reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Dzień dobry :-)
Właśnie próbuję wygonić mojego męża z łóżka, bo tylko on jeszcze śpi :-pDzieciaki już od 5 nie śpią.
Kupiliśmy Marcinkowi basenik i okazało się że to jednorazówka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: przy opróżnianiu zrobiły się dwie dziury:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: tak słabego materiału jeszcze nie widziałam do tego w baseniku! największa zrobiła się przy otwieraniu korka do wypuszczania wody. Ale zła jestem! tak się mały cieszył przy pluskaniu. Może teściu coś wymyśli.
Dziś jedziemy załatwiać paszport Malutkiej, zobaczymy co się da załatwić. przy marcinku nie podobały im się zdjęcia i biegaliśmy z urzędu do fotografa i spowrotem.
Mały zrobił Sobie właśnie solarium. Oświecił sobie lampkę na komodzie i położył się na łóżku a lampka na niego świeci, gdy mu ją zgasiłam to znów ją oświecił i spowrotem się położył:-D:-D:-D:-D

reklama
Mały zrobił Sobie właśnie solarium. Oświecił sobie lampkę na komodzie i położył się na łóżku a lampka na niego świeci, gdy mu ją zgasiłam to znów ją oświecił i spowrotem się położył:-D:-D:-D:-D

Arawena, dobre:tak:

My mamy wozek z biedronki-i ze zdziwieniem przyznaje, ze jest bardzo fajny-wszystkie lalki pomiesci,czyli 3 :Agate, Tosie i Ole, i jeszcze nawet szczurek malutek sie czasem zalapie na przejazdzke:-)

dzień dobry :tak:
Mojej musiałam zablokować szczebelki bo sobie wykręca i wychodzi. Ostatnio zasypia przed 22 :-( a wstaje około 7-8. W nocy budzi się na herbatkę .
Wczoraj byłam z nią u lekarza bo wyskoczyły jej czerwone krosty na raczkach i nóżkach. Okazało się, że to pokrzywka po czereśniach. :no: Mamy smarować i za kilka dni powinny zniknąć. Dobrze, że jej nie swędzą.

Arewena też bym się wkurzyła na taki basenik. Ja dopiero zamierzam kupić bo jedziemy do dziadków. Muszę im się dobrze przyjrzeć.

Dzień dobry :-).

Karol zasnął wczoraj po 21, ale za to ładnie spał całą noc :tak:. A my wczoraj po uśpieniu małego pojechaliśmy na zakupy i wróciliśmy o 22:30. Dobrze, że Tesco jest czynne cała dobę. Kupiłam na próbę pieluchy Tesco fioletowe (podobno są niezłe). Kupiłam też spray na komary i fenistil (to w aptece). W Tesco nie było majtek dla 2-latków, zaczynały się od 4-5 lat. Więc majtek nie mamy :-).

cześć;-)

zapowiadają ładna pogodę, więc urlopy będą na pewno udane:tak:, czego serdecznie życzę Wam i sobie również:-D

Roksi Piotrus zrobił mężowi kupkę pod prysznicem:baffled:, ale były łatwe do zebrania:-D:-D:-D

mały własnie żuje ogóra małosolnego, bardzo mu smakuje:tak:, a dziewczyny pisały już tu, ze trzeba podawać dzieciom kiszonki,

zapowiada sie kolejny gorący dzień:tak:

co do nocek u nas sie nie wypowiadam, bo nadal jest bez zmian, czyli kilka pobudek:crazy:

miłego dzionka:-)

DZień dobry:-)

U nas zapowiada się pracowity dzionek bo pierwszy raz w życiu robię przetwory:shocked2:, potem lekarz, BPU także trzeba zjeść energetyczne śniadanie:tak:

Wspaniałych urlopów dla pooki, agutka, blueberry i eweliny:-)

do napisania po weekendzie:happy:

Moja kiszonek nie chce jesc :no:
Tzn. jak widzi, że jemy to krzyczy by jej dać, a jak dostanie to po spróbowaniu wyrzuca :dry:

Ja już jako tako chatkę ogarnęłam, mąż jeszcze w kuchni sprząta. Za chwilę odwozimy młodą do babci i lecimy pozałatwiać parę spraw. Potem prasowanko, pakowanie (nienawidzę) i tylko czekać jutra ;-) Trasy ponoć zakorkowane maksymalnie więc jedziemy pobocznymi drogami. Mam nadzieję, że choć tam będzie luźniej i bezpieczniej.

reklama
dzień dobry:-)
My dziś mamy wolne, żłobek już zamknięty na sierpień, więc sobie pospaliśmy do 7.30- co za rozpusta:-Dale Ignaś w nocy marudził trochę, zauważyłam rano że się kolejne ząbki wyrzynają, poza tym jest tak gorąco...
Madzikm ja dostałam w prezencie wiadro porzeczek, wiśni i chyba z 20 kg jabłek więc też mam pełne ręce roboty:-)
Ignaś uwielbia wszystko co kwaśne, porzeczki, ogórki kiszone, kapustę a żeby było śmiesznie to na te wszystkie rzeczy woła "cebuba" tzn cebula, bo cebulę też lubi przeżuwać:szok: tylko potem wypluwa, no ale coś tam trochę soku zjada
Wszystkim urlopowiczkom życzę dużo słońca i przede wszystkim odpoczynku:tak: ja w weekend pracuje ( kolejny też:-() ale za to od 20 wyjeżdzamy na 10 dni w bieszczady:-)

Do góry