reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

bluberry u nas tez dalej tak samo , noc zarwana wstawalam co 10 minut , placz przez sen i od rana piszczenie . a jeszcze na dodatek mnie rozwalila angina
to juz 5 raz od czasu porodu . nie wiem co ja tak oslabiona jestem :sick:

albo jakas pakteria nie doleczona we mnei caly czas siedzi:-(

no wlasnie co do niekapkow one nie powinny kapac ??? bo z mojego leci jak z kranu :sorry2:
to chyba nie jest prawidlowy niekapek. moj maluszek wiez ze do buzki trzeba wlozyc i niby pije ale malu mu ubywa tego picia :baffled:
miloku wiem co przechodzisz też niedwono byłam chora:sick: życzę szybkiego powrotu do zdrowia:-) kuruj się bidulko:tak:

reklama
Sluchajcie Dziewczyny,

Czy Pozwalacie Innym Calowac Wasze Dzieci?
Co Odpowiadac Na Pytania"dlaczego Nie?/a Co W Tym Zlego?itp...
Ja Juz Nie Wiem Co Mowic Zeby Sie Nikt Nie Obrazil!!!
Musze Byc Bardziej Asertywna-ale Nie Umiem, Moze Wy Macie Jakies Super Sposoby????

Agutka nie ma i jakoś cicho tu bardzo:-p Agutku trzeba było laptopa zabrć ze sobą:-D no i wracaj szybko bo dzisiaj "Skazany":-p:-p:-p

Sluchajcie Dziewczyny,

Czy Pozwalacie Innym Calowac Wasze Dzieci?
Co Odpowiadac Na Pytania"dlaczego Nie?/a Co W Tym Zlego?itp...
Ja Juz Nie Wiem Co Mowic Zeby Sie Nikt Nie Obrazil!!!
Musze Byc Bardziej Asertywna-ale Nie Umiem, Moze Wy Macie Jakies Super Sposoby????
to jest bardzo ciężki temat i trudna sprawa:tak: bo jak przychodzą babcie, ciocie itd.... to zazwyczaj dotykaja dziecko, całują:tak: jakbym powiedziała mamie żeby nie całowała ani nie dotykała Natalki to chyba by mnie zabiła:-p
niecierpie jak ktoś obcy ją dotyka, np w sklepie w kolejce, czy jakaś babcia mieszkająca dwa piętra wyżej, wypachniona poranną konwalią:baffled:

No faktycznie bez Agutka jakos dziwnie cicho, smutno i wogole :-(
No ja chyba tez nie odwazyla bym sie zeby zakazac ciotkom i babciom calowac Karolinki. Kiedys siedzialam na lawce w miesicie podeszla do mnie znajoma tesciowej z jakims facetem myslalam ze on jest z nia zaczal dotykac Karoline za raczke, kiedy sie spojrzalam na znajoma po jej minie wywnioskowalam ze nie jest on z nia to byl jakis kloszard :szok:ale nie wygladal na pierwszy rzut oka zle. Pilonowalam zeby nie wkladala raczek do bui a jak tylko wrocilam do domu od razu umylam jej raczki.
A jezeli o kloszardach (czy bezdomnychy - nie wiem jak na nich mowic - bo w koncu niektorych historia to nie tylko alkohol) Ostatnio ide z Karolina i widze stoi jakis facet przy chodniku patrze cos sie leje ale ten łoś odworcony w strone chodnika myslalam ze sie pochawtam. Dobrze ze nie byla na moim miejscu szwagierka z moja chrzesniaczka Ona ma rok i cztery miesiace na pewno zaytala sie "a cio to?"
:-)

No faktycznie bez Agutka jakos dziwnie cicho, smutno i wogole :-(
No ja chyba tez nie odwazyla bym sie zeby zakazac ciotkom i babciom calowac Karolinki. Kiedys siedzialam na lawce w miesicie podeszla do mnie znajoma tesciowej z jakims facetem myslalam ze on jest z nia zaczal dotykac Karoline za raczke, kiedy sie spojrzalam na znajoma po jej minie wywnioskowalam ze nie jest on z nia to byl jakis kloszard :szok:ale nie wygladal na pierwszy rzut oka zle. Pilonowalam zeby nie wkladala raczek do bui a jak tylko wrocilam do domu od razu umylam jej raczki.
A jezeli o kloszardach (czy bezdomnychy - nie wiem jak na nich mowic - bo w koncu niektorych historia to nie tylko alkohol) Ostatnio ide z Karolina i widze stoi jakis facet przy chodniku patrze cos sie leje ale ten łoś odworcony w strone chodnika myslalam ze sie pochawtam. Dobrze ze nie byla na moim miejscu szwagierka z moja chrzesniaczka Ona ma rok i cztery miesiace na pewno zaytala sie "a cio to?"
:-)

Moja rodzinka całuje córcie głównie po rączkach:tak: Na to musze im pozwolić ale to robią bardzo rzadko.

Co do wycofanych szczepionek to znalazłam informacje o Euvaxie . Też został wycofany a wiele dzieci jest zaszczepione. Moja też.

RMF FM :: Radio Muzyka Fakty

Przypatrzyłam się tez dokładnie wpisom do książeczki zdrowia i szczepień. I tez mi ręce opadły bo z tego samego dnia w jednej są inne serie w drugiej inne wpisane.:wściekła/y: Wszystko nabazgrane, że ledwie można odczytać.

nasza rodzinka też całuje Wike po rączkach, jakby wszyscy wiedzieli że nie wolno jej całowac że to tylko my możemy robić:-) ja na razie budze sie w nocy co 2 godziny bo małą bola dziąsła, ale daje smoka lub smaruje żelem i jest ok ( na 2 godziny), oby te zęby szybko nam powychodziły bo to meczarnia dla dzieciaczków i rodziców.

dzisiaj odebrałam swoją tunikę na chrzciny więc już mam ubranko w komplecie na niedziele- chyba wszystkich zaszokuje bo mam czerwoną tunikę:szok: mąż powiedział że chociaż bedzie mnie widział z daleka:-D:-D
jutro do frycka:-D ale powiem wam że się nie stresuje tymi chrzcinami, tylko tym lataniem wszedzie, a po pracy to mi sie jakoś nie chce i z chęcią bym padła z córeczką do łóżka

agutek- wracaj do nas bo tu nie ma kto pisać:-)
ciekawe czy skupiła się na mężusiu czy tylko myśli o Toli ( bo myśli napewno):-D
wracaj i zdawaj relację nam szybciutko

no wlasnie co do niekapkow one nie powinny kapac ??? bo z mojego leci jak z kranu :sorry2:
to chyba nie jest prawidlowy niekapek. moj maluszek wiez ze do buzki trzeba wlozyc i niby pije ale malu mu ubywa tego picia :baffled:

Chyba nie może z niego kapać, w końcu to niekapek. Za pierwszym razem kubek Wiktorii podała babcia i strasznie się z niego lało, okazało się że babcia go źle zakręciła:-D

reklama
Cześć,

A propos całowania malluszków, to ja nie pozwalam całować właśnie po rączkach, bo rączki ladują bez przery w ich buźkach,

maja mama całuje go w czubek głowy, teściom nie pozwalam całować, a reszta rodziny nie całuje, bo u nas się mówi głośno o tym że maluszków nie wolno całować i każdy to przyjmuje do wiadomości, jako oczywiste i jest ok.

Do góry