reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

efi a poza tym jest duzo sklepow polskich gdzie mozna kupic kaszki bobovita 3.90 i mleko bebiko nie pamietam ile,cherbatki dla dzieci i czego sobie zapragniesz a jak czegos nie ma to prosisz a oni ci sprowadza:) polski chlep ok 2 .50.
no i jak zarabiacie nie duzo to mozna sie starac o family income suplement dla rodzin o niskich dochodach.

anieczka co u ciebie jak twoi mezczyzni zdrowi i jak w pracy ?
ja w sob ide do pracy wiec lukasz bedzie zostawal wekendy z olivierem hii ciekawe jak sobie poradzi...

pozdrawiam

reklama
hejka

laseczki oblalam egzamin na prawko wiec nastempne podejscie pod koniec wrzesnia poczatek pazzioernika..juz planuje przylot do pl aby zdac:)

Efi ..polecam zajzec na to forum www forum.banda.pl ..tam dowiesz sie masy rzeczy i napewno znajdziesz mamcie z Corku
Didi a nie chcialas zdawac tutaj?
Najpierw zdajesz testy (jezeli polskie masz obcykane na cacy to z tymi nie powinnas miec wiekszych problemow).
I jezeli zdasz testy to masz 2 lata na zdanie jazdy.
Sprobuj ;-)

anieczka co u ciebie jak twoi mezczyzni zdrowi i jak w pracy ?
ja w sob ide do pracy wiec lukasz bedzie zostawal wekendy z olivierem hii ciekawe jak sobie poradzi...

pozdrawiam
Kamciu moi faceci wporzadku,Antek tylko katarzy.
No to powodzenia dla Lukasza.Na pewno da rade :tak:

Dziękuję za odpowiedź!

anineczka
jesteś pewna, że aż 150Eur TYGODNIOWO? I co to znaczy "i 250Eur kwartalnie"???

Boję się jak sobie poradzimy, ja z wykształcenia jestem germanistką, a mój angielski jest baaaaardzo średni.

efi anineczka 150 miesiecznie niestety jest child benefitu anineczka sie pewnie pomylila :p ale byloby super jakby bylo tygodniowo :p

Anineczka..wole zdac prawko w pl..bo moj angielski jest taki jakby wcale go nie bylo:-)..wiec wole nie ryzykowac

Efi..tak jak pisze Aniay..150 E miesiecznie..pozniej dodatek do rodzinnego tygodniowe ..my akurat dostajemu 20 E ..no i co 3 miesiace 250E dla dzieci do 6 roku zycia..:)..napewno dacie sobie z tym wszystkim rade..no i na bank wystarczy na pampersiki i na inne maluskie przyjemnosci dla maluszka:).i dla mamusi

Dziekuje wam dziewczyny za rady,wlasnie wczoraj maz dostal odpowiedz na meila i teraz to my musimy czekac az oni do nas zadzwonia i umowia nas na spotkanie.To mowicie ze jak doplace 60 euro to zalatwie to szybciej,nawet nie wiedzialam.Musze powiedziec o tym mezowi.Ciesze sie ze sa jeszcze tacy ludzie ktorzy sluza rada.Jeszcze raz wam dziekuje i pozdrawiam was bardzo serdecznie:-)

O kufa pomylilam sie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Dzieki dziewczyny za poprawe mnie :tak:
No tak,chcialabym tygodniowo :laugh2::laugh2::laugh2:

To chyba przez ta moja ciaze :szok: Zyje w innym swiecie,Glowa mnie juz boli ponad 3 tygodnie i ledwo zipie :zawstydzona/y::sick:
A i paracetamol tak chwalony przez tutejszych kaznodzieji nie dziala na mnie :sick:

Jeszcze raz wielkie sorki :tak:

Anineczka mnie tez w ciazy strasznie glowa bolala..po jakims czasie juz nawet o bolu zapominalam ..:-) mozesz pic syropek..PYROSAL..przeciwbolowy itp..:D .nieszkodliwy dla ciezarnych..moze pomoze ale cholerstwo strasznie slodkie..jesli chcialabys to moge przywiezdz no i dostarczyc..:D

A do child benefit niezbedny jest PPS dziecka? bo ja się zgapiłam i jeszcze mamy wniosek niezłożony.... tyle kaski przepadło :wściekła/y:
Wniosek o pps dla Oli składaliśmy dwa miesiące temu i nic, cisza ... gdzie mam się upomnieć ??
Ale się wnerwiłam ...

reklama
didi serio pomoze? To ja Cie prosze,przywiez mi :eek::tak:;-);-)
Jak bedziesz w Irl. to daj znac ;-)

Michasiowa,jezeli dziecko przebywa z Wami to chyba trzeba. Idz tam gdzie skladalas wniosek,do Social Welfare. Ostatnio kolezanka tez chodzila za synka PPs-em bo ona dostala a syn nie.Okazalo sie,ze lezal u nich na biurku :dry::eek:

Do góry