reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

aaaa-Joannn-od wczoraj ciągle po głowie mi chodzi-nawet w taką pogodę polecam jeszcze zamek bunratty za Limerick.To taki skansen(zależy co kto lubi),gdzie spędzić można cały dzień.Fantastyczna sprawa-coś a'la nasz Biskupin-z tym,że opowiada o Irlandii19-go wieku(a u nas początki państwa).Fantastycznym finałem całego łazikowania jest zamek(właśnie my nie zaczynaliśmy od niego,tylko na deser sobie zostawiliśmy).Super i z całą odpowiedzialnością polecam

dokladnie Bunratty jest fajne ...bylismy tam rok temu z Moniadan..pogoda coprawda deszczowa alei tak bylo fajnie ..
ale nasz Biskupin tez jest piekny :) lubie tam te coroczne festyny...moze w przyszlym roku zaliczymy jakis z dzieciaczkami..ostatnio bylam tam chyba z 4 lata temu

Didi no to napewno pewnie się czujesz za kierownicą :tak: Dobrze.
Długo Ci śpią dzieciaczki.
Jak Albert się czuje? Jak nocka?

:confused2:

pewnie to ja czuje sie w malych samochodach dlatego chce micre no moze punciaka
moj mnie dopisal do ubezpiecvzenia i venciakiem mam lekkiego stresa jezdzic ale to kwestia przyzwyczajenia

Albert juz ciut lepiej . ..nocka nawet dobrze tylko temp...raz zbijana ...ale katar go meczy i strasznie chrapie..haha..ale mam nadzieje ze do poniedzialku mu przejdzie bo wlasnie w pon wieczorem jedziemy juz do Dublina na lotnisko

cod o spania to roznie ostatnio Ewunia zaczela spac do 8:30 - 9 :00 wiec coraz lepiej

wlasnie smierdzi mi cos z podlogi..i piszczy wiec musze przebrac mala smierdzielice hahah
Hej witam się dawno mnie tu nie było:zawstydzona/y:Ale czasem was podczytywałam.
Anineczka gratuluje zdania egzamniu ja tez niedawno zdałam.
gastone gratuluje fasolki:-)
U nas dobrze julcia rośnie chodzi do polskiej szkoły ,a od stycznia do irlackiego przeczkola idzie na 3godz.Po za tym jakoś jakoś leci.Pozdrawiam i obiecuje ,ze wiecej sie bede odzywac.Buziaki dla was.:-)

Marta witaj z powrotem.,....odzywaj sie czesniej ...:-D

reklama
moniadan,czy możesz mi też życzyć?:tak:

ale ty jeszcze nie jesteś w ciąży, a to dotyczy płci, a nie samej ciaży ;-)
ale co tam, jasne że moge, a co byś chciała, domyslam się, że dziewczynkę..?
więc życzę ci zafasolkowania (jak na razie) :-)

Leciec mozesz po 3 miesiacu ciazy, przez kolejne 3 (srodkowe).
W kazdym innym przypadku lot samolotem wedlug mnie jest zachowaniem nieodpowiedzialnym. Ale Ciebie to nie dotyczy bo zdaje sie jestes wklasnie w tym dobrym okresie:-)

a dlaczego nieodpowiedzialnym? w tym czasie to szkodliwe dla dziecka?

Hejka mam male zmartwienie 2 tyg temu bylam na kontroli u swojego GP milam cisnienie 160/95 kazala mi mierzyc w domu jak bym mila wieksze to mam do niej zadzwonic , wiec tak robilam i cisnienie najwyzsze ktore mialam to 135/80 uznala ze przy nastepnej wizycie w szpitalu mam powiedziec lekarzowi.Wiec we wtorek bylam w szpitalu na badaniach, polozne zmiezyly mi cisnienie i mialam 155/90 i stwierdzily ze mam faktycznie wysokie, pozniej poszlam do lekarza ktory zrobil mi usg (z ktorego nic sie nie dowiedzialam pozatym ze dziecko ma glowke, raczke i serduszko) i wspomnialam mu o moim cisnieniu bo z pewnoscia by niezauwazyl.Spojrzal tylko i umowil mnie znow na wizyte na nastepny tydzien ale nic wiecej mi nie powiedzial. Z tego co wiem to przy cisnieniu bierze sie tabletki jakas dieta .
Czy ktoras z was miala problemy z cisnieniem czy moze panikuje dodam ze moja mama wlasnie w ciazy ze mna dostala wysokiego cisnienia ale ja leczyli bo bylo zagrozenie ;( pozdrawiam

