszanych klasach.
Wszystkie szkoly w Tuam znajduja sie na jednej ulicy Dublin Road.
Z Palce Field bedziesz miala 20-25 min. spacerkiem,bo te domki sa sporo od centrum. No ale nie powiem,ladniusie te domki ;-) i sporo polakow tam mieszka.

Aaa chyba we wszystkich klasach i szkolach wykladowym jezykiem jest angielski. Dodatkowym irlandzki.

Do góry