reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam się :-)

Daaaawno mnie tutaj nie było i na pewno nie nadrobię tego co Gaduły napisałyście.

U nas ok, ale czasu brak.
Byliśmy na wakacjach bez Syncia, tęskniłam strasznie, ale przydał się taki tydzień totalnego luzu :-)

Mam nadzieję, że nie zostałam całkowicie zapomniana :-)
Postaram sie odzywac częściej...

Gratuluję wszystkim nowym Mamusiom :-)

reklama
Misia sprawnej i niemeczacej przeprowadzki :-)i daj znac jak juz si urzadzisz sasiadko Ty moja;-):-Dteraz to Cie A bedzie po pietrach ganial:-D:-D:-D

witaj mummy
Misia ale ten komp to uzaleznienie... nie martw sie nie jestes sama ...:-D

a my dzisiaj na basenie bylismy cala trojeczka moje dziecie wniebowziete... caly czas jej sie mordeczka smiala... woda to jej zywiol :tak:

czesc wszystkim mamusiom z irlandii.jestem tu nowa wiec kilka slow o mnie. jestem z bydgoszczy, moj maz z nigerii, mamy dwoch chlopcow, starszy zaczyna szkole we wrzesniu wiec jesli ktores z waszych pociech tez jest na tym etapie prosze o kontakt, bardzo sie denerwuje i przezywam ten okres przygotowania do szkoly, troche trudno opanowac emocje.drugie malenstwo ma 2 i pol miesiaca.mieszkamy w tallaght.nie mam wielu znajomych, a fajnie by bylo z kims pogadac o pieluchach i wybrykach dzieci.pozdrawiam
Witaj Mummy :-) Moje maleństwo jest w wieku Twojego. Patryk jest z 5 czerwca a Twój? Jak się maluszek chowa? Mój dziś skończył dokładnie 10 tydzień i tak się złożyło, że akurat dziś dałam mu po raz pierwszy łyżeczkę soczku z marchewki. Chciałam poczekać z tym jakiś miesiąc..ale już drugi dzień kupki nie robił :dry: i nawet herbatka koperkowa nie pomogła..:-( to myślałam, że może ta marchewka zdziała cudy a tu lipa. Jeśli chodzi o Twojego starszego syna - to wiadomo, że stres będziesz miała pewnie większy niż on. Pamiętam jak Sofik się denerwowała gdy jej córa szła pierwszy dzień do przedszkola...i oczywiście wszystko było OK - córeczka zadowolona i mama się uspokoiła..:happy2:
(...) a my dzisiaj na basenie bylismy cala trojeczka moje dziecie wniebowziete... caly czas jej sie mordeczka smiala... woda to jej zywiol :tak:
Justysia - oj zazdroszczę tego baseniku..zazdroszczę.. A powiedz gdzie kupiłaś dla swojego słoneczka pampersy do wody? Bo chyba takich specjalnych na basen użyłaś? I jaki strój jej sprezentowałaś do wody?:confused:

Ostatnia edycja:
OOoo Magdalena się pojawiła.:-):-)
W końcu.;-)
A gdzie to się wakacjowało?

Joannn marchew akurat działa w drugą stronę,zatwardza,ale może u takich maluszków akurat popędzi kupkę ;-)
Ale masz czadowe suwaczki,dają po oczach i pewnie nikt ich nie przeoczy :-D
A te 56 dni to do czego odliczanie?

Ewelcia oby to pierwsza perełka była sprawcą marudyzmu ;-):-)
;-)
Oby,bo tak szczerze to juz sie nie moge doczekac na pierwszego zabka:blink:

Joann marchewka jeszcze bardziej zatwardzi!!!
Nie wiem co mozesz podac takiemu maluchowi??Moj Szym nie mial problemow z kupa,teraz tez w sumie nie ma ale ja mu daje albo sok jablkowy albo jablko ze sloiczka,bo on je kaszki i kleiki i boje sie zeby go nie zakleilo:-D:-D:-D.

A soku jablkowego jak bys podala troche rozcienczonego z woda to pewnie tez by nic sie nie stalo aleza to kupa by byla murowana:tak::tak:.

A ty karmisz piersia czy butelka?bo nie pamietam:blink:
Bo jak sie karmi butla to trzeba przepajac,ale pewnie ty o tym wiesz:tak:

hehe..a tak sobie zaszalałam z suwaczkami :-D
Anineczka - a ten ostatni to taka moja słodka tajemnica//;-) ... Trzymajcie kciuki w każdym razie...
Jeśli chodzi o marchew to myślałam, że surowa popędza a gotowana zatwardza...:sorry:
Ewelcia - karmię piersią. Pielęgniarka radziła mi sok pomarańczowy - łyżeczka na 50ml wody ale to też nie pomogło. Jutro w takim razie może zastosuję sok jabłkowy.. ale czy nie za dużo mu namieszam... :eek: eh.. bidulka moja mała.. Koperkowa herbatka pomogła na wzdęcia.. Bo prężył się i płakał.. Potem się uspokoił, zaglądam do pieluchy a tu nic :szok:
Dobranoc laski :happy2::happy2::happy2:

reklama
Joann pampki kupilam w tesco nazywaja sie huugies little swimmers.... a stroj to moja Gwiazdeczka ma pierwsza klasa jutro wkleje fotke jak niezapomne :)

Do góry