reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

witam w Nowym Roku Dziewczyny :happy2:
Jejku jak ja dawno kompa nie włączałam chyba z tydzień, :szok:
nie miałam kiedy, ciągle goście :tak:, przyjechała koleżanka z Niemiec (trzy lata jej w Polsce nie było), wyjechała dzisiaj z myślą o tym że "koniecznie musi mieć dzidziusia" :-D;-)
Laura nie boi sie odkurzaczy ani suszarki ani huku fajerwerków
boi sie psów :baffled:, jak tylko słyszy szczekanie piszczy albo zaczyna płakać:-(

reklama
Wiktoria wcześniej bała się odkurzacza, teraz podchodzi do niego z zainteresowaniem. Za to przestraszyła się dziś zabawki - lew/tygrys? w każdym bądź razie maskotka z McDonalds'a, po naciśnięciu na brzuch wydaje dziwne dźwięki (nie gra). Nawet nie sądziłam, że córcia tak się wystraszy, jeszcze nigdy nie widziałam u niej tak wielkich oczu :-D Nie wiem jak długo będzie się bała zabawki, ale już ten fakt wykorzystałam. Postawiłam zabawkę przy komputerze, przy kabelkach ;-) Córcia cały czas podchodzi z tyłu do kompa. Dziś siedziałam przy kompie, trzymałam myszkę i... co jest? Moja myszka zaczęła mi uciekać - dosłownie. Okazało się, że to moje dziecko ciągnie za kabel z drugiej strony biurka :-D :-D :-D Zobaczymy czy jutro tez będzie się bała zabawki.

Witam z rana :-)

Ale u nas dzisiaj zimnica. Co prawda jest jakieś -7 stopni, ale wieje taki wiatr, że jak wyszłam z domu to poczułam się jak na Syberii :eek: Nie spodziewałam się dzisiaj takiej pogody i ubrałam się jak na wiosnę :-p

Ale jestem dzisiaj wyspana. Córka ani razu nie przebudziła się, tylko wieczorem trochę stękała, ale w ogóle nie interweniowaliśmy.

ewo moja też uwielbia wszelkie kabelki :eek:
Jak siedzę z laptopem na kolanach to w kółko podchodzi i ciągnie za zasilacz, wali mi w klawiaturę....uwielbia taki sprzęt :-p
Wszystkiego dobrego dla Wiktorii na 10 miesięcy :-)

Hejo :-)

10 buziakow dla 10 miesteczniakow ;-)

moja to z kolei uwielbia myszke :sorry2: i jak rozmawiam przez skype to oczywiscie obowiazkowo na kolanach i tez rozmawia i puka w monitor :tak::sorry2:;-) a teraz wlasnie dvd mi wlaczyla :sorry2:ona lubi "guziczki":tak:

a u mnie pogoda :szok::szok::szok: pada snieg :szok::szok::szok: ale ciekawe jak dlugo sie utrzyma w takiej temp :-D

Witam:-)
u nas też mróz ostry:szok: a ja muszę iśc do pracy:-( ale tylko dzisiaj:tak: i dopiero w poniedziałek:-)
moja córcia troszkę bała się kubusia puchatka:baffled: jak przestał działać to podchodziła do niego i chciała go włączyć i tak sobie stał ok miesiąca:tak: wczoraj kupiłam baterię i teraz siedzi w łóżeczku i cały czas go męczy:tak::-)

Witam,

A u nas piękna zima, biało i nawet słoneczko wyglada:-), ale chyba jest zimno:baffled:, bo wiatr wieje:no:.
A my niestety na spacerku nie bylismy juz od kilku dni ze wzgledu na chorobę:-(

U nas fascynacja Kubusiem minęła, od chwili kiedy Piotruś postanowił go przytulić i mu się nie udało:-p, bo podstawka przeszkadzała (na której siedzi Kubuś), teraz tylko go słucha, ale już nie próbuje wziąć go na rączki;-).

Dla Wiktorii ogromne buziaczki miniurodzinkowe:-)

Mróz straszny, moja dziecina konwersowała ze mną chyba ze dwie godziny w nocy. Cały czas meczy komputer, ma bzika na punkcie myszki, dałam jej nawet stara dla zabawy, ale ta działająca i tak jest lepsza bo ma czerwone światełko.

reklama
Dzień dobry
U nas rano - 10 stopni i mroźny wiatr. Wyszłam po zakupy lekko ubrana i mnie trochę przemroziło :baffled:
Moja Magda głośnych zabawek się nie boi. Dzisiaj jak M odkurzał mieszkanko zaczął ją na niby straszyć rurką i przez przypadek wciągnął kawałek spodenek a ta zaczęła sie głośno śmiać.
Mam za to problem z uśpieniem jej w dzień. Buntuje się strasznie . Ziewa i przeciera oczka ale cały czas siada na łóżku i płacze albo marudzi. :-(

Buziaczki dla Wiktorii :tak:

Do góry