reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

roksi, pomęczę cię jeszcze ;-) Szymek ma już 3 czwórki, cztery jedynki i cztery dwójki i ostatnia czwórka idzie. Żelazo brał jakieś pół roku jakieś dwa- trzy miesiące temu. Uważasz, ze powinniśmy iść na fluoryzajcę?

A bidon mamy tommee tippee i jest ok, nic się nie wylewa :tak:

PS U nas polowanie na komary (ależ ich się pojawiło :szok:)
Fredzik najlepiej spytaj sie pediatry o żelazo:tak: może każe Ci się skonsultować ze stomatologiem:tak: ale jeśli Szymek już nie przyjmuje żelaza a z zębami nic się nie dzieje to chyba nie ma sie czym martwić:tak: podpytam jutro moja panią doktor co z takimi maluszkami:tak: starsze dzieciaki jak dostają żelazo to wiem że często rodzice rozpuszczają w herbatce i każą dzieciaka pić przez slomkę:tak:
jeśli nawet to trzeba by było podawac fluor bo chyba cieżko by było dziecku nałożyć fluor na żabki
taki :TOMMEE TIPPEE KUBEK - BIDON TERMO ze słomką !!! (342925157) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
roksi, dzięki i jak możesz to podpytaj, będę wdzięczna bo głupieję i cały czas nie wiem jak pani doktór chce przekonać moje dziecko żeby otworzyło buziak i dało sobie nałożyć fluor :baffled:? Jak dla mnie to skończy się awanturą w wykonaniu Szymka. Nie wiem tez jak miałby usiedzieć bo on raczej nie siedzi tylko biega :laugh2: no chyba że w biegu...

A bidon taki dokładnie, tylko nie wyciągaj rurki do mycia bo znam już dwie artystki, które to zrobiły i bidon do wyrzucenia bo z niekapka zrobił się kapek i to mocno bardzo ;-)

roksi my tez mamy ten bidon z izolacja Tommee Tippee o ktorym pisze Fredzik i tez jestem z niego zadowolona:tak:tylko odradzam sterylizacje w mikrofali, bo sie odksztalca;-):-D:-p

dzięki dziewczyny:tak: zakupie taki może blueberry ma u siebie taki to zamówię z pewnej ręki:confused: dobrze że mi powiedziałyście mi o tym myciu bo znając mnie to bym do mycia rozłożyła go na pierwsze części:sorry2:

cześć

młoda wieczorem budziła się z płaczem...i tylko na ręce chciała :-(
ponieważ od kilku dni nie chce w ogóle mleka spróbowałam wrócić do tego, by o 6.00 rano dostawała butlę, żeby chociaż coś tego mleczka miała i co...nawet na butlę nie spojrzała :-( katarek jest nadal :-( zaglądałam w buzię ale oznak zębów nie widzę :no:

troszkę się o nią martwię...
wiadomo do picia mleka nie zmuszę i nie mam zamiaru, ale wówczas mogłaby jakąś kaszkę zjeść a tu też awantura i nie :sorry2:

liczę, że może za kilka dni jej minie :dry:

jakoś mam wrażenie, że mleko i kaszka stały się dla niej nieatrakcyjny..woli zjeść np. kanapkę czy coś innego podawanego łyżeczką lub co może sama zjeść :sorry2:

nie wiedziałam, że na tym etapie powinna być słomka :sorry2:
w takim razie będę musiała kupić...tylko u nas to problem w tym, że muszę kupować wszystko razy dwa - jedno do domu a drugie do babci, a nie wiem czy się przyjmie :baffled:
a znowu kupować raz a potem drugi raz to od razu zwiększa koszty :wściekła/y:
pewnie skuszę się na tommee tippee skoro mówicie, że godny polecenia :tak:
blueberry będziesz w hurtowni w najbliższym czasie?
pewnie dziewczyny hurtowo by u ciebie pozamawiały ;-)

ach jakoś tak nie mam humoru...chyba przez to niejedzenie i płacz córci :sorry2:

ja tez się witam z rana
Wice nawet katar przechodzi, jeszcze ma nosek zawalony ale nie budzi sie juz w nocy
ja też bez humoru bo mam @ i jakas taka rozlazła jestem. W piatek startuje z nową pracką OBOP i zobaczymy jak to bedzie.

Agutek poczekaj te pare dni, bo może ci sie te zęby uwidocznia albo ją chorubsko nie daj Boże bierze. Moja nie chciała mleka w poniedziałek, tzn. wypiła 60ml. a teraz przy lekach to wcina nawet 3 razy dziennie po 240ml.

Dzień dobry :-)

dokładnie taka kupiłam:tak: można też dziecku fluorowac ząbki u stomatologa ale to raczej jak wyjdą juz przedtrzonowce:tak: była nawet u nas 2 letnia dziewczynka na fluoryzacje:tak: nfz refunduje raz na pół roku:tak:
Dobrze, że mamy specjalistkę na marcówkach :tak:

a tak na marginesie to moją wypłatę wydałaś już przy wymienieniu 4 rzeczy:crazy::-D
Zapomniałam o kosmetykach :szok:

dzięki dziewczyny:tak: zakupie taki może blueberry ma u siebie taki to zamówię z pewnej ręki:confused: dobrze że mi powiedziałyście mi o tym myciu bo znając mnie to bym do mycia rozłożyła go na pierwsze części:sorry2:
Nie mam, ale kupię. Dla siebie też :tak:.

blueberry będziesz w hurtowni w najbliższym czasie?
pewnie dziewczyny hurtowo by u ciebie pozamawiały ;-)
W sobotę się wybieram. Albo męża wyślę ;-). Jak coś chcecie, to proszę zgłaszać :-).

Moje dziecko w nocy wypiło 200ml herbaty i 2 butelki mleka po 200ml :szok:. Nie zjadł kaszki na kolację, więc koło 22 dałam mu butlę, a potem o 3:00 zażądał śniadania :angry:.

Witam:-)
blueberry ja bym chciała ten kubeczek z rurką i jakiegoś bodziaka roz. 92 ale z długim rękawkiem:tak:

mam pytanko ile mleka powinno na dobę pić dziecko roczne:confused: bo nie wiem czy my nie przesadzamy z tą ilością:sorry2:

Kasia
powodzenia w pracy

Heloł!
Ależ nasze dzieci są podobne ;-)
blueberry, u nas też śniadanie było o 3 rano :szok: a wczoraj o 1 :wściekła/y: a wstał o 7...

Agutek, jak Szymkowi idą ząbki to parę dni wcześniej nie za bardzo chce jeść cokolwiek, płacze z nienacka, w nocy budzi się z wrzaskiem więc my wtedy za żel, smarowanie i cisza :happy: a mleczka wtedy też nie za bardzo chce pić :no: Oby u was to ząbki były a nie jakaś infekcja :-(

blueberry, co do zamówienia :-) to ja bym chciała takie łyżeczki: TOMMEE TIPPEE KOMPLET 8 LYZECZEK DO NAUKI JEDZENIA (341242578) - Aukcje internetowe Allegro
koniecznie te do nauki jedzenia bo one mają krótką rączkę, ostatnio Szymek u siostry nimi jadł i o wiele lepiej mu się je trzyma niż te z długą rączką. Kolor zielono niebieski oczywiście :-)

U nas pogoda dzisiaj do kitu, pada i niebo zaciągnięte dookoła :-(

roksi, ja ostatnio wyczytałam na nutramigenie że 2x 260 ml i w zasadzie tak podajemy

kasia, powodzenia i nie przepracowuj się dziewczyno

reklama
Do góry