reklama
Agusieńka
Mama Oliwki i Wiktorka
Agutek- kazdy lekarz mówi inaczej jeden ze nic takiego sie niestanie jak nie będzie pił mleka drugi ,że to nie dopuszczalne....itd..ale zaden z nich nic zastepczego mi nie zalecił do podania tylko wciąz mleko takie, takie a mój syn nie chce wogóle brac tego do ust.Wazy zaledwie 8000 no chyba ze przez ten miesiąc przytył .niewiem juz co mam robić i czym go karmić -wciąz tylko pije i pije -potrafi 2 ,3 litry dziennie
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
U nas też wieje, ale byliśmy na spacerku . Pobawiliśmy się, zjedliśmy obiad i danonka, a teraz mały śpi.
Agusieńko, nie wiem co na to lekarze, ale wiele mam twierdzi, że dziecko nie musi pić mleka, jeżeli je jogurt, twarożek i inne takie. Tak czy inaczej myślę, że powinnaś zrobić synkowi badanie poziomu wapnia. Chyba że robiłaś już takie :-). Napisz jeszcze co mały pije - wodę, czy soczki?
Agusieńko, nie wiem co na to lekarze, ale wiele mam twierdzi, że dziecko nie musi pić mleka, jeżeli je jogurt, twarożek i inne takie. Tak czy inaczej myślę, że powinnaś zrobić synkowi badanie poziomu wapnia. Chyba że robiłaś już takie :-). Napisz jeszcze co mały pije - wodę, czy soczki?
ewa0381
Fanka BB :)
Witamy nową mamę :-)
U Nas pogoda okropna, drugi dzień już tak strasznie wieje, więc siedzimy w domu :-(
Agusieńka czy ja dobrze przeczytałam, że Twój synek pije 2-3 litry napojów dziennie?
A czy jest mało aktywny, często pokłada się w dzień?
U Nas pogoda okropna, drugi dzień już tak strasznie wieje, więc siedzimy w domu :-(
Agusieńka czy ja dobrze przeczytałam, że Twój synek pije 2-3 litry napojów dziennie?
A czy jest mało aktywny, często pokłada się w dzień?
Agusieńka
Mama Oliwki i Wiktorka
no właśnie synek nie kładzie sie w dzien jest aktywny aż za nadto,wciąż jest skory do brojenia i psot,jest tylko bardzo ze mna związany nie opuszcza mnie na krok-nawet teraz gdy pisze -siedzi ze mna na biurku...ha ha ha .wypija przeważnie sok ale nie pogardzi też herbata czy wodą....
elahar
mama Madzi
Witaj Agusieńka.
Mam koleżankę, której synek też wcale nie pije mleka ale za to wcina sporo serków. Pije też głównie soczki. Zapytam co im lekarz powiedział na taki jadłospis ale jak pisze blueberry chyba nic się nie powinno dziać jeżeli mleko zastępowane jest innymi produktami.
Moja z kolei to potrafi wypić 4x180-200ml mleka na dzień + obiad + deserek i trochę soczku A mimo to waży tylko 9100.
Mam koleżankę, której synek też wcale nie pije mleka ale za to wcina sporo serków. Pije też głównie soczki. Zapytam co im lekarz powiedział na taki jadłospis ale jak pisze blueberry chyba nic się nie powinno dziać jeżeli mleko zastępowane jest innymi produktami.
Moja z kolei to potrafi wypić 4x180-200ml mleka na dzień + obiad + deserek i trochę soczku A mimo to waży tylko 9100.
A
Agutek
Gość
Agusienka a maly zjada ci wlasnie cos innego zawierajacego wapn? Probowalabym mu to podawac. Co do wagi to az tak sie nie przejmuj, moja corcia pije normalnie mleczko a tez wazy 8kg (nie wiem dokladnie ile, bo na poczatku stycznia miala 8,1kg, potem schudla teraz znowu przybrala ale ile?). Moze to jego uroda, ze bedzie szczuplutki ;-)
Do nas na wieczor przyszla porzadna wichura i do tego leje. Dzisiaj nie bylismy na spacerku, bo szykowalismy sie do przyjecia gosci - wlasnie poszli, wiec wreszcie troche spokoju dzisiaj
Do nas na wieczor przyszla porzadna wichura i do tego leje. Dzisiaj nie bylismy na spacerku, bo szykowalismy sie do przyjecia gosci - wlasnie poszli, wiec wreszcie troche spokoju dzisiaj
Agusieńka
Mama Oliwki i Wiktorka
Ogólnie mój synek był bardzo jedzący do 4 miesiąca[wtedy karmiłam go piersią] no i jak przeszłam na mleko bebiko-były problemy ,miał zielone stolce-a lekarz twierdził ze jest wszystko w porządku,wiedząc z poprzedniego doswiadczenia z córką [miała identycznie to samo,tyle ze jej od razu przepisano bebilon pepti] więc nie pytając o zgode nikogo podałam mu Bebilon pepti-i było wszystko Ok.ale przyszedł taki okres gdzie przestał w ogóle pic -odwracał głowę gdy tylko widział butelkę ,próbowałam na siłę ale bez efektów tylko był płacz i nic więcej-pomimo niepicia mleka dużo jadł był w ciągłym jedzeniu chlebek cały kawałek zjadał danonek 2 razy dziennie obiadki desery banany jabłka itd...Ale przyszedł okres koniec listopada gdzie dostał zapalenia oskrzeli od zapalenia ciągną sie wciąż za nim choroby...rózne nawet wigilie spedziliśmy w szpitalu .niby juz jest zdrowy ale nadal niema apetytu i wciąż katar od wczoraj znowu kaszel-niewiem już co robić .A tutaj gdzie mieszkam niema nawet pediatry godnego zaufania....
Agusieńka
Mama Oliwki i Wiktorka
Dziekuję wam wszystkim za to że mogę przeczytać co wy o tym myslicie naprawde dziekuję....:-)
reklama
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
He he po to tu jesteśmy .
Spróbuj może ograniczyć soki, bo podobno pogarszają apetyt.
Spróbuj może ograniczyć soki, bo podobno pogarszają apetyt.