reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

hej:tak:
wątek książkowy też niedawno odkryłam:-p ale ja zazwyczaj wchodzę na bb przez subskrypcje:tak:
roksi no własnie, ja też, u mnie to strona startowa... :D

dziewczyny, kiedy zaczęłyście dawac dzieciaczkom smoczki? Michalina podobnie jak Ignaś nie chce smoczka:eek: a ja jednak chce jej dawac, bo się strasznie cycusiowa zrobiła:eek: nawet się wykapać nie mogę:crazy:
własciwie to kilka dni po powrocie do domu, czyli ok 2 tyg po porodzie. i mój mimo że był tylko trochę na cycku to nie było z nim problemu... też miał straszny odruch ssania i gdyby nie smoczek to chyba by był non stop przy butli..

Soppana, mój dostał jakoś zaraz po wyjściu ze szpitala. Ale teraz chyba nie dam tak szybko, bo się boję że to zaburzy odruch ssania.
jak będzie odpowiedni smoczek to chyba nie powinno zaburzyć

reklama
Soppana kup okrągły smoczek:tak: z canpola mają takie:tak: tylko nie spłaszczony lekko tylko okrągły jak sutek:tak: moja na początku też nie chciała smoka:no: ciągle wypluwała ale w końcu się przyzwyczaiła:tak: nie było żadnych problemów z zaburzeniem ssania:no: w ogóle to nie uważam by smoczek okrągły zaburzał ssanie;-)
a ja mam anatomiczne z nuk:eek: bo niby lepsze dla zgryzu, ale nie chce:no: położna mówiła żeby dać jak dojdziemy do ładu z karmieniem, czyli ok 4-6 tyg a z kolei wczoraj w przychodni inna mówiła ze jak do teraz nie ma to już możne nie chcieć zwłaszcza ze Ignac nie miał:confused: co ma piernik do wiatraka?
Michaśka uspokaja się tylko przy mnie, jak ją m weźmie to jęczy dalej:szok: a u mnie pocyca 5 min , zaśnie i śpi jak zając 15 min, normalnie niby śpi a ciągle łypie okiem, najlepiej to jej się śpi na rękach:zawstydzona/y:

:-)hejo

Soppana to ja tez cos powiem w sprawie smoka;-), my czekalismy do 1 m-ca, ale dałam ciut wcześniej, bo mały był płaczliwy i chciałam go troszkę wyciszyć:tak:, u nas się sprawdził;-), karmieniu nie przeszkadzał, bo cycał mnie przez 1rok i 1m-c:tak:;-):tak:

u nas ok, tyle że mały chyba się stresuje moja nieobecnością:-(, bo zdarza mu się nie zawołać siku, albo kupkę, albo tak u nas po prostu wyglądają początki nocnikowania, bo przeciez mały od niedawna bez pieluchy:confused2:
bo nie płacze, ładnie bawi się, spaceruje z nianią:cool2:

reklama
Do góry