reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Witam!
Chyba nic nie wiecie na temat pionek na chickenpox, bo żadn az was nic nie napisała :no:

Salome80 a czy Ty przypadkiem nie masz na imię Sylwia i czy nie spotkałyśmy sie ostatnio na placu zabaw? :-)

Coś Magdalena się nie pojawia od 4 dni...czyżby porodówka ? :dry:;-)

Ojjj, chciałabym:-).. Narazie rozwarcie tylko 2 cm i nieregularne skurcze. Może byc szybko, a mogę jeszcze ponosić... Wszystko zależy od Łobuza:-)... Trzymajcie kciukasy żeby zaczęło się jak najszybciej... (chociaż nie dociera to chyba do mnie do końca..)...

Ojjj, chciałabym:-).. Narazie rozwarcie tylko 2 cm i nieregularne skurcze. Może byc szybko, a mogę jeszcze ponosić... Wszystko zależy od Łobuza:-)... Trzymajcie kciukasy żeby zaczęło się jak najszybciej... (chociaż nie dociera to chyba do mnie do końca..)...
Kochana ja miałam rano o 10 rozwarcie na opuszek a w nocy byłam już na porodówce :tak::-D
I skurcze delikatne miałam,a pani doktor,że to pewnie przepowiadające bo rozwarcia nie ma konkretnego :laugh2:
A skurcze miałam cały dzień co 20 minut bardzo delikatne.
Tak więc może już jesteś blisko ? :tak:

Magdalena - ja z rozwarciem 2 cm przechodziłam jeszcze 3 dni od badania, ale luzik, urodziłam szybciutko! 2h i po wszystkim. Trzymam za Ciebie kciuki baaardzo mocno, mam nadzieję, że Franio niebawem będzie już na zewnątrz:))

Magdalena trzymamy kciuki! oby szybko i bezbolesnie :))))

Dzis sie dowiedzialam ze dr Sempka juz nie przyjmuje w Dublinie. Jutro ide do Polmedu do innego gin - dam znac czy warto :szok:

Ja darze dr Anete wielką sympatią i bardzo się cieszę, że przyjmuje teraz w Galway:-).
Dziś właśnie byłam u Niej na wizycie i nie ma to jak profesjonalne podejscie-usg,wszelkie pomiary, badanie ginekologiczne, recepta na globulkę żeby przypadkiem żadne paskudztwo przed ani podczas porodu się nie wdało. Za to wszystko 60 e (pewnie dlatego, że regularnie odwiedziam Panią Doktor), wiec raz na jakiś czas taki wydatek to nie majątek, ani tym bardziej pieniądze wyrzucone w błoto...

Znajoma kilka dni temu urodziła i miałam okazję odwiedzic oddział poporodowy w GAlway. Powiem szczerze, że wrażenie jak najbardziej pozytywne i mam nadzieję, że tak zostanie. No i mam nadzieję, że już bardzo niedługo przekonam się na własnej skórze...

Dziewczyny, nie dziękuję za trzymanie kciuków (coby nie zapeszyć:-)), ale doceniam:-)...

magda POWODZENIA!!!Zobaczysz, jakie to szczescie miec wlasneg Skarba w ramionach :-) Zycze szybkiego i bezbolesnego porodu i duuuuuuuuuuuuzo zdrowka dla Ciebie i synka!Daj znac jak tylko bedziesz miala sily!

reklama
Przepraszam, ze tak sie wcinam w rozmowe :)
Ale szukalam po calym forum i niestety nie znalazlam informacji, ktorej szukam.
Na dniach powinnam rodzic i obawiam sie przeterminowania.
Czy ktoras z Was miala wywolywany porod??
Jesli tak, prosze opiszcie jak to wygladalo-na kiedy wyznaczono Wam zabieg, czy sugerowano sie terminem wg usg czy wg OM? I jak dlugo wszystko trwalo?

Bede bardzo wdzieczna za informacje!!
Pozdrawiam
Hej! Mnie w dzien terminu porodu dokladnie przebadano i do KTG mnie podpieli, zeby sprawdzic czy z dzidzia wszystko ok. Po wizycie kazali mi wrocic...za tydzien! Ale po 5 dniach trafilam juz na porodowke. Malemu co prawda i tam nie spieszylo sie na swiat, bo urodzilam go dopiero po 20 godzinach!

Do góry