reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej!:-)

Sandra-witaj! Ja tez slyszalam, ze ceny cukru w PL wariuja, zreszta nie tylko cukru
tak jak piszesz wszystko jest strasznie drogie, a wyplaty stoja w miejscu.:szok::wściekła/y:

tichonek- takie czekanie na TATE musi trwac wieki! Podziwiam ich!

lubiczanko-ojojjjj, mam nadzieje, ze szybciutko Ci przejdzie.TAKE IT EASY!;-)

pauletta- dla Was tez zdrowka, no i super, ze dostaliscie ten allowance.

gliwa-super bryczka!

Milej soboty!

reklama
heloł

Pauletta zdrowka Wam zycze:tak:
Tichonek ciezko jest jak najblizsi musza na wojny jezdzic,:-( ciagly niepokoj i niewiadoma:baffled::-(
Lubiczanko aby Ci szybko przeszlo:tak:
Sandrulinska witaj i masakra z tymi cenami :szok::szok::szok:
Asienka_r milego weekendu

Zuzia w czwartek miala szczepienie, troszke poplakala i poszla spac;-), w drodze powrotnej zajzalam do Ani83 na kawusie i poznalam przy okazji Gliwe:tak:.

A dzisiaj chwile temu byl pan i dostalam formularz na spis ludnosci w Irl.
maz juz wrocil z pracy, pojechal po zakupy z lista:-D a potem jedziemy do jego brata.
Bedziemy zapraszac ich na chrzciny Zuzi:tak:. Chcielismy zeby brat mojego P byl chrzesnym ale okazalo sie, ze w polskim kosciele w Dublinie nie pozwola mu byc chrzesnym gdyz zyje w Zwiazku niesakramentalnym:-(. Sa tylko po slubie cywilnym. i teraz musimy szukac chrzesnego.:-(

pozdrawiam

AsieńkaM ale dlaczego chcecie chrzcic w Pl kosciele? Czy to musi przekreślac chrzestnych?NIe kumam.My chrzciliśmy w Irlandzkim kościele i naprawdę polecam.Księża nie wtrącają się w życie ludzi,są milsi,mniej papierologi,żadnych durnych zaświadczeń o spowiedzi czy też od swojej parafii.Są ludzcy.Nie rwzygnujcie z chrzestnych tylko dlatego,że księża Polscy mają jakieś widzi mi się :baffled:

gliwa ja tez mam taco jumper i naprawde jest wygodny i ładny,tylko ze ja miałam problemy z kółkami,które mi sie łamały,często też łożyska siadały,dziewczyny świadkiem ale mam nadzieje ze to tylko ja mam takiego pecha,bo inni sobie chwalą:-)

ja ostatnio całe dnie busy,albo sprzątam albo załatwiam sprawy,złożyłam CV do mcDonadla i jak mnie przyjmą to będe 2 raazy taka jaka jestem:-D,a tak wogóle przez szefa nic mi sie nie należy:/:/i dobrze wiedział co robi zebym sama odeszła:/:/

Marta-ale jak to sama odeszłaś-juz nic nie kumam z Twoją sytuacją:(((
AsieńkoM-popieram Anineczkę-najlepszy z 3moich chrztów był właśnie ten Danielkowy w Irlandzkim Kościele-rewelacja!!!Naprawdę bez oporów spróbujcie w nim:)
Gliwa-potwierdzam-wózio mega wygodny do prowadzenia:)))
Tichonek-pewnie,że straszne jest takie wysyłanie męża i ojca-zwłaszcza ,że wiemy co się teraz z Afganie dzieje...ale to chyba jego(ich) świadoma decyzja,bo z tego co wiem(mój brat,również saper,ojciec 3cór był własnie tam 2 razy,ale na własne życzenie...)
Pauletta-zdrówka dla WAS wszystkich!!!Się namęczysz...
A moje plecki już lepiej-tzn ciągle czuję,ale się ruszać mogę:)I nie jest to już tak dokuczliwe jak wczoraj:)
Miłej niedzielki dla wszystkich:)))

