reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

GASTONE ja tez jadlam lody na potege:-D tak w drugim trymestrze i w nocy przed odejsciem wod,a potem cyk i zrobili mi cesarke:-)
JUSTYSIA GRATULACJE OGROMNE - ja ciapa nie doczytalam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam wieczorkiem
Gratulacje dla całej trójki brzuszków i egzaminow dobre wiesci:)
Krokiety zrobione pychaaaaa:)
Mega zaakupy zaliczone dostałam dzis opózniona wypłate wiec jestem spokojniejsza juz sie balam ze nam nie zapłaca przed świetami.
Jutro do pracy.
Olivier dost szczoteczke elektryczna i jak sie cieszy chodzi myc zeby i wogóle:)
Ja sobie robie inhalacje bo zatoki mnie meczą.
musze jeszcze w pt gołabków dorobic składniki juz mam.
Chciałabym tez zrobic pierniczki nigdy nie robiłam wiec musze poszukac przepisu.
Nie wiem czy mówiłam ale świeta spedzam w dublinie wiec Anieczka moze uda nam sie spotkac w którys dzien?:)
Ide małego polozyć i sama kłade sie spac.
Milej nocki

Justysia gratuluje :-D:-D anineczka Tobie również :tak:
moniadan pożycz i mi dziewczynki :tak::tak: choć niby lekarze powiedzieli że to dziewczynka to i tak mam styk że jej się coś tam schowało i mi wyskoczy z armatką :sorry: miałam nawet dzisiaj taki sen że urodziłam chłopczyka Huberta :szok: nawet nie wiem skąd to imię mi sie wzięło bo nawet mi się nie podoba :eek: a ja wsio kupione już dla dziewczynki mam i ciuszki i pościel różowe a tu byłby zonk :confused2: :-D:-D:-D

No i polatałam troszkę po sklepach ale tylko tesco i Dunnes bo na więcej niestety mi młoda w brzuszku nie pozwoliła :-( ale za to owocnie było :tak: kupiłam sobie kreację na święta i to tylko za 5euro ale akcja była nieziemska nie mogłam się zapiąć zawołałam babkę żeby mi pomogła czy to w ogóle możliwe bo w cyckach strasznie ciasno była a to nieelastyczny materiał :confused2: no i nie za bardzo chciał się suwak ruszyć do góry choć pani sie bardzo starała w końcu wykombinowała że poszuka na magazynie większego rozmiaru ( a to już była 16:eek:) no i za chwile przybiegła z bananem na twarzy z 18 i sie udało poszło gładziutko sukienka super czerwona tylko te ichnie falbanki przy rękawach mnie wpieniają :confused2:ale to się ominie musze się odkładnie przyjrzeć może da się odpruć :tak: no ale to za dnia bo to ma byc kraecja surprise dla mojego męża :-D:-D:-D a niech mu gały na wierzch wyjdą :tak: tylko nie wiem jaki mu prezencik kupić niby mamy sobie nie robić prezentów ale chcę mimo wszystko z jakimś drobiazgiem dla niego wyskoczyć i nie mam pomysłu:confused:

Witam. Pisze na tym forum po raz pierwszy. Chciałabym jednak tylko zadać pytanie na które prosiłabym o szybką odpowiedź. Obecnie przebywam w Polsce, jestem po porodzie bliźniaczek które rodziłam w Polsce. Dziewczynki urodziły się jako wcześniaczki. Wcześniej przez 3 lata mieszkałam w Irlandii. Ze względu na ciąże bliźniaczą zdecydowałam się na poród w Polsce. Małe obecnie mają pięć miesięcy. Niestety ze względu na wcześniactwo mają trochę problemów ze zdrowiem. Dziewczynki muszą być rehabilitowane. Jednak planujemy powrót do Irlandii - chcemy być razem całą rodzinką. Moje pytanie brzmi - czy któraś z Pań ma jakieś namiary na osobę, która zajmuje się rehabilitacją niemowląt metodą NDT - BOBATH w okolicach Cork. A jeżeli nie Cork to wogóle w Irlandii? Może to być ktoś pracujący w szpitalu lub prowadzący prywatną praktykę. Bardzo proszę o odpowiedź na maila krowa1@tlen.pl. Niestety brak czasu nie pozwala mi na czynne uczestnictwo w tym forum. Dziękuje. Pozdrawiam Ola.

Gratuluje brzuchatym mamusiom i Tobie anineczko zdanego egzaminu.

Ja dzis narobilam krokietow na Swieta,a teraz czekam na meza, zeby obejrzec jakis film.

