reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Witam.
Ja dopiero teraz.
Dzień zajęty i tak jakoś zleciało.
Choinka już stoi :rofl2:
Żywa,pachnąca.Piękna ;-)
Ubierałam z dzieciakami chyba dobre 1,5 godziny :confused2:

Póżniej przyjechało dwóch klientów do strzyżenia no i przy okazji oskubałam męża i Antka.Matt się nie dał na sucho to w wannie mu loczki poleciały.Na szczęście to co zostało zakręciło się prawidłowo....ufff bo za każdym ścięciem myślę,że to już koniec jego kręciołków:sorry:.Ale jednak nie i młody dalej się kręci.:tak:

Prezenty zaraz zapakuję i jak dzieciaki usną to wrzucę im do łóżek.
Z M sobie nie robimy prezentów.Wypijemy po Mikołajkowym piwku ;-)

Nam opłatek przywiezie M brat :tak:

Hello. Ja tak na chwilę wpadłam. Malutka już śpi i może ja też dziś z tego skorzystam i do wyrka się ułożę.
Opłatek mi rodzice również wysyłają ale można też np. u nas w polskim kościele w dublinie kupić. No to wiele się nie napisałam idę korzystać z błogiego lulu mojej gwiazdy. dobranoc:happy::happy:

:szok::szok::szok:ladnie pierwsza jestem.Cisza tu straszliwa panuje ostatnio:eek:
pauletta-o tlumaczu nie slyszalam,ale czasem mozna przefaksowac i tlumaczenie odesla,zalezy chyba jakie dokumenty..
Mikolajkowe zyczenia wszystkim mamom,ich pociechom i nie tylko!!!:-)
mikolaj.jpg

Ciaoooo Dziewczynki!

Milego Mikolajkowania:-)

Wczoraj dzien na maxa busy!! Poniewaz moje kochanie zapracowane poprosilam kumpele zeby zabrala mnie na zakupy bo lodowa pusta. Zabralo nam to jakies 4 godziny!! Ciagle z Mlodym na rekach a ona wozki tylko pchala z zakupami...hehehe...bylo smiesznie. Al na koncu juz byl tak zmeczony i spiacy, ze darl sie w nieboglosy..:eek: Wpadlysmy w szal kupowania ******* swiatecznych (ozdobniczki- sriczki..itp). ;-)

Wieczorem, jak Al poszedl w kimono to ja sie zabralam za dekorowanie chacjendy. Ubralam tez choine ale jakos tak marnie sie swieci wiec chyba dokupie jakies lampki jeszcze. Reszte wieczoru zajmowalo mi odganianie kotow i psa od choinki bo oczywiscie atrakcja dla nich na maxa....kto wiecej bombek straci i lancuchy poszarpie!:sorry:

Dalismy sobie tez prezenty z A. bo nie wiedomo bylo kiedy sie znowu zobaczymy..hehehehehe...:-(
Ten jak mi wyskoczyl z prezentami to myslalam, ze go dzgne...cala kanape tym zawalil. Kupil mi wielgachny obraz na sciane z wizerunkiem Buddy oraz wielki swiecznik (Kamiennego budde). Myslalam, ze sie poplacze....:-):zawstydzona/y:
Bylam zla bo ja mu tylko z ta ksiazka wyjechalam..wiec porownanie marne no ale skad ja mialam wiedziec, ze on mi takie duze prezenty porobi...wariat...:sorry:
Alis dostal od mikusia Scout Puppy...super zabawka. Jak mowi jego imie to Al jest w szoku:-D

No, a teraz dziecie spi, ja szamam sniadanie. Zwierzyna nakarmiona. Zoe szaleje na ogrodku z pustym baniakiem po wodzie...wczesniej wycierala dupsko o Ala puzzle...myslalam, ze znow odezwie sie we mnie morderczy instynkt...:wściekła/y:
Ah...jeszcze musze pod choinka ustawic szope:-)

Witam irysowe mamki.

Mnie rodzice i teściowie co roku opłatek wraz z kartką świąteczną przysyłają:tak:

Dokladnie tak samo:-)

Ja woczoraj tez juz skonczylam dekorowanie domku.W oknach stoja swieczniki do okien i gwiazdki takie wiszace.Ladnie to delikatnie wyglada nie przesadzone w kazdym razie i w wszystko w jenym kolorze,nie ma barwy koorow,reniferow i dmuchanych mikolajow :-D:-D:-D Mimo to bylismy atrakcja dla sasiadow.Dzieczyny normalnie czasem nie moge z tymi irlandczykami.Lubie ich ale ich dziwactwa czasem mnie rozwalaja.Mieszkam na osiedlu gdzie moim sasiadow kasy nie brakuje.A tu sie okazuje ze poniewaz kryzys to szkoda kasy na lampki do okna:-D Wiec my jako jedyni na osiedlu mamy oswietlony dom.Sasiadka obok,amerykanka malo sie nie przewrocila jak zobaczyla :-D:-D:-D A w dodatku choinja w oknie stoi ipiekie swieci :-D:-D:-D Az sie zastanawiam czy jakos zakaz jest czy cos :-D:-D:-D
No to spadam na sniadanko ,meza ni ma pojechal robic dzieciakom zdjecia mikolajkowe:-)Ale wroci na szczescie za dwie godzinki wiec nie bede siedzial cala niedziele sama.

Rowniez witam sie mikolajkowo

Do nas mikolaj nie zawital bo wprawdzie kupilam skarpety ale jeszcze w tprbie nie rozpakowane sa a i kominek w remoncie wiec zostawil nam tylko list ze jak juz sie uporamy to na gwiazdke cos podrzuci:-D
A ja juz mam remontu po uszy, czekam tylko na koniec a gdzie jeszcze sprzatanie:no: No ale jestesmy dobrej mysli

No to milegop dnia i bogatego mikolaja:-)

reklama
witam sie z wami i uciekam bo szykujemy sie na mikołajki do kardiokids .....a wam i waszym rodzinka wspaniałego mikołaja życze:O). NASZE ŚWIĘTA
Z czarownych wspomnień kreślę spojrzenia
co z rzeki dobra spłynęły nagle
w zwojach pamięci szczęśliwa wstęga
niezapomniana przeszłość rodzinna

zawsze choinka żywa jodłowa
lśniąca od lampek bombek i ozdób pięknych
zapach wanilii i mak z miodem słodki
ręka Mamusi przygarnia dzieci
by z przywileju starsi usiedli

dom piękny czysty i przystrojony
szeregiem wszyscy stoją z opłatkiem
a Anioł skrzydłem przygładza obrus
aby spod niego sianko nie spadło

na stole wszystkich dwanaście potraw
i każdy nawet gość nie proszony
dostaje miejsce i pełny talerz
i zawsze uśmiecha się zadowolony

Potem Mikołaj..czy wszyscy grzeczni
każdy za prezent musi odśpiewać
lub wierszyk ładny zadeklamować
potem kolędy śpiewają wszyscy

a na Pasterkę zgodnie gromadnie
a potem kulig jak zima śnieżna
życzenia lecą znów echem szczerym
by nikt w tym dniu nie mógł powiedzieć
że jest samotny i nieszczęśliwy

tą piękną chwilę mimo zmian czasów
w rodzinie ceremonią celebrujemy
obchodząc święta hucznie i gwarno
bo Jezus nam tą tradycję w darze przynosi.

3.gif

Ostatnia edycja:
Do góry