reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Czesc dziewczyny1Troche mnie tu nie bylo, ale od dzis jestem na maternity leave wiec bede zagladac czesciej:)Termin mam na 30 lipca, brzusio sie ciut ibnizyl, ale sama nie wiem.Apetyt mam jak koń i duzo energii.Tez tak mialyscie?Tak bym chciala urodzic w terminie, juz sie doczekac nie moge i juz mi sie dluuuzy.Pozdrawiam mamy przyszle i obecne:-)

reklama
Wiatm wszystkich;-)
Mam takie nietypowe pytanie:sorry: czy w irlandi mozna dostac koperek i natke pietruszki?:sorry: Bo obeszlam juz wszystkie warzywniaki i nigdzie tego nie znalazlam :baffled: Czy oni w ogole tego nie maja? Czy to tylko u mnie na wiosce:eek:

witam
miałam jakies koszmary w nocy brrr:-(​

misia a twój A nie jest zazdrosny??haha:-D

anineczka znajomy niestety nie pomógł:wściekła/y:poczekamy na FIS:-(​

joannn nie dopuszczaj swojego do komputera:eek:

miłego dnia dziewczynki:rofl2:

chyba nie mają takich rzeczy ja kupuje w PL sklepie​

Wiatm wszystkich;-)
Mam takie nietypowe pytanie:sorry: czy w irlandi mozna dostac koperek i natke pietruszki?:sorry: Bo obeszlam juz wszystkie warzywniaki i nigdzie tego nie znalazlam :baffled: Czy oni w ogole tego nie maja? Czy to tylko u mnie na wiosce:eek:

Mają koperek, ale to musisz poszukać moim zdaniem w polskim sklepie lub w Lituanice, bo u nas właśnie tu mają, a ich pietruszka to trochę inaczej wygląda, ale w sklepie nie widziałam. zawsze suszony Ci zostaje:-)

Wiatm wszystkich;-)

Oczywiscie za maja.Ja kupuje sobie w warzywniaku co kilka dni.Musisz poprostu zapytac bo np u mnie w warzywniaku maja w lodowce i poprostu nie widac, wiec trzeba pytac.
Nie robmy z IRL juz takiej wiochy :-D

Oczywiscie za maja.Ja kupuje sobie w warzywniaku co kilka dni.Musisz poprostu zapytac bo np u mnie w warzywniaku maja w lodowce i poprostu nie widac, wiec trzeba pytac.
Nie robmy z IRL juz takiej wiochy :-D
maja faktycznie ja kupuje w Centra sa w lodowce;-)A tak po za tym Witam sie z ranka z wami;-)juz mi zostalo 3 dni i odlot do Polski z jedenj strony sie ciesze a z drugiej boje ze sie nie odnajde po tylu latach:no:zobaczymy

Kasia Irlandka - eh..a termin miałam na koniec maja..:rofl2: no trudno.. A wiesz, że nasze dzieci są z tego samego dnia? Napisz jak się Twoja Oleńka chowa? Ile przytyła od porodu? Bo mój Patryk niecałe kilo..a miezry 59cm. A uśmiecha się już tak jak mój synuś od ucha do ucha? Śpi ładnie czy nie bardzo..? Mój najwyżej prześpi w nocy 4h, a tak przeważnie 2-3..a ostatnio w ciągu dnia to więcej się rozgląda niż śpi.. Ale męczy go też katarek :crazy: To Twoje drugie dziecko to pewnie tak nie chuchasz i nie dmuchasz na nią jak ja na swojego ;-) i będę miała mamisynka - tak jak Misia :-D
JOannn - ja juz mamisynka mam, takze teraz chce dziewuche z jajami ;-);-);-) co bedzie chlopakow tluc na przerwach w szkole i takie tam... Na wadze na moja Olenka przybiera chyba dobrze bo : waga urodzeniowa to 4990, przy wypisie do domu 4660, a teraz 6300 takze w sumie przybrala ok 1.5 kg. Wzrost - ur 55 cm, teraz 62 cm:-) Ze spaniem tez nienajgorzej. W ciagu dnia to raczej sa drzemki i jedzenie co 2-3 godziny, czasem jak akurat Stasiu spi i sie nie drze to uda jej sie pospac dluzej, a w nocy juz kilka razy powtorzyl sie scenariusz gdzie kladziemy sie spac ok 22, potem pobudka na jedzenie ok 3 czasem pozniej, i potem nastepna ok 6, takze nie jest zle...
Wiatm wszystkich;-)

Ja koperek albo pietruche kupuje w TESCO

Ja kupuje koperek i pietruszke w lidlu albo aldim, sa swizo pakowane w plastikowych kubełkach, albo normalnie z doniczce z ziemia.Suszone tez sa.

Dzieki za odpowiedzi;-)
A wiecie moze jak ten koperek i pietruszka nazywaja sie po irlandzku?:sorry: To bym sie zapytala, bo moze zeczywiscie maja gdzies schowane;-)

reklama
Do góry