reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

witam

no i wykrakałam sobie:no:,Piotrus obudził sie już o 23.00, a o 4-tej zrobił sobie dłuższą przerwę w spaniu:szok:, do 6-tej, jestem nieprzytomna:no:,

Piotrus tez miał robioną morfologię, bo lekarka powiedziała, że blady jest:baffled:, pobierali mu krew z palca, ale też wył:tak:

miłego dnia;-)

reklama
My już po porannym spacerze. Tym razem zamiast butelki mleka przed spaniem dałam jej pół słoiczka szpinaku + kromka chleba i herbata. Położyłam spać i usnęła :tak: Jeżeli rzeczywiście będzie miała anemię to muszę bardziej urozmaicić jej dietę.

Cześć kobitki:-)
madzikm dlaczego pobieraja krew z żyły?:szok: Przecież u takich małych dzieci pobiera się krew z palca. Wiktoria miała kilka razy robioną morfologię i zawsze krew była pobierana z palca. Może zwróć na to uwagę laborantce.

U Magdy zawsze krew pobierali z palca i 2 razy trafiliśmy na pielęgniarkę, która była bardziej zdenerwowana niż moje dziecko :tak: bo jest bardzo wrażliwa na kłucie maluszków :tak:. A moja córcia znosi to dobrze.

Ale naprodukowalyscie:szok::-D
Co do kandydozy i tego że nikt jej nie ma, to (o ile prawdę piszą w tych materiałach) choroba jest trudna do zdiagnozowania, bo po pierwsze objawy są mało charakterystyczne (jak Agutek zauważyła z resztą), a po drugie badania laboratoryjne nie są zbyt skuteczne, bo Candida jest zawsze w organizmie człowieka i nawet jest potrzebna. Problem polega na jej nadmiernym wzroście spowodowanym złą dietą i np antybiotykami, które eliminują dobre bakterie z organizmu (dobre bakterie kontrolują wzrost grzybów).
czytalam ostatnio wlasnie o "hipotezie higienicznej" i jest miedzy innymi taka teoria, ze dzieci, ktore w pierwszym roku zycia sa leczone antybiotykami maja dwukrotnie wieksze szanse na zostanie w przyszlosci alergikami albo astmatykami:szok:bo organizm zaczyna swirowac i traktuje normalne rzeczy (takie jak na przyklad pylki traw) jako zagrozenie dla organizmu:tak:

Agutek , taki przezroczysty, lejacy sie katar to moze byc wlasnie alergiczny - w maju mocno pyla drzewa i chwasty o ile dobrze pamietam i ja zawsze mam okropny katar w tym czasie:tak:a zaobserwowalas kiedy on sie u Toli pojawia? jak wychodzicie na dwor, czy w domu? a moze rano po przebudzeniu?

agatulka - nie chce cie straszyc, ale zielony katar to juz moze byc zakazenie bakteryjne

elahar - a my nigdy nie mielismy robionej morfologii:no:zdrowka dla Madzi:tak:

dużo moich znajomych własnie w tym okresie smarka i kicha:tak: możliwe że te katarki mogą być alergiczne lub z przeziębienia bo teraz w słońcu upal a w cieniu zimno:baffled:

tigger

agatulka - nie chce cie straszyc, ale zielony katar to juz moze byc zakazenie bakteryjne

ten katar jest na szczęscie przezroczysty żle napisałam miało byc ze no jak jzu jestkatar kilka dni to sie kolor zmienia a tu na szczescie jest przezroczysty

Hej :-) popoludniowa pora ;-) Malenka usnela mi po na spacerku i spi do teraz :szok::szok::szok: juz ponad 3godziny :szok: to jej sie bardzo, bardzo rzadko zdarza :tak::szok: pewnie wieczorem do 22 bedzie biegala :sorry2::happy:

a morfologii tez nie miala robionej:no: zdrowka dla wszystkich dzieciaczkow ;-)

Agutek , taki przezroczysty, lejacy sie katar to moze byc wlasnie alergiczny - w maju mocno pyla drzewa i chwasty o ile dobrze pamietam i ja zawsze mam okropny katar w tym czasie:tak:a zaobserwowalas kiedy on sie u Toli pojawia? jak wychodzicie na dwor, czy w domu? a moze rano po przebudzeniu?

w domu i najczesciej zaraz po przebudzeniu, chociaz czasem tez w ciagu dnia..
na dworze uspokaja sie...

reklama
moja sie wlasnie obudzila z drzemki oczywiscie z wielkim rykiem :dry:
jaka ona jest nieznosna po tej drzemce, a jak ma katar to juz w ogole :baffled:

Do góry