Mam pytanie. Czy ktos z Was mial robione tu badania serca?Ile czeka sie na MC?Jakie badania wykonuja wtedy?A jaki jest koszt prywatnego badania?Mowie o podstawowych, typu ekg.Bede wdzieczna za odpowiedz.

HejkaDużo dziś nadrukowałyście stron..ale już wiem dlaczego :-)
Gastone i Justysia GRATULACJE!!! :rofl2: :rolleyes: :rofl2: :rolleyes:
Dużo zdrówka dla Was i dzidziulków :-)
10 dni różnicy..;-)

Anineczko..czekałam na takie wieści! :-) GRATULUJĘ!!!
Miałam Ci wcześniej to napisać..ale nie chciałam zapeszać: że ta metoda jest bardzo skuteczna. Tzn.nie mówić nikomu kiedy egzamin..wtedy czuj się większy komfort psychiczny (przynajmniej ja tak miałam :tak:)..potem pozostaję zdać i się pochwalić :rofl2: ja tak samo zrobiłam w PL z prawkiem..nikt nic nie wiedział..nawet o tym, że prawko robię.. (no oprócz kilku osób;-)) a najbardziej była zdziwiona kuzynka, która wszystkim się chwaliła, że prawko robi..ona oblała a ja kilka dni po niej zdałam..:eek: ona na mnie wielkie oczy :szok: i do tej pory nie może uwierzyć jak to się stało..:rofl2: ale ona w końcu też zdała :happy:

No i wrocilam a tu same niespodzianki:-) Na styczniowkach trzy juz rozpakowane a tutaj.... no coz

gastonei justysia moje najszczersze gratulacje!!!

anineczka Dobra robota!!!!:-)

A i lekarz powiedzial ze glowka jest juz bardzo nisko i zdziwil sie ze nie czuje nacisku:zawstydzona/y: a ja nie czuje bo jeszcze sprzatniete nie mam i nie moge:-D:-D nie no a tak na serio to sie troche wystraszylam i w drodze do domu reszte rzeczy do szpitala kupilam:-)

Dobrej nocki kobitki:-)

(...)
Mam pytanie. Czy ktos z Was mial robione tu badania serca?Ile czeka sie na MC?Jakie badania wykonuja wtedy?A jaki jest koszt prywatnego badania?Mowie o podstawowych, typu ekg.Bede wdzieczna za odpowiedz.
Kurcze..a co się dzieje? To dla Ciebie? Termin pewnie zależy od poszczególnych szpitali - w zależności od ilości miejsc.. Prywatnie pewnie szybciej a cena chyba nie powinna być kosmiczna..:eek:

Dziewczyny

jestem w 8tyg ciazy. nie wiem juz co robic, mam ciagle infekcje ukladu moczowego, albo pochwy moj GP to rece rozklada i albo daje amoxiciline ktora zadziala ale z a tydzien infekcja wraca, a na infekcje pochwy kaze mi uzywac jogurtu z ZYWYMI bakteriami (namoczyc tampona i sobie zaaplikowac-a w ciazy nie mozna!! uzywac tamponow)
jutro chyba zadzwonie do szpitala bo juz mi macki opadaja.

dzisiaj w gazecie wyczytalam ze kobieta miala to samo z ukladem moczowym, nawet najsilniejszy antybiotyk pomagal tylko na 2-3 tyg a potem nawrot. po zmianie GP, ktory przyjzal sie dokladniej, dowiedziala sie ze ma raka jajnika!! (torbiel ktora ignorowali wczesniej lekarze na jajniku, )

Ostatnia edycja:
reklama
ty_grynio a nie masz dostępu do Polskiego ginekologa?
Ja miałam infekcję,ale mi pomógł Canesten.

Joannn no właśnie o to mi chodziło..Po co się chwalic jak mi głupio potem będzie jak nie zdam :zawstydzona/y::-D
Ty to masz już pełne prawko,ja próbowałam w Pl,ale jak już byłam tutaj i wogóle mi się nie opłacało latac w tą i wewte na egzaminy.
Obym zdała na pełne za pół roku :-D

Mój mąż wraca,o właśnie podjechał na podjazd.:cool2:
Ewelcia mój przez telefon nie mógł się Was na chwalić;-):tak::tak:

Larcia niestety nie wiem nic o tych sprawach.A kto ma problem?

Powiedzcie mi,didi ostatnio zdałaś testy.

czy musiałaś miec Marriage Certificate (if appropriate) ?

Do góry