reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

rosania - ja sie opiekowalam polskimi maluchami - praca o tyle niewdzieczna ze deszcz czy nie deszcz lecialam do szkoly... no i chorubska zawsze moga sie przytrafic - ale jest to o tyle oki ze moja jola ladnie sie bawila z dziewczynkami... czasem w sobote wpadal jeszcze krystianek (taka troche niania na telefon bylam) no i chyba do konca roku tez sie na tym skupie - a od nowego roku zaczynam szukac "normalnej" roboty - czyli sprzatanie czy sklep (oj chyba za slaby mam jezyk) lub hamburgerownia :tak: w sumie mam juz swoje dziewczyny - w razie co referencje moge dostac - no i teraz bedzie mi latwiej bo bede miala autko...
ja bralam 4,5 (jesli do 5 h dziennie)
jesli powyzej 5h na dzien i praca w miare stala to 4
ale jak wyjezdzalam (w kwietniu) to ceny pokazywaly sie po ok 3,5... tylko ze dla mnie osoba ktora zbyt nisko sie ceni (bo nie mowie tu o sytuacji gdy ze znajoma sie dogadujesz) w zasadzie na starcie jest skazana na brak zaufania (bo mi sie wydaje ze szuka czegokolwiek oby przetrwac...)
a do dzieci trzeba miec podejcie - organizowac im czas - a nie posadzic przed tv...

reklama
Ja sprzatałam dom Irlandki, korzystajac z tego, ze maż mial w sezonie wolne wtorki:))
To praca raczej tylko na ranki...Dostawałam 10/h :) miala juz kolejne chetne na mnie, ale maz zmienil grafik i siedze z dziecmi.
Tez myslalam o opiece nad innymi dziecmi...

Hej
No to i ja sie dopisuje. Tez czuje ze powinnam juz pojsc miedzy ludzi, dlatego po powrocie z Polski chyba bede sie rozgladac za praca.

Mam pytanie- zauwazylam ze pisala tu z Wami kiedys IwonaArch. Czy ma ktos z nia jakis kontakt? Kiedys przypadkiem spotkalysmy sie na placu zabaw i zamienilysmy z soba kilka slow. Potem zalowalam ze nie wymienilysmy sie jakimis kontaktami i ze rozmowa nie trwala dluzej. Mam nawet zdjecia wspolne naszych dzieciaczkow. A potem jak przegladalam forum to ja rozpoznalam po zdjeciu i imieniu dzieciaczka :-)Ale ona juz chyba tu nie pisze....????? :-(

siemanko

ja juz sama w domku..rodzinka pojechala do domku...a ja mam czas dla syna i oczywiscie jestem gotowa do spotkan :D

Salome...co Ty na spotkanko...zapraszamy do nas na kawusie i ciacho :)
chyba ze w jakis ladny dzionek na plac zabaw

Didi jasne jak najbardziej :-):-):-) Moj maz teraz ma nocki i w dzien spi takze ciesze sie jak mam gdzie wyjsc z domu by mu nie halasowac. Jeszcze sie zgadamy kiedu jak i gdzie ;-)

Witam
Mam pytanie do mam z Tuam. Przeprowadzam się za 2-3 tygodnie z Galway do Tuam na osiedle Palace Fields. Jak daleko na pieszo mam tam do podstawowej szkoly z jezykiem wykladowym angielskim. Mam 7 letnią corkę i bede ja musiala prowadzac....a mam tez 4 miesieczne malenstwo.
PS. Czy ta sa szkoly mieszane czy z podzialem na boys and girls, wolalabym mieszana.

Dzieki

reklama
Witam
Mam pytanie do mam z Tuam. Przeprowadzam się za 2-3 tygodnie z Galway do Tuam na osiedle Palace Fields. Jak daleko na pieszo mam tam do podstawowej szkoly z jezykiem wykladowym angielskim. Mam 7 letnią corkę i bede ja musiala prowadzac....a mam tez 4 miesieczne malenstwo.
PS. Czy ta sa szkoly mieszane czy z podzialem na boys and girls, wolalabym mieszana.

Dzieki
Hej
Ja jeszcze nie mam uczniaka,ale ostatnio pomagalam kolezance zapisac syna do szkoly,tylko,ze on ma juz 11 lat i trafil do gimnazjum dla chlopcow.
Z tego co wiem to 7-mio latki sa w mieszanych klasach.
Wszystkie szkoly w Tuam znajduja sie na jednej ulicy Dublin Road.
Z Palce Field bedziesz miala 20-25 min. spacerkiem,bo te domki sa sporo od centrum. No ale nie powiem,ladniusie te domki ;-) i sporo polakow tam mieszka.

Aaa chyba we wszystkich klasach i szkolach wykladowym jezykiem jest angielski. Dodatkowym irlandzki.

Do góry