reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Byliśmy na rehabilitacji. Szczerze mówiąc jestem trochę załamana. Facet stwierdził, że Karol od tego złego stania już ma nóżki iksowate :-(. I że na pewno długo zajmie oduczanie go tego nawyku. Kazał nam ćwiczyć w domu i korygować jak będzie źle stał. Łatwo powiedzieć... Po pierwsze to jest syzyfowa praca, po drugie nie tak łatwo go zmusić żeby przeniósł ciężar ciała na pięty, a po trzecie nie mogę się skupiać na zabawie z dzieckiem i jednocześnie na jego nogach :-(.

Myślę żeby kupić takie butki:
Buciki Gucio
słyszałyście coś o nich?

reklama
Byliśmy na rehabilitacji. Szczerze mówiąc jestem trochę załamana. Facet stwierdził, że Karol od tego złego stania już ma nóżki iksowate :-(. I że na pewno długo zajmie oduczanie go tego nawyku. Kazał nam ćwiczyć w domu i korygować jak będzie źle stał. Łatwo powiedzieć... Po pierwsze to jest syzyfowa praca, po drugie nie tak łatwo go zmusić żeby przeniósł ciężar ciała na pięty, a po trzecie nie mogę się skupiać na zabawie z dzieckiem i jednocześnie na jego nogach :-(.

Myślę żeby kupić takie butki:
Buciki Gucio
słyszałyście coś o nich?

Obejrzałam te buciki. One są za kostkę a słyszałam że pierwsze buty do chodzenia mają być przed kostkę żeby noga odpowiednio pracowała. Może są dla trochę starszych dzieci. Nie wiem.

Obejrzałam te buciki. One są za kostkę a słyszałam że pierwsze buty do chodzenia mają być przed kostkę żeby noga odpowiednio pracowała. Może są dla trochę starszych dzieci. Nie wiem.
Ten nasz rehabilitant też mówił, że powinny mieć wysoki zapiętek, ale wycięcia na kostki. W tych Guciach chodzi o to, że mają to usztywnienie z tyłu. To jest jakiś superpatent z tego co tam piszą.

Ten nasz rehabilitant też mówił, że powinny mieć wysoki zapiętek, ale wycięcia na kostki. W tych Guciach chodzi o to, że mają to usztywnienie z tyłu. To jest jakiś superpatent z tego co tam piszą.

Nam ortopeda też mówił o usztywnieniu pięty i właściwie powiedział, że najważniejsze są odpowiednie ciapy (też odpowiednio usztywniane i wyprofilowane).

Nie otwiera mi sie cała strona o tych bucikach Gucio więc muszę jeszcze doczytać.

blueberry, a nie myślałaś, żeby skonsultować tę "diagnozę" z kimś innym. Nam ortopeda (dość znany) powiedział, że to normalne i nie tępić a poza tym, ze za jakiś czas pojawi sie tzw szpotowatość kolan (czy coś takiego, potocznie iksy) i że to normalna kolej rzeczy. Co do bucików to mówił nam to co pisała elahar.
Tak jak pisałam juz, Szymek po domu w skarpetkach biega czasem na paluszkach a w butkach po dworze normalnie i wg ortopedy i rehabilitanta, to chodzenie na paluszkach to jeden z etapów doskonalenia chodzenia a Karol przecież dopiero zaczyna chodzić więc może to nie taka tragedia?

Ja mam szaleństwo w kwestii przedszkola, w niektórych już nie ma miejsc na 9.2009. Piszę o prywatnych bo w państwowym dopiero w lutym wnioski przyjmują i to, na którym by nam zależało jest oblegane na maksa. W tym roku przyjmowali 17 dzieci a chętnych było ponad 200 :szok:!!!

Ale się nałaziłam dzisiaj ...

Blueberry kup mu buciki ortopedyczne :tak: ja takie mam dla Vaneski i chodzi swietnie :tak: choc nieraz stawia nozke jedna do srodka ..

my tez cały dzień na dworze:tak:
Natalka ma takie buciki z wysokim zapiętkiem:tak: ale to są sandałki więc wykożrzstamy je na lato a po domku kupimy takie ortopedyczne:-) kosztują cos ok 70zł i trzeba uważać bo jak dziecko przyłoży takim butkiem to strasznie boli:szok: wiem bo walnęła mnie córka sąsiadki:sorry2:

hej

a czemu wszystkie kupujecie ortopedyczne?
kazali wam lekarze, dzieci mają jakieś wskazania czy tak po prostu same zadecydowałyście?

blueberry będzie dobrze, trochę poćwiczycie i Karol zacznie normalnie stawiać nóżki.

reklama
Witam się z rana:-)
Muszę się pochwalić:zawstydzona/y: mam własnego laptopa:-) i nie muszę już siedzieć w jednym miejscu:-p mąż się śmieje że fotel jest wysiedziany przez mnie:-D bo ciągle siedzę w jednym miejscu i pisze na bb:-D

moja córci stawia stopy do środka:-( czytałam na forum gazety.pl że takie stawianie stup przechodzi samoistnie do 2 roku życia:tak: i mozna zastosować buciki ortopedyczne:tak: tak napisał ortopeda:tak:

nie narzekałam nigdy na jedzenie Natalki ale wczoraj miała jakieś opory jedzeniowe:-( wszystkiego zjadała pół:wściekła/y: może to przez to że zrobiło się ciepło:baffled: bo wczoraj naprawdę było u nas cipeło:tak:

byłam u lekarza i dostałam dwie recepty leków:szok: antybiotyk, leki przeciw zapalne, przeciw bólowe:baffled: pani doktor chciała mnie wysłac na zwolnienie:szok: ale w sumie do pracy idę jeszcze dwa dni;-) przed długim weekendem:tak:

Do góry