Witam się przelotem;-)
Wpadam jak po ogień bo mi mieszkanie zacznie żyć niedługo swoim życiem,jak go nie posprzątam:szok:Jeszcze ciasto chcę ukręcić i obiad:shocked2:Po wszystkim zajdę(na forum tylko,niestety)na dłuższą chwilę,papatki...

Hejka mam male zmartwienie 2 tyg temu bylam na kontroli u swojego GP milam cisnienie 160/95 kazala mi mierzyc w domu jak bym mila wieksze to mam do niej zadzwonic , wiec tak robilam i cisnienie najwyzsze ktore mialam to 135/80 uznala ze przy nastepnej wizycie w szpitalu mam powiedziec lekarzowi.Wiec we wtorek bylam w szpitalu na badaniach, polozne zmiezyly mi cisnienie i mialam 155/90 i stwierdzily ze mam faktycznie wysokie, pozniej poszlam do lekarza ktory zrobil mi usg (z ktorego nic sie nie dowiedzialam pozatym ze dziecko ma glowke, raczke i serduszko) i wspomnialam mu o moim cisnieniu bo z pewnoscia by niezauwazyl.Spojrzal tylko i umowil mnie znow na wizyte na nastepny tydzien ale nic wiecej mi nie powiedzial. Z tego co wiem to przy cisnieniu bierze sie tabletki jakas dieta .
Czy ktoras z was miala problemy z cisnieniem czy moze panikuje dodam ze moja mama wlasnie w ciazy ze mna dostala wysokiego cisnienia ale ja leczyli bo bylo zagrozenie ;( pozdrawiam
moja koleżanka miała wysokie ciśnienie(lubiczanka tez ją zna) i urodziła dziecko 2kg, jak masz nadciśnienie w ciąży to pokarm nie dociera do dziecka więc to jest niedbre dla dzieciątka, tak powedzili jej lekarze w szpitalu ale wcześniej tez miała wysokie pomimo tego nic jej nie dali:crazy:moze umów sie na wizytedo polskiego lekarza?

Czesc mamunie.Ale dzis twardo spalam..nie slyszlama jak dziecko mnie budzi,az tatus z dolu przylecial.
Kinia 220v a jak badanie moczu? Jezli jest juz bialko w moczu to moga byc poczatki stanu przedrzucawkowego (mi sie zaczlo kolo 35 tygodnia)Ale wtedy odrazu wyslai by cie na 1,2 dnie na obserwacje do szpitala (ja lezalam 4 razy)Kontroluj cisnienie i jak bedzie wysokie informuj lekarza koniecznie,bo to jest niebezpieczne.U mnie skonczylo sie cesarka.Ale oczywiscie to nie musi byc to,dlatego obserwuj co sie dzieje.Czy nieboli cie glowa,nie puchniesz.Odpoczywaj duzo i unikaj sytuacji stresowych,bo to podwyzsza cisnienie.Jesli jestes zywa kobietka nie mogaca usiedziec na tylku zwolnij tempo.Zycze ci zeby to byly tylko chwilowe skoki cisnienia.

Witam

Zwloklam sie z lozka i mam dzis zadanie specjalne; Kupic podloge:-)sama:-D tylko ze juz zapomnialam ile metrow mialo byc:zawstydzona/y: zwykle jestem zorganizowana nie wiem czemu zapomnialam:-p
Ja juz mam koszmary senne, snia mi sie porody albo wody odchodzace, masakra.
Chyba ogorkowa dzis zrobie bo wczoraj misia narobila mi apetytu.
Co do rozpakowania to wolalabym jednak w styczniu:tak:

Milego dnia mamuski:-)

reklama
Do góry