reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Kochane mamusie, tatusie, e-cioteczki forumowe.
Zapewne czytałyście o powstającej Fundacji (a dokładniej Stowarzyszeniu) działamy już jak możemy chcąc pomóc naszym forumowym dzieciaczkom - Zosi i Maciusiowi.
Bez Waszej pomocy nie uda nam się to. Wystawiamy na allegro różne różności, zresztą sami zobaczcie NASZE AUKCJE,
Jest nas tu prawie 30 000, jeśli każdy z nas wpłacił by złotówkę na Maciusia i na Zosieńkę, to Maciuś miałby już zebrane pieniążki na operację (została by niewielka kwota do uzbierania) a Zosieńce moglibyśmy kupić potrzebny sprzęt.
O Zosiaczku przeczytacie na STRONCE ZOSI
A o Maciusiu na STRONCE MACIUSIA
Możecie nam również pomóc przekazując rzeczy na aukcje. Przygotujcie paczkę, wyślijcie ją do nas a my porobimy zdjęcia, opisy i wystawimy przedmioty
Z góry dziękujemy za Waszą pomoc
Jeśli macie jakieś pomysły, pytania piszcie na wątku FUNDACJI

reklama
Cześć dziewczęta :-). Ja dzisiaj jakaś obolała jestem. Przez to spanie byle jakie chyba.

Zabrałam się dzisiaj za czyszczenie wózka i skończyło się tak, że wylądował casualplay na szafie :szok:. Chyba będzie już czekał na drugiego dzidziusia ;-).

Mieliśmy dzisiaj gości - kolegę z żoną w ciąży. Fajnie tak czekać na maleństwo :-D. Prawda, Kaskada?

A poza tym powystawiałam w końcu te nowe rzeczy (zapraszam ;-)).

Kasia, a czy ja bym mogła coś z moich rzeczy przekazać na wasze aukcje dla Zosi i Maciusia? Może jakieś smoczki albo body? Nie wiem czy takie rzeczy się nadają...

Witam
Strasznie ostatnio sie zaniedbuje jeżeli chodzi o BB, ale ciągle brakuje mi dnia, jak pracuje to mnie nie ma 14h w domu a jak mam wolne to tyle rzeczy jest do zrobienia i czas poświęcam Ignasiowi:tak:
a z nowości to się pochwalę że od jutra Ignac idzie do żłobka:-) z jednej strony się cieszę, ale boję się że będzie chorować. na szczęscie w pracy da się pokombinować z grafikiem i nie będę musiała brać zwolnienia.
Jutro idzie tylko na 2 godzinki, potem stopniowo coraz dłużej. Mama cichą nadzieję że jest zahartowany, bo do tej pory mało chorował. Choć znajomy zaprowadził 3 razy po 2 godziny 6 miesięczną córę i już ma katar:szok:
W zwiąku z pójściem do żłoba planujemy zakup małej parasolki, lekiej przede wszystkim bo bedziemy jeżdzić autobusem i szczerze to nie wiem jaką wybrać?

Jutro jak wrócimy to postram się nadrobić trochę i popisać trochę;-)
dobranoc

dzień dobry

kaskada dzięki za typy książkowe :-)
soppana powodzenia w dniu inauguracji żłobkowej :-)

ja dzisiaj sama zawoziłam młodą do teściowej, bo mąż ma na później do pracy...na szczęście wstał ze mną i pomógł trochę się wyszykować i zniósł mi małą do auta, bo sama ze swoją wielką torbą, torbą córy i laptopem a do tego dzieckiem to nie wiem jakbym się zabrała :-D

miłego dnia...mi się nie chce pracować :huh:

dzień doberek
A ja nie mam siły, jestem chora :wściekła/y: Wczoraj o 18 czułam się normalnie, padłam na podłodze w czasie zabawy z małym i jak sie obudziłam po 20 min to mnie koszmarnie bolało gardło, nie mogę nic łykać :-( Mąż mówi, ze padłam całkiem bo Szymek przychodził, siadał na mnie, ciągną mnie za włosy a ja nic :baffled:
U nas piękne słoneczko :tak:

Witam!

agutek - ja polecam "Trzeci bliźniak" - grube ale nie można się oderwać, albo "Cień wiatru" - dla cierpliwych bo na początku nudna potem świetna.
My byliśmy w Tatrach jak Zosia miała 5 mcy i chodziliśmy po górach:tak:sportowy wózeczek sobