reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

aaaa-Joannn-od wczoraj ciągle po głowie mi chodzi-nawet w taką pogodę polecam jeszcze zamek bunratty za Limerick.To taki skansen(zależy co kto lubi),gdzie spędzić można cały dzień.Fantastyczna sprawa-coś a'la nasz Biskupin-z tym,że opowiada o Irlandii19-go wieku(a u nas początki państwa).Fantastycznym finałem całego łazikowania jest zamek(właśnie my nie zaczynaliśmy od niego,tylko na deser sobie zostawiliśmy).Super i z całą odpowiedzialnością polecam

dokladnie Bunratty jest fajne ...bylismy tam rok temu z Moniadan..pogoda coprawda deszczowa alei tak bylo fajnie ..
ale nasz Biskupin tez jest piekny :) lubie tam te coroczne festyny...moze w przyszlym roku zaliczymy jakis z dzieciaczkami..ostatnio bylam tam chyba z 4 lata temu

Didi no to napewno pewnie się czujesz za kierownicą :tak: Dobrze.
Długo Ci śpią dzieciaczki.
Jak Albert się czuje? Jak nocka?

:confused2:

pewnie to ja czuje sie w malych samochodach dlatego chce micre no moze punciaka
moj mnie dopisal do ubezpiecvzenia i venciakiem mam lekkiego stresa jezdzic ale to kwestia przyzwyczajenia

Albert juz ciut lepiej . ..nocka nawet dobrze tylko temp...raz zbijana ...ale katar go meczy i strasznie chrapie..haha..ale mam nadzieje ze do poniedzialku mu przejdzie bo wlasnie w pon wieczorem jedziemy juz do Dublina na lotnisko

cod o spania to roznie ostatnio Ewunia zaczela spac do 8:30 - 9 :00 wiec coraz lepiej

wlasnie smierdzi mi cos z podlogi..i piszczy wiec musze przebrac mala smierdzielice hahah
Hej witam się dawno mnie tu nie było:zawstydzona/y:Ale czasem was podczytywałam.
Anineczka gratuluje zdania egzamniu ja tez niedawno zdałam.
gastone gratuluje fasolki:-)
U nas dobrze julcia rośnie chodzi do polskiej szkoły ,a od stycznia do irlackiego przeczkola idzie na 3godz.Po za tym jakoś jakoś leci.Pozdrawiam i obiecuje ,ze wiecej sie bede odzywac.Buziaki dla was.:-)

Marta witaj z powrotem.,....odzywaj sie czesniej ...:-D

reklama
moniadan,czy możesz mi też życzyć?:tak:

ale ty jeszcze nie jesteś w ciąży, a to dotyczy płci, a nie samej ciaży ;-)
ale co tam, jasne że moge, a co byś chciała, domyslam się, że dziewczynkę..?
więc życzę ci zafasolkowania (jak na razie) :-)

Leciec mozesz po 3 miesiacu ciazy, przez kolejne 3 (srodkowe).
W kazdym innym przypadku lot samolotem wedlug mnie jest zachowaniem nieodpowiedzialnym. Ale Ciebie to nie dotyczy bo zdaje sie jestes wklasnie w tym dobrym okresie:-)

a dlaczego nieodpowiedzialnym? w tym czasie to szkodliwe dla dziecka?

Hejka mam male zmartwienie 2 tyg temu bylam na kontroli u swojego GP milam cisnienie 160/95 kazala mi mierzyc w domu jak bym mila wieksze to mam do niej zadzwonic , wiec tak robilam i cisnienie najwyzsze ktore mialam to 135/80 uznala ze przy nastepnej wizycie w szpitalu mam powiedziec lekarzowi.Wiec we wtorek bylam w szpitalu na badaniach, polozne zmiezyly mi cisnienie i mialam 155/90 i stwierdzily ze mam faktycznie wysokie, pozniej poszlam do lekarza ktory zrobil mi usg (z ktorego nic sie nie dowiedzialam pozatym ze dziecko ma glowke, raczke i serduszko) i wspomnialam mu o moim cisnieniu bo z pewnoscia by niezauwazyl.Spojrzal tylko i umowil mnie znow na wizyte na nastepny tydzien ale nic wiecej mi nie powiedzial. Z tego co wiem to przy cisnieniu bierze sie tabletki jakas dieta .
Czy ktoras z was miala problemy z cisnieniem czy moze panikuje dodam ze moja mama wlasnie w ciazy ze mna dostala wysokiego cisnienia ale ja leczyli bo bylo zagrozenie ;( pozdrawiam

