reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Anineczka..ok..przywioze,..:D

Michasiowa..oni nie przysylaja pps-u dziecka trzeba isc do nich i podadza Tobie..:)..ja tez tak mialam..idz do okienka informacji tam tez dadza i nie bedziesz musiala czekac w kolejce..:D kumpela tak poszla i tam ten facet dal jej a i trwalo 5 minut to..nie liczac tego zanim wpadlysmy na to to siedzialysmy 20 minut w kolejce :-D:-D:-D

reklama
Witajcie Mamy z Irlandii:-)
Jakiś czas temu odezwałam się jako mama jeszcze z Polski.Teraz już od dwóch tygodni jesteśmy w Irlandii całą rodzinką. Mieszkamy w Oranmore,dokładnie na jego obrzeżach,trudno mi to określić,bo jeszcze nie znam okolicy.Zmiany najgorzej zniósł mój synuś-Miłosz.Od razu się przeziębił,chodził markotny i smutny.Teraz już jest lepiej.Czytam dokładnie wszystko, co piszecie na tym forum,bo teraz dotyczy mnie już to bezpośrednio.I lepiej się człowiek czuje ze świadomością,że są tu inni rodzice zPolski. Pozdrawiam wszystkich bardzo gorąco:-)

mapas witamy w Irlandii:) super ze w oranmore mieszkasz kolejna mamuska niedaleko :)
a mi sie wlasnie cosik dziwnego zrobilo z palcami
zaczelo sie od tego ze wyszlam do sklepu z planami na krotki spacerek z Oliwcia a tunagle lnelo tak ze normalnie w minute przemoklam prawie do majetek bylam w polowie drogi to poszlam do sklepu zrobilam zakupy wrocilam przebralam sie no i cholera nagle palce mi tak spuchly ze obraczka nie da sie ruszyc i wogole ciezko mi na klawiszach pisac, od godziny mnie juz trzyma i nie puszcza :confused: za to oliwcia wczoraj miala drugie szczepienie i jakas marotna dzisiaj pierwszego wogole nie odczula, mam nadzieje ze mi bidulka sie nie rozchoruje...

witaj mapas milo ze mamy kolejna mame w naszym gronie napisz cos o sobie skad jestes ile masz lat:)w oranmore jest duzo polskich mamusiek musze zauwazyc:))))
jak bedziesz miala ochote to mozemy sie spotkac..

aniay a na ile jedziesz? 1 raz z malenstwem?

anieczka co slychac?jak sie czujesz???moze sie umowimy na jakies podciecie moze balejaz????

ja musze sie pochwalic zaczelam prace na part time wekendy i jestem zadowolona wyszlam troche z domu do ludzi ladny hotel 5 gwiazdkowy mili ludzie i atmosfera co jest najwazniejsze (bo mozna zarabiac duzo a sie meczyc z idiotami...)malemu wychodzi 2 zabek ladnie juz siedzi do chodzenia sie bierze nie usiedzi w jednym miejscu zywe i usmiechniete dzieckooo i ładnie mi spi w nocy wiec jest okkkkk
załacze kilka zdjec:)

pozdrawiam

hejka..

Aniay ..milego pobytu w upalnej polsce..jest tu strasznie goraco bynajmiej w mojej BYdgoszczy wczoraj o godzi 19:20 bylo jeszcze 36 stopni normalnie szok..wiec lato w pelni az nie do wytrzymania

KAmciu..a gdzie chodzicie do fryzjera?? No i jak maluszek rwie soe do chcodzenia to zapytam czy masz te paputki ortopedyczne?? moj AL naprawde to jest wazne teraz moja kumpela odkupila za grosz ode mnie ( nie ma zaduzo kasy) bo jej mala niby chodzila ale sie bala bo taka jakas lejaca na boki ale jak zalozylam jej te papucie to mala zaraz stanela pewnie i samiusienka bez niczyjej pomocy ruszyla 3 kroczki a jej mama i babcia normalnie wytrzeszczu dostaly zezdziwienia.

no a synusia masz slodkiego :D

kamcia tak pierszy raz z oliwia i prawdopodobnie na niecale dwa miesiace, planujemy ze pod koniec lipca dojedzie mezus i zorganizujemy chrzest.Synek Ci rosnie na potege jak sobie go przypomne to to taka kruszynka byla:p
didi ja slyszalam ze najzdrowiej jk dziecko na boso uczy sie chodzic ale z drugiej strony wiem co moga zdzialac buty ortopedyczne u doroslego, mozesz mi przyblizyc temat?

Aniay..ja zaczelam ubierac butki ortopedyczne Alutkowi odkad zaczal stawac..czyl sie pewnie i twardo stal..w wieku 9 , 5 miesiaca zaczal chodzic miesiac pozniej juz biegal..ja wiem ze chodzenie to indywidualna sprawa kazdego dziecka..ale jestem zdania ze jak dziecko juz staje to butki ortopedyczne powinny byc..bynajmiej nie ma krzywych nozek i nie zagina butkow co mozan spotkac u wiekszosci irlandczykow..a butki nie zaszkodza jesli bedzie nosil..:-) a co do corci kolezanki to ona ma rok i jeszcze chwieje sie na nozkach nie stoji pewnie ..przewraca sie ..no ale mowie jak ubralam te butki to odrazu mloda poczula sie pewnie i az nabrala checi do chodzenia

reklama
hej didi bylam u fryzjera w polsce hii
wiem ze bede musiala kupic jakies dobre buty slyszalam zw firma elefant sa dobre???

Do góry