reklama
Sofik
Wiara Czyni Cuda
DIDI co to zz druczek ??
ja jak rodzilam Sofii to lezalan na sali poporodowej w 5 osob , ale nie blyo tak zle a lezałam 7 dni . Fajnie bo tu w szpitalach jest kotara ktora odciela Cie od 2 osoby ... Wiadomo ze maluszki placza i jest troszke glosno ale milo i przyjemnie;-)
Ewelcia do szpitala zabiesz co uwazasz , bo nawet jak by cis sie cos nie przydalo to ja wiem po sobie zabralam z Sofii kilka rzeczy to co bylo na liscie a m co chwile jezdzil i przywozil mi rzeczy , jechala z jedna mala torba a wyszlam z waliska duza
Ale moze ci wypisac co mniej wiecje musisz miec wiec:
Dla siebie:
-2 ręczniki
-2 koszule nocne
-Podkłady
-Majtki jednorazowe
-Klapki pod prysznic
-papucie
-Kosmetyki
Ja jeszcze biore dodatkowo : suszarke do wlsów bo mam chore zatoki i z mokra glowa nie moge siedziec a napewno raz czy dwa umyje...
Biore jaka bluze dla siebie zeby bylo mi cieplo bo ja jest z tych szybko marznacych.
Biore mineralna , chodz w szpitalu daja tak bylo u nas co chwile swieza woda
Dla synka:
-Pampersy
-Smoczek uspokajający jesli chcesz oczywiscie
-Pieluchy tetrowe
-Kosmetyki
-Chusteczki nawilżające
-Ręcznik kąpielowy
-Rożek
- Ubranka
jak mi sie cos przypomni to dam znac :-)
ja jak rodzilam Sofii to lezalan na sali poporodowej w 5 osob , ale nie blyo tak zle a lezałam 7 dni . Fajnie bo tu w szpitalach jest kotara ktora odciela Cie od 2 osoby ... Wiadomo ze maluszki placza i jest troszke glosno ale milo i przyjemnie;-)
Ewelcia do szpitala zabiesz co uwazasz , bo nawet jak by cis sie cos nie przydalo to ja wiem po sobie zabralam z Sofii kilka rzeczy to co bylo na liscie a m co chwile jezdzil i przywozil mi rzeczy , jechala z jedna mala torba a wyszlam z waliska duza
Ale moze ci wypisac co mniej wiecje musisz miec wiec:
Dla siebie:
-2 ręczniki
-2 koszule nocne
-Podkłady
-Majtki jednorazowe
-Klapki pod prysznic
-papucie
-Kosmetyki
Ja jeszcze biore dodatkowo : suszarke do wlsów bo mam chore zatoki i z mokra glowa nie moge siedziec a napewno raz czy dwa umyje...
Biore jaka bluze dla siebie zeby bylo mi cieplo bo ja jest z tych szybko marznacych.
Biore mineralna , chodz w szpitalu daja tak bylo u nas co chwile swieza woda
Dla synka:
-Pampersy
-Smoczek uspokajający jesli chcesz oczywiscie
-Pieluchy tetrowe
-Kosmetyki
-Chusteczki nawilżające
-Ręcznik kąpielowy
-Rożek
- Ubranka
jak mi sie cos przypomni to dam znac :-)
Ostatnia edycja:
didi
Fanka BB :)
O jakim druczku ty piszesz ja nic nie wiem????
U mnie GP wypelniala cos tam na pierwszej wizycie i wyslala to do szpitala w ktorym mam rodzic.
o tym co przysylaja razem z listem ze szpitala
lajfik
Kuba i Kaja;*
Hej ...jest tu wśród Was jakaś dziewczyna co rodziła w Cork :-) ...w Maternity Hospital ...ja mam termin za 3 tygodnie i jestem ciekawa jakiś opinii..jeśli chce Wam sie pisać oczywiście ;-):-)
Sofik ..a jak jest z pępuszkiem i pielęgnacją tam u Ciebie wiesz coś ?
Sofik ..a jak jest z pępuszkiem i pielęgnacją tam u Ciebie wiesz coś ?
misia83_83
Mama Alusia i Tymusia
Czesc Dziewczyny.
