reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

efi a poza tym jest duzo sklepow polskich gdzie mozna kupic kaszki bobovita 3.90 i mleko bebiko nie pamietam ile,cherbatki dla dzieci i czego sobie zapragniesz a jak czegos nie ma to prosisz a oni ci sprowadza:) polski chlep ok 2 .50.
no i jak zarabiacie nie duzo to mozna sie starac o family income suplement dla rodzin o niskich dochodach.

anieczka co u ciebie jak twoi mezczyzni zdrowi i jak w pracy ?
ja w sob ide do pracy wiec lukasz bedzie zostawal wekendy z olivierem hii ciekawe jak sobie poradzi...

pozdrawiam

reklama
hejka

laseczki oblalam egzamin na prawko wiec nastempne podejscie pod koniec wrzesnia poczatek pazzioernika..juz planuje przylot do pl aby zdac:)

Efi ..polecam zajzec na to forum www forum.banda.pl ..tam dowiesz sie masy rzeczy i napewno znajdziesz mamcie z Corku
Didi a nie chcialas zdawac tutaj?
Najpierw zdajesz testy (jezeli polskie masz obcykane na cacy to z tymi nie powinnas miec wiekszych problemow).
I jezeli zdasz testy to masz 2 lata na zdanie jazdy.
Sprobuj ;-)

anieczka co u ciebie jak twoi mezczyzni zdrowi i jak w pracy ?
ja w sob ide do pracy wiec lukasz bedzie zostawal wekendy z olivierem hii ciekawe jak sobie poradzi...

pozdrawiam
Kamciu moi faceci wporzadku,Antek tylko katarzy.
No to powodzenia dla Lukasza.Na pewno da rade :tak:

Dziękuję za odpowiedź!

anineczka
jesteś pewna, że aż 150Eur TYGODNIOWO? I co to znaczy "i 250Eur kwartalnie"???

Boję się jak sobie poradzimy, ja z wykształcenia jestem germanistką, a mój angielski jest baaaaardzo średni.

efi anineczka 150 miesiecznie niestety jest child benefitu anineczka sie pewnie pomylila :p ale byloby super jakby bylo tygodniowo :p

Anineczka..wole zdac prawko w pl..bo moj angielski jest taki jakby wcale go nie bylo:-)..wiec wole nie ryzykowac

Efi..tak jak pisze Aniay..150 E miesiecznie..pozniej dodatek do rodzinnego tygodniowe ..my akurat dostajemu 20 E ..no i co 3 miesiace 250E dla dzieci do 6 roku zycia..:)..napewno dacie sobie z tym wszystkim rade..no i na bank wystarczy na pampersiki i na inne maluskie przyjemnosci dla maluszka:).i dla mamusi

Dziekuje wam dziewczyny za rady,wlasnie wczoraj maz dostal odpowiedz na meila i teraz to my musimy czekac az oni do nas zadzwonia i umowia nas na spotkanie.To mowicie ze jak doplace 60 euro to zalatwie to szybciej,nawet nie wiedzialam.Musze powiedziec o tym mezowi.Ciesze sie ze sa jeszcze tacy ludzie ktorzy sluza rada.Jeszcze raz wam dziekuje i pozdrawiam was bardzo serdecznie:-)

O kufa pomylilam sie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Dzieki dziewczyny za poprawe mnie :tak:
No tak,chcialabym tygodniowo :laugh2::laugh2::laugh2:

To chyba przez ta moja ciaze :szok: Zyje w innym swiecie,Glowa mnie juz boli ponad 3 tygodnie i ledwo zipie :zawstydzona/y::sick:
A i paracetamol tak chwalony przez tutejszych kaznodzieji nie dziala na mnie :sick:

Jeszcze raz wielkie sorki :tak:

Anineczka mnie tez w ciazy strasznie glowa bolala..po jakims czasie juz nawet o bolu zapominalam ..:-) mozesz pic syropek..PYROSAL..przeciwbolowy itp..:D .nieszkodliwy dla ciezarnych..moze pomoze ale cholerstwo strasznie slodkie..jesli chcialabys to moge przywiezdz no i dostarczyc..:D

A do child benefit niezbedny jest PPS dziecka? bo ja się zgapiłam i jeszcze mamy wniosek niezłożony.... tyle kaski przepadło :wściekła/y:
Wniosek o pps dla Oli składaliśmy dwa miesiące temu i nic, cisza ... gdzie mam się upomnieć ??
Ale się wnerwiłam ...

reklama
didi serio pomoze? To ja Cie prosze,przywiez mi :eek::tak:;-);-)
Jak bedziesz w Irl. to daj znac ;-)

Michasiowa,jezeli dziecko przebywa z Wami to chyba trzeba. Idz tam gdzie skladalas wniosek,do Social Welfare. Ostatnio kolezanka tez chodzila za synka PPs-em bo ona dostala a syn nie.Okazalo sie,ze lezal u nich na biurku :dry::eek:

Do góry