reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

zazyczyla sobie wysokie koszty przesylki, a jak przyszla paczka to na druczku pocztowym kwota za przesylka byla o 9zl nizsza :angry: wystawilam jej wiec neutrala, bo nie chcialo mi sie z nia walczyc o te 9zl, a ta do mnie zaczela slac maile o wycofanie komentarzy i zaczela mieszac w zeznaniach jesli chodzi o koszt wysylki...z 20zl zeszla juz do 16zl a faktyczny koszt byl 11zl...sama sie zamotala...powiedzialam, ze ok ale niech zwroci kase....pol godziny pozniej juz mialam negatywy wystawione...za to, ze zaplacilam jej wiecej niz powinnam! typowy chamski negatyw w odwecie...tylko nie wiem za co...napisalam jej co mysle :-p w koncu wycofalysmy sobie te komentarze, a ona obiecala zwrocic kase....

reklama
no zebym ja jej negatywa chociaz wystawila...a ja dalam jej neutrala
ani na plus ani na minus nie byla
a ona w zwiazku z tym, ze natychmiast po jej mailu z prosba o wycofanie komentarza tego nie zrobilam, pol godziny pozniej od razu walnela mi 4 negatywy i wtedy sie wkurzylam :dry:

Tak to już bywa na tym allegro że nie wiadomo kto siedzi z drugiej strony;-) w sklepie to mozna choć na pierwszy rzut oka ocenić człowieka:tak: a z przesyłkami to jest tak że czasem ludziom się nie chce sprawdzić cennika poczty pl i walą sobie cenę z kosmosu.
Ja zawsze piszę że przesyłka zgodna z cennikiem poczty polskiej, potem robię paczkę, idę na pocztę, sprawdzam i dopiero wtedy piszę kupującemu ile. Teraz już mam cennik i ważę na domowej wadze.
Trwa to może trochę dłużej ale jest uczciwe z mojej strony, ostatnio się pomyliłam o 50 gr, na paczce było 5,50 baba dała 6 zł i już pisze mejle czemu tak:szok: a ja do niej żeby się zapytała ile kosztuje koperta bąbelkowa ( kurki moje wysyłałam )
AGUTEK a może te 9 zł to za pudełko i tasmę klejącą;-):-D

wiecie o zlotowke czy dwie sie nie wyklocam bo czasami trudno okreslic ile dokladnie paczka bedzie wazyla i ja to rozumiem, ale w tym przypadku to bylo juz przegiecie...
podejrzewam, ze czesciej sa takie przypadki i jak klient sie nie zorientuje to kolejny dodatkowy zarobek jest ...

Teraz jest nowy cennik przesyłek i można się pogubić, bo oprócz wagi ważne są wymiary paczki. Ja się zastanawiałam jaką cenę dać za przesyłkę (bo przy większej ilości ciężko z każdym ustalać indywidualnie) i stwierdziłam że 8 zł napiszę. Po prostu popatrzyłam ile mają inni sprzedawcy ;-).

moja ciągle musi sie czego trzymać żeby wstać:baffled: bez trzymanki udało się może z 3 razy

U Nas córcia już od dawna sama wstaje:tak:

Z tym wstawaniem zapytałam, bo któraś z was pisała, że chodzenie się liczy od momentu jak dziecko nie przechodzi w ogóle do raczkowana. A w sumie jak nie umie wstać samo, to musi sobie przecież doraczkować do czegoś żeby się złapać :tak:.

U mnie Karolek w ogóle nie utrzymuje sam równowagi. Jak się przestaje trzymać (co mu się zdarza ostatnio ;-)), to leci jak długi.

ja pisałam:cool2: U Nas właśnie tak jest, że córcia wstaje bez łapania się czegokolwiek:happy2:

A Karolek niedługo będzie trzymał pion:tak: U Nas też tak było, Wiktoria przestawała się trzymać;-) i patrzyła co się będzie działo.
Chyba tak jest, że chłopcy potrzebują więcej czasu, żeby chodzić, mówić itd.

no zebym ja jej negatywa chociaz wystawila...a ja dalam jej neutrala
ani na plus ani na minus nie byla
a ona w zwiazku z tym, ze natychmiast po jej mailu z prosba o wycofanie komentarza tego nie zrobilam, pol godziny pozniej od razu walnela mi 4 negatywy i wtedy sie wkurzylam :dry:

Ja tez dostałam kiedyś negatywa, a wystawiłam neutral. Nie dość czekałam bardzo długo na przesyłkę, to jeszcze wszystko przyszło śmierdzące papierosami:wściekła/y::wściekła/y:

Teraz jest nowy cennik przesyłek i można się pogubić, bo oprócz wagi ważne są wymiary paczki. Ja się zastanawiałam jaką cenę dać za przesyłkę (bo przy większej ilości ciężko z każdym ustalać indywidualnie) i stwierdziłam że 8 zł napiszę. Po prostu popatrzyłam ile mają inni sprzedawcy ;-).
blueberry a teraz nie jest 9zł przesyłka do 1kg? Chyba kiedyś było 8 i 9,50 priorytet. A teraz jest chyba drożej.

reklama
Do góry