Mam do Was pytanie.
Czy uwazacie, ze w waszej okolicy dostatecznie duzo jest sklepow z odzieza i akcesoriami ciazowymi, takimi jak: bielizna, rajstopy, koszule nocne? Czy korzystalybyscie z takiego sklepu? Bylby dla Was przydatny? Ciekawa jestem waszej opinii.
Pozdrawiam.
Mam do Was pytanie.
Czy uwazacie, ze w waszej okolicy dostatecznie duzo jest sklepow z odzieza i akcesoriami ciazowymi, takimi jak: bielizna, rajstopy, koszule nocne? Czy korzystalybyscie z takiego sklepu? Bylby dla Was przydatny? Ciekawa jestem waszej opinii.
Pozdrawiam.
Sofik
Wiara Czyni Cuda
Didi ja nie dostala listu ze szpitala tylko taka mala karteczke ze mam wtedy i wtedy wizyte.
List do szpitala wysyłał moj GP.
Lajfik z córka mialam tak ze pielegniarka kazala mi przemywac woda ja niedoswiadczona mama taka robilam i po 4 tyg. pepuszek zaczol smierdziec, od razu weszlam na neta i sie dowiedzialam ze sie przemywa gaziki z 70% spirytusem , wiec zakupilam i po 3 dni odpadl sam ufffffffffffffff
A teraz zakupilam w PL cos takiego : GAZIKI LEKO 70%spirytus do pępuszka 2szt(50gr/szt (520234905) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
A Ty mi powiedz kochana Jaki wozek kupilas maluszkowi, bo ja sie ciegle waham :?:
Misia A co do ciuchów to ja w h&m kupowlam ale w PL, ale wiem ze w Dublinie jest napewno.
Tu sa sliczne ubrania i rzeczy dla maluszka www.mothercare.ie
Lajfik z córka mialam tak ze pielegniarka kazala mi przemywac woda ja niedoswiadczona mama taka robilam i po 4 tyg. pepuszek zaczol smierdziec, od razu weszlam na neta i sie dowiedzialam ze sie przemywa gaziki z 70% spirytusem , wiec zakupilam i po 3 dni odpadl sam ufffffffffffffff
A teraz zakupilam w PL cos takiego : GAZIKI LEKO 70%spirytus do pępuszka 2szt(50gr/szt (520234905) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
A Ty mi powiedz kochana Jaki wozek kupilas maluszkowi, bo ja sie ciegle waham :?:
Misia A co do ciuchów to ja w h&m kupowlam ale w PL, ale wiem ze w Dublinie jest napewno.
misia83_83
Mama Alusia i Tymusia
No wlasnie zauwazylam, ze wiekszosc dziewczyn robi takie zakupy w Polsce i zastanawialam sie, czy jest to uwarunkowane faktem ,cen czy moze dostepnoscia lub jakoscia ubran ciazowych.
didi
Fanka BB :)
mi tez list do szpitala wysylal GP..ale ja ze szpitala dostalam kartke z informacja kiedy mam wizyte , ulotke co zabrac do szpitala i taka rozowa skladana na pol gzie wpisywalam swoje dane...meza ..itd..m.in zaznaczalo sie tam wlasnie ta sale poorodowa ..czego ja nie zrobilam..i to odsylalo sie do szpitala ..tego tez nie zrobilam..hehe bo jak odesle sie to wiedza ze bede na wizycieDidi ja nie dostala listu ze szpitala tylko taka mala karteczke ze mam wtedy i wtedy wizyte.
reklama
Sofik
Wiara Czyni Cuda
Didi ja nic nie dostalam :-(
Misia ja duzo z allegro kupila ;-) bo tu dosc drogo, jeszcze w next sa ciuszki ciazowe ;-)
zmykam spac bo maly sie tak rozpycha ze sie siedziec nie da :-)
Misia ja duzo z allegro kupila ;-) bo tu dosc drogo, jeszcze w next sa ciuszki ciazowe ;-)
zmykam spac bo maly sie tak rozpycha ze sie siedziec nie da :-)