Bry:-)
Gliwa bryka wypaśna,ale ja pamiętam właśnie te zmagania MartyF z kółkami:eek:miejmy jednak nadzieję,że to tylko taki jej pech:sorry:Sorki Marta:-D:-D
A z Twoją pracą to jak to?A odprawa?:sorry:
AsienkoM,Anineczka ma rację:tak:Ja chcę tutaj Mateuszka chrzcić i to nie w polskim kościele:no:Choćby dlatego,że my z P tylko po ślubie cywilnym więc byłby wykład na temat życia w grzechu:eek:Po drugie chrzestna Mateuszka też tylko po ślubie cywilnym i to by ją przekreślało:sorry:A kościelnego i tak już nie dostanie bo męża ma rozwodnika:sorry:Nie będę szukać innych chrzestnycj przez dziwne polskie prawo kościelne:no:
Lubiczanko zgadza się,na misję jedzie się dobrowolnie:tak:Z tym,że nie jego mi tak szkoda ale Kasi i Mateusza:sorry:Ja wiem jak ona przeżywała gdy był na misji w Czadzie,bała się wiadomości oglądać:sorry:I raz,że tak jak tam pisze-nie miała zbyt wiele do powiedzenia bo wojsko to jest Nikodema pasja,praca i wiążąc się z nim musiała się z tym liczyć.On chce lecieć na misję i ona nie może go w domu zatrzymać choć strasznie będzie jej ciężko:sorry:A po drugie-oczywiście pieniądze:sorry:Mają masę kredytów,w tym mieszkaniowy,ciągle im brakuje więc jest to jakaś szansa się odkuć:sorry:Tylko szkoda,że tak się w Polsce żyje,że trzeba za chlebem gnać gdzieś indziej:no:Ja byłam w Polsce 20 miesięcy,podczas gdy P był tu i myślałam,że oszaleję z tesknoty:eek:Drugi raz bym się na to nie zdecydowała:no:Ale P za kasą do pracy wyjechał a Niki na misję:sorry:Jeszcze saper,ja bym zwariowała w domu z dzieckiem,wiedząc,że mąż na wojnie:sorry:...Dlatego mówię,że nie o niego mi tak chodzi jak o jego rodzinę:sorry:

hi!
ja już obiad i ciasto gotowe:-) A. pojechał po łóżko dla Tośka do Ikei i już sie boje co to bedzie jak pojda spac , tysiąc razy chyba bede go tam musiala kłaść znowu:sorry:
asieńkam my chrzcilismy hanie w irlandzkim kosciele w grudniu, hania jedyne tak duze dziecko , reszta same bąbelki, ksiądz nie pytał o nic, nie chciał , żadnych zaswiadczen , spowiedzi , nic a nic, raz bylismy na spotkaniu gdzie dostalismy swieczke i tyle:tak: taka atmosfera w tych kościołach tutaj , ze moze sie nawroce:eek::-)

Witam niedzielnie:-)

Tichonku podziwiam naprawde Twoich znajomych ....ja nie dalabym rady nie wytrzymalabym ...Pamietam jak J lecial do Hiszpani zostalam sama w kraju nie widzielismy sie pol roku i dla mnie to byl najgorszy czas powiedzielismy sobie ze nigdy wiecej takich dlugich rozstan

Gliwa nono fajna bryczka:-)

Paulettazdrowka dla Was

Milej niedzieli zycze....

reklama
Hello zobaczymy mam nadzieje ze wózek bedzie sie sprawował,:-) w razie czego jest reklamacja na 2 lata.A dzis szybciutko sie obudzilismy,ale lezelismy w łóżeczku i ogladaliśmy Film Zmierzch.Niedawno zeszlismy na sniadanko:tak:.Pozniej idziemy do kosciółka.A po kosciele wybieramy sie do Aniaa 83.W takim razie udanej niedzieli.;-)

Do góry