reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam wszystkie Irlandzkie mamuśki :-)

Jeszcze nie jestem mamusia, ale będę w kwietniu, mieszkamy z mężem w Dunboyne, to bardzo blisko Dublina w Co.Meath. Jest ktoś może z okolic??

reklama
hej mamuski mam pytanie polecalyście jakas firme kurierska ktore przewozi paczki do polski please napiszcie mi telefon lub podajcie linka dzieki

o znalazlam:
I dlatego w poszukiwaniach dobrego przewoźnika liczyła sie opinia i nie powiem,cena też.
Będe wysyłać kilka kartonów z dobytkiem,komputer,szkło jakieś,filmy,książki ukochane.
Ofert jest bardzo dużo,ale rozpiętość cenowa jest przerażająca.
Interesowały mnie paczki do 50kg.
I tak firma TeDeX TeDeX Polski Kurier - Paczki, przesyłki - polska, anglia, irlandia. Transport motocykli lub zwierząt. bierze sobie za paczke standardową (przypominam,ze paczka standardowa to karton wielkości 50x50x50cm) i ważącą 50 kg weźmie 100euro -332zł.
-firma romulus www.romulus.pl bierze sobie za 50 kg -363zł.
-firma GDA http://www.gdapolska.com/opis_uslug_pluk.htm ma paczki do 40kg za 69 euro i za każdy następny kilogram doliczane jest 1.5e czyli paczka 50kg będzie kosztować 84 e
--firma Kurier Polski www.kurierpolska.pl - przesyłki kurierskie Irlandia-Polska i Polska-Irlandia bierze 80 euro za 50kg.
-firma Pegasus www.pegasus-przeesylki.pl bierze za 50kg aż 533zł czyli 160 euro.
-firma Damel www.damelt.pl 50kg-60 euro
-firma Merctransen www.merctranseu.pl za 65e przewiezie 50kg.
no i firma Pack-Kurier Paczki pack-kurier.pl: Paczki Dania, Paczki Anglia, Paczki Irlandia, Przesyłki Dania, Przesyłki Anglia, Przesyłki Irlandia która za 220zł zyli około 66 euro zabierze 50kg.

miesci sie to w watku odam sprzedam......str 7

A ja sie ciesze,bo jutro przyjezdzaja do Nas rodzice na cale 2 tygodnie.A raczej do mnie...bo moj maz juz od tygodnia siedzi w usa.Troche sie zrelaksuje :)

Biola dzieki śliczne:)Mam do wysłania komputer stacjonarny i zalezy mi na jakiejs bezpiecznej firmie.

Larcia ale ci fajnie:)

a ja znalazłam tanie bilety do polski za nas troje w dwie strony 75 euro ale tanio no i kupilam wiec jedziemy 28 na tydzien:) Zznamy troche zimy ulepie z malym 1 raz balwana:)

pozdro

Przegladam, przegladam ale znalazlam tylko dane o paszporcie irlandzkim. Pomozcie dziewczyny! :zawstydzona/y: A wiecie jak wyrobic polski paszport? Do maja mam macierzynskie i chcialabym to wykozystac i pojechac na chwile do kraju. Mala ma 2 mies. Poradzcie mi:confused:

reklama
Ania musisz zadzwonic do ambasady i umowic sie na spotkanie. Potrzebne sa zdjecia dziecka, akt urodzenia i dokumenty rodzicow. Niestety musicie jechac wszyscy. Po dwoch tygodniach odbior paszportu. Zadzwon jak najszybcie do ambasady bo dlugo sie czeka.

Do góry