reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

jestem wypompowana...i ciągle mam wrażenie, że jest piątek, a to dopiero jutro :dry:
a dodatkowo w sobotę do pracy idziemy :eek:

czy komuś też tak się nie chce jak mi?

jestem ciekawa czy dostanę jakieś przypomnienie z przychodni o szczepieniu :-p
kazali przyjść po 14 miesiącu ale ja się na razie nie wybieram ;-)
będzie mały test i się okaże czy oni pilnują tych terminów :-D

reklama
. Druga fajna rzecz związana z mówieniem, to wrzucanie do wanny szamponów, mydeł, autek ;-) z radosnym okrzykiem "baaaa!" (czyli bam).

U nas jest dokładnie tak samo. Do wanny i do pralki jak jest otwarta wrzuca wszystko co popadnie z okrzykiem baaam!

jestem ciekawa czy dostanę jakieś przypomnienie z przychodni o szczepieniu :-p
kazali przyjść po 14 miesiącu ale ja się na razie nie wybieram ;-)
będzie mały test i się okaże czy oni pilnują tych terminów :-D

Ja też czekam na upomnienie o szczepieniu bo my mieliśmy zaraz na początku 13 miesiąca. Jeszcze trochę odczekam, chociaż dzisiaj byliśmy u alergolog i powiedziała żeby szczepić.

Hej :-) ojoj ,ale rzescie naprodukowaly :szok::-D tyle nadrabiania :-D ale jestem na bierzaco :tak:;-)

wiec kaszek moja za cholere nie chce :no::baffled: nawet jej dosladzalam ,rozne cuda wymyslalam i nie chce tknac :no::dry: kilka dni temu byla rozmowa o platkach .. probowalysmy i tez bleee :dry::oo: a kupilam takie czekoladowe a nie kukurydziane ,zeby jej lepiej smakowaly i nic :wściekła/y::no::rolleyes:

blueberry tez nic nie slyszalam o tej chorobie :nerd: i co lekarz Ci poweidzial?

madzikim tez ostatnio mamy problemy z jedzonkiem :crazy::-( ale slyszalam ,ze dziecko sobie krzywdy nie da zrobic i jak bedzie glodne to zje :tak:

Niuńka moja chora :-( straszny ma katarek i kaszelek ,az slysze ,ze jej cos tam "rzezi" w gardelku :-(
kupilysmy dzisiaj stroj kapielowy :tak:;-)

a i wrzucanie wszystkiego do wanny tez jest u nas na topie :-D:tak::-D choc ja nie zawsze jestem zadowolona z tego wzgledu :baffled: ostatnio dorwala moje cienie do poiwek i je rzucila :sorry2::rofl2: efekt byl - wszystko pokruszone i polamane :wściekła/y::baffled::happy:

Karolowi zęby dokuczają, bo grzebie w buzi i dotyka uszka. Chyba wszystkie czwórki na raz będą, bo jak macałam, to wszędzie są twarde zgrubienia pod skórą :baffled:

blueberry tez nic nie slyszalam o tej chorobie :nerd: i co lekarz Ci poweidzial?
W sumie niewiele ;-). Poradziła, żeby zdrowo się odżywiać i brać probiotyki (byłam u mojej lekarki, a nie pediatry). Kolejna choroba cywilizacyjna :baffled:.

Sandi, ja się trochę boję, czy nie uszkodzi wanny metalowym autkiem.

U nas z jedzeniem jest o tyle niefajnie, że młody potem w nocy nadrabia. Chcę mu nie dawać w nocy, ale głodzić go przecież nie będę. Dlatego zależy mi, żeby zjadł ładnie kolację.

u nas też wyrzuca różne rzeczy mówiąc "bam", ale nie ma jakiejś specjalnej chęci by koniecznie robić to do wanny :-) po prostu rzuca rzeczami :-:)

no i totalnie nam się przestawiła ze spaniem..
najpierw chodziła spać już o 19.00, potem 19.30 w porywach 20.00 a od dwóch dni chodzi spać o 21.00 :szok: w ogóle nie jest śpiąca i własnie szaleje mi na kanapie wyciągając chusteczki do pupy :dry:

Mój wieczorem jest nieprzytomny i juz śpi, zasypia sam, bez problemu, ale co mi po tym:no:, jak i tak sie obudzi za 2 moze 3 godziny:szok:,

także ja juz po kąpieli i idę do wyrka, choć troszkę się drzemnąć:tak::tak::tak:

dobrej nocy;-)

Witam:tak:
madzikm masz rację:-D

mój m kupił dzisiaj pieluchy z rossmanna wyglądają fajnie:tak: cenowo tańsze niż pampersy:tak: przeliczałam ile wychodzi jedna sztuka:tak:

znów odzywają się moje zatoki:baffled: a 1,5 tyg. temu wybrałam antybiotyk:crazy:

moja córcia chodzi spać przed 21 jak robi się ciemno i nie ma problemu z zasypianiem:tak:

Moja ostatnio przed spaniem jeszcze coś długo gada sobie pod noskiem, czasami mnie woła aż w końcu usypia w jakiejś dziwnej pozie :-D

My dzisiaj też kupiliśmy pampersy w Rossmanie i są ok i przede wszystkim są tańsze.
Też już wybieram się spać bo jak się porządnie zdenerwuję to jakoś szybciej jestem zmęczona.
Dobranoc.

reklama
Witka!

dzięki za pocieszenie:happy:obiad zjedzony, na podwieczorek - warzywa - też, kolacja mega duża:happy:

sandi - mądrze mówisz, że dziecko nie da sobie zrobić krzywdy, tylko jak matka ma znieść grymaszenie przy jedzeniu???:crazy::rofl2:zdrówka dla Vaneski:-)

agutek - Tola wcina paluszki????bez zębów?? jak ona to robi???:-D

blueberry morfologię zrobię ZOsi po skończonej kuracji (przez 3 mc mamy brać żelazo), nie chcę robić częściejbo u niej jest to problem.....kilka wkłuć, grzebanie w żyle, nic nie leci i po minucie kap kap - KOSZMAR. PO mnie ma takie cienkie żyłki. OStatnio tak bardzo się bała i płakała, że już mnie ciry przechodzą na samą myśl:-(

Zosia też chodzi spać przed 21, ale śpiw w dizeń 2 razy więc wybaczam;-)
Dziękujemy za życzenia imieninowe. Kupiłam jej gumiaczki i z okazji święta zaliczyła wszytskie kałuże na podwórku:rofl2:

Byliśy wieczorem na większych zakupach. KUpiliśmy samą żywność za ....315 zł:szok:żadne cuda:crazy:a i tak co dizeń idzie 20 - 30 zł. Ale nam dobrze w tej Polsce:baffled::baffled::baffled::angry:

Do góry