Witam się przelotem;-)
Wpadam jak po ogień bo mi mieszkanie zacznie żyć niedługo swoim życiem,jak go nie posprzątam:szok:Jeszcze ciasto chcę ukręcić i obiad:shocked2:Po wszystkim zajdę(na forum tylko,niestety)na dłuższą chwilę,papatki...

Hejka mam male zmartwienie 2 tyg temu bylam na kontroli u swojego GP milam cisnienie 160/95 kazala mi mierzyc w domu jak bym mila wieksze to mam do niej zadzwonic , wiec tak robilam i cisnienie najwyzsze ktore mialam to 135/80 uznala ze przy nastepnej wizycie w szpitalu mam powiedziec lekarzowi.Wiec we wtorek bylam w szpitalu na badaniach, polozne zmiezyly mi cisnienie i mialam 155/90 i stwierdzily ze mam faktycznie wysokie, pozniej poszlam do lekarza ktory zrobil mi usg (z ktorego nic sie nie dowiedzialam pozatym ze dziecko ma glowke, raczke i serduszko) i wspomnialam mu o moim cisnieniu bo z pewnoscia by niezauwazyl.Spojrzal tylko i umowil mnie znow na wizyte na nastepny tydzien ale nic wiecej mi nie powiedzial. Z tego co wiem to przy cisnieniu bierze sie tabletki jakas dieta .
Czy ktoras z was miala problemy z cisnieniem czy moze panikuje dodam ze moja mama wlasnie w ciazy ze mna dostala wysokiego cisnienia ale ja leczyli bo bylo zagrozenie ;( pozdrawiam
moja koleżanka miała wysokie ciśnienie(lubiczanka tez ją zna) i urodziła dziecko 2kg, jak masz nadciśnienie w ciąży to pokarm nie dociera do dziecka więc to jest niedbre dla dzieciątka, tak powedzili jej lekarze w szpitalu ale wcześniej tez miała wysokie pomimo tego nic jej nie dali:crazy:moze umów sie na wizytedo polskiego lekarza?

Czesc mamunie.Ale dzis twardo spalam..nie slyszlama jak dziecko mnie budzi,az tatus z dolu przylecial.
Kinia 220v a jak badanie moczu? Jezli jest juz bialko w moczu to moga byc poczatki stanu przedrzucawkowego (mi sie zaczlo kolo 35 tygodnia)Ale wtedy odrazu wyslai by cie na 1,2 dnie na obserwacje do szpitala (ja lezalam 4 razy)Kontroluj cisnienie i jak bedzie wysokie informuj lekarza koniecznie,bo to jest niebezpieczne.U mnie skonczylo sie cesarka.Ale oczywiscie to nie musi byc to,dlatego obserwuj co sie dzieje.Czy nieboli cie glowa,nie puchniesz.Odpoczywaj duzo i unikaj sytuacji stresowych,bo to podwyzsza cisnienie.Jesli jestes zywa kobietka nie mogaca usiedziec na tylku zwolnij tempo.Zycze ci zeby to byly tylko chwilowe skoki cisnienia.

Witam

Zwloklam sie z lozka i mam dzis zadanie specjalne; Kupic podloge:-)sama:-D tylko ze juz zapomnialam ile metrow mialo byc:zawstydzona/y: zwykle jestem zorganizowana nie wiem czemu zapomnialam:-p
Ja juz mam koszmary senne, snia mi sie porody albo wody odchodzace, masakra.
Chyba ogorkowa dzis zrobie bo wczoraj misia narobila mi apetytu.
Co do rozpakowania to wolalabym jednak w styczniu:tak:

Milego dnia mamuski:-)

reklama
Do góry