reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

czasami widzę z okna jakieś bezdomne koty załatwiające się do piachu lub psy których właściciel udaje że nic nie widzi:wściekła/y: no ale to jest nie do opanowania:no:

no właśnie:-(, a mój tak uwielbia się bawić i to nie chodzi już o piasek, bo ma na balkonie, ale tam są dzieci, które zna i razem się bawią w piaskownicy:tak:
mam nadzieję że mu to szybko zejdzie :sorry:,całe szczęście, że się nie powiększa:baffled:

mówię wszystkim papa, do jutra;-)

reklama
hejka
rany, nie mogę się odnaleźć po przerwie w pisaniu i czytać nie nadążam ale to pewnie dlatego, że Zośką cały czas się zajmuję:tak:

roksi, kaskada, u nas z nocnikiem jest tak, że Sz. raz woła raz nie że robi siusiu alko "mama, tata kuuuupaaa":-D a teraz np oszukuje jak zrobi, ze nie ma :confused2:
Pyt: "Sz. jest kupa?
Odp.: nie,nie ma kupy":baffled:
rozmawiałam z paniami w przedszkolu i one mówią, ze tam siedzi na nocniku a w domu ani na nocniku nie usiedzi ani na kibelku. Byłoby pewnie ok gdybym mu nocnik do dupki przymocowała i mógłby z nim ganiać :rofl2:
na razie nie naciskam

a co do smoczka to nie zabieram, nie chodzi z nim po domu, używa tylko do zasypiania w dzień i w nocy, czasem jak jest cięzki dzień to na chwilę bierze; jak zabrałam kiedyś to zaczął momentalnie palucha ssać więc uznaliśmy, że lepiej smoczek, tym bardziej, ze coraz częściej mówi "mopa nie" i oddaje żeby schować. Myślę, ze sam dojdzie że to dla małych dzieci. Sama też mu dzisiaj np. powiedziałam, ze jak chce nosić takie sandałki dorosłe (kupiliśmy mu w ccc) to nie może smoczka ssać bo to dla malutkich dzieci a on już duży chłopiec jest i kazał schować :tak:

madzik, gratuluję również :tak:

Ewela, współczuję uczulenia Piotrusia :-(niestety u nas piaskownice to również miejsce nocnych libacji latem :angry:
a spółdzielnia na prawdę dba niesamowicie o place zabaw, piasek dość często wymieniają, grodzą itp ale nie zaradzisz temu co się dzieje...

kaskada, mój jak nie strzela fochów to się i ubiera i rozbiera sam

Hej :-)

My mieliśmy szalone dni ostatnio. W piątek mieliśmy wycieczkę do Ikei po mebelki dla młodej, sobota malowanie ścian, składanie mebli, itp. Mam okropne zakwasy po malowaniu, ale jestem dumna z siebie :-D Dzisiaj wreszcie wyszliśmy na prostą i zaczynamy dopiero się weekendować. Chcemy się wybrać na koncert ale nie wiem dokładnie o której grają i nie mogę znaleźć żadnego info w necie.

Smoczka już nie używamy :-) W piątek była próba generalna, bo młoda została z drugą babcią i byłam ciekawa jak to wszystko wyjdzie, bo może T. jakoś strasznie płacze babciom. Okazało się, że zasnęła bez więc pełen sukces.:-) Teraz drugiej babci wejdziemy na ambicję :-)

Pogodę mamy dzisiaj cudną. W piątek lało na wyjeździe okropnie, do tego korki i strasznie długo nam zeszło, byłam strasznie zmęczona.
Wczoraj do 14.00 było upalnie, a my byliśmy na zakładowym dniu dziecka. Potem przyszła burza i znowu pięknie. Dzis też cudnie :-)

blue jaki suwaczek :-D

Witam się :)

U nas padł dziś rekord świata!!! M obudził się o 8:43!!!! Wprawdzie ok. 1 w nocy wzięłam go do nas do łóżka ale tak długo, nawet z nami jeszcze nie spał!!!

Pogoda też do kitu. Chociaż teraz nawet słońce wyszło i nie pada. Tak że jak M się obudzi to może skoczymy na jakąś imprezę z okazji dnia dziecka bo w okolicy są 2 do wyboru. Oby tylko pogoda sie nie skaszaniła ...

Agutku gratuluję odsmoczkowania !! U nas też już 2 tyg. bez smoka ale wczoraj coś tam przebąkiwał o tym, że chce ale mu przypomniałam, że przecież wróżka go zabrała.

A wiecie, że dziś są pozamykane sklepy?? Zielone Świątki są. Gdyby nie znajomy to neiwykluczone, że bym pocałowała klamkę w Ikei bo gdyby pogoda była do niczego to rozważałam wyjazd na zakupy. Podejrzewam, że częśc ludzi będzie zaskoczona...

reklama
Do góry