reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

debiutantko ja wiedziałam ;-) i właśnie dzięki Ikei, bo sprawdzałam jak są otwarci, bo w zeszłym roku właśnie nic nie wiedziałam i zostaliśmy bez jedzenia :-D 15 minut stałam pod sklepem, bo myślałam, że zaspali, a potem po prawie całym mieście jeździłam i wszystko zamknięte.

blue zgadnij :-p

reklama
hej:-)
ja tam się cieszę, że dziś wszystko pozamykane, przynajmniej sobie ludzie z marketów odpoczną:tak:
u nas dziś było od rana ciepło i duszno a teraz przeszła burza, dobrze że spacerek zaliczyliśmy. Ignaś ostatnio wyciągnął do zabawy taki samochód-jeździk i tyra nim po podwórku, od samego rana chce jeździć:eek:
a mi już ciężko brzucho nosić:-p

ja tez nie wiedziałam:no: i babcia zleciła zakup prezentu na dzień dziecka a tu lipa wszystko zamknięte:baffled: dobrze że się nie rozpędziliśmy do smyka katowickiego:-D

Debiutantko
to chyba jakiś dobry dzień do spania:tak: moja tez długo spała ale oczywiście niemiłosiernie się rozpycha:baffled:

mam pytanie czy jak jestem na L4 to kasa na konto przychodzi mi z zus czy najpierw do pracodawcy i pracodawca przelewa mi:confused: pierwszy ran jestem na zwolnieniu i tak się zastanawiam;-)

zastanawiam się nad zatrudnieniem niani od wrzesnia:tak: tak miesiąc testowy bym mogła ja bliżej poznać:tak: i od października tak trzy razy w tygodniu po 2,3 godzinki:tak:

Ostatnia edycja:
Cześć:-)

U nas też pogoda do niczego, zimno i pada.

mam pytanie czy jak jestem na L4 to kasa na konto przychodzi mi z zus czy najpierw do pracodawcy i pracodawca przelewa mi:confused: pierwszy ran jestem na zwolnieniu i tak się zastanawiam;-)

Mogę Ci napisać jak to wygląda u nas. Jeśli jest to wynagrodzenie za czas choroby (w twoim wypadku do 33dni od początku roku) to płaci pracodawca. Powyżej 33 dni nazywa się to zaiłek chorobowy i płacony jest z zusu, ale naliczamy i wypłacamy go my. Pomniejszamy później przelew do zusu o wysokość zasiłków.

hej :-)u nas dzisiaj piknie bylo :tak::-) mala sie kapala na ogrodku w baseniku :tak:nawet mama :rofl2: wskoczyla :tak:;-)na momencik :-p

reklama
Do góry