reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Agatulka, o to mi chodziło, źe robi w domu ;-) my nie mamy mini mini,wiec oglądamy tvp, a ta o wdowcu to chyba była na okolicznosc swieta zmarłych, te co lecą normalnie są ok, Ignaś lubi zwłaszcza w piątek kajtusia :-) u nas z jedzeniem różnie, czasem sie dopomina np twarogu a czasem trzeba karmić, ale ja nie zmuszam jak nie chce.

reklama
agatulka jak tam rozmowa o prace , ta telefoniczna ?

madzikim szybkiego rozwiazania prolemow w pracy :)
wiesz jakich puzzli mlody sie teraz domaga takich , w ksztalcie kuli
chyba kupie mu na swieta i zobaczymy jak sobie poradzi. drogie te diabelstwo
poza tym zamowilam mu juz 94 bo te juz z zamknietymi oczami uklada

ewela u nas chyba tez ten problem ,ale w druga strone , posiusiuje co 5 minut
tez podalam mu bactrim i zobaczymy jak zadziala , na wieczor mial goraczke , pomijajac to ze caly dzien spedzil w luzku , spaiac ,alebo ogladajac bajki

u nas tez wiecej tv i bajek na dvd
tristan oglad ajuz bajki takie chlopakowe np en 10 srednio mi sie to podoba ,ale dziecieki w przedszkolu ogladaja a on nei wie o co chodzi
wlaczylam mu kilka razy i byl zachwycony
pozatym transformersi , roboty i zwierzeta
a i discovery i VIVA i MTV ehhe i wtedy wola meni zebym z nim tanczyla heheh

Dobry wieczór

W temacie bajek - doszłam do wniosku, że te klasyczne bajki są czasem na pograniczu horroru!! Mateusz ostatnio jak sie na kogoś zdenerwuje ma tekst: "zjem cię, ugotuję cie i zjem po kawałku i upiekę.." i tego typu. W niedziele był niezbyt grzeczny w kosciele, wzięlam go na ręce bo kwękał, zaczal mi po glowie jeździć autkiem i m mu je zabral a ten na glos zasunął ten tekst z tym,ze dodał "i tego pana też i tą panią też"... Doszlam do wniosku, że niewykluczone, że to pod wpływej "Jasia i Małgosi" w koncu tam dzieciaki babajagę (jakby nie było staruszkę) pakują do pieca... Kiedys jakos nie zwracalam uwagi na te bajki ale teraz jak je czytam to normalnie masakra jakas....

U nas nie ma problemu z jedzeniem ale szczególnym uwielbieniem cieszą się słodycze ;/ (po matce to ma niestety...).

A co do spania to nie chce zapeszać ale chyba się "naumiał". Pierwszy dzien był straszny bo ponad godzinę ryczał (ewidentnie wymuszony płacz przechodzący w spazmy prawie), z każdym dniem bylo lepiej a od wczoraj to aż uwierzyć nie mogę - oczywiście akcje typu "siku" , "pic", "posmyraj", "usiądź" dalej są ale potem grzecznie lezy w lóżku SAM, cos tam pogada pod nosem i ZASYPIA!!! Mam nadzieje, ze tak zostanie :). W nocy jak sie obudzi to go biorę do nas do łóżka ale to mi akurat nie przeszkadza.

I nie wiem czy pisałam (bo mam sklerozę), że u nas pampers juz tylko do spania jest na wszelki wypadek bo zwykle suchy. Oczywiscie wpadki sie zdarzają, wczoraj sie u mojej Mamy obsikał dokumentnie, nawet bluzka byla do zmiany .. Ale generalnie można powiedziec , że jest już odpampersiony, ufff... jednak odbylo sie to szybciej niż do 18stego roku życia czego sie bałam ;).

Madzik cieszę się, że Ci sie podobaja zdjęcia. Jak juz je powiesisz to pstryknij fotę i pokaż jak wyglądają :).

Roksi ja też jestem pełna podziwu, że tak się szybko wdrożyłaś. Co młodość to młodość :). A druga rzecz, że pewnie przy drugim dziecku już pewne rzeczy się wie i szybciej się człowiek organizuje. Jest tak Podwójne Mamuśki??

Soppana Michalinka ma juz prawie 2 miesiące!!! Jejuuu ależ ten czas leci!!!

Tylko czekać jak sie pozostałe ciężarówki rozdwoją!!

Aaaa jeszcze mi sie cos przypomniało. Szukalam wczoraj w necie pomysłów na Mikołaja i wymyśliłam, ze kupię M jakies fajne kredki i znalazłam kilka firm produkujących podobno niezłe rzeczy papiernicze. Obok mojej Siostry jest sklep gdzie mają rzeczy Crayola, Koh-i-noor, Faber Castel (do wczoraj niektórych nie znałam ;) ) i poprosiłam żeby kupila takie http://sklepy.allegro.pl/item800603228_kredki_faber_castell_12_szt_trojkatne_met_pud.html

I wiecie ile kosztowały w tym sklepie???!!! Ponad 30 zł!!! A takie grubsze dla mniejszych dzieci 12 kolorów 50 zł!!!!! I tak sie zastanawiam czy mają takie marże czy to na allegro (z linka) to jakas podróba... W sumie zwykle Bambino sa tez b. fajne ale chcialam takie w puszce (mialam takie z NRD za młodu ;) ) ale tyle za kredki to przegięcie...

Ostatnia edycja:
O rany, miałam kredki Faber Castel :-). Ale to był rarytas wtedy :rolleyes:.

U nas też jest TV (głównie CBeebies) i bajki na DVD (ostatnio Moi przyjaciele Tygrys i Kubuś), ale najwięcej nudzi o filmiki na youtube o pociągach, traktorach, itp.

Martwi mnie, że Karol znowu zaczął mruzyć oczy, a właściwie tak je zaciska jakby. Nieraz robi to co chwilę. Myślicie, że powinnam iść z tym do lekarza?

Madzikm Debiutantko ja myślę że dobrą kondycję zawdzięczam małemu nacięciu:tak: nic nie boli i nie ciągnie także mam uczucie jakby tych dwóch szwów w ogóle nie było :tak: i jakby mnie nie nacinali:-) przy N miałam dużo szwów także po 7 dobach jak wyszłam ze szpitala to jeszcze przez 5 dni nie usiadłam na pupie:no:
położne śmiały się ze mnie jak zobaczyły że na obcasach opuszczam szpital:-D:-D:-D
jaka młodość 26 lat:-D mój nick mnie odmładza:-p

jeśli chodzi o bajki to moja ogląda mini mini, baby tv lub jim jam ale najbardziej lubi Kubusia Puchatka na dvd:tak:

Witam moj synek urodzil sie 25 marca 2007 iec pozwolilam sobie dolaczyc do waszej dyskusji. Dawidek jest na etapie ogladania bajek typu krecik i Tomek i przyjaciele na szczescie od ponad miesiaca chodzi do przedszkola wiec nie musze calymi dniami tego ogladac :p

Cześć Dziewczynki....

Witam nową Mamusię:-):-)

Roksi ty to jednak niezła jesteś:-D:-Dno te obcasy to musiały byc zabójcze

Blu ja bym poszła do okulisty na twoim miejscu, tak kontrolnie nie zaszkodzi...zresztą ja byłam z moją Wiktorią jak miała niecały rok, a nasteona wizyta kontrolna ma byc jak mała pójdzie do przedszkola

Moja Tuska w ogóle nie oglada bajek....nie interesują ją w ogóle, woli sobie potańczyć przy gummy bear itp. albo poczytać z mamą książeczkę z bajkami. Ja sie muszę pochawlic że Tuśka jest odpampersiona już od sierpnia, nawet w nocy nie ma problemu, jak jej sie zachce siku to sie budzi

uciekam szykować się do pracy.....miłego dzionka wam zycze

reklama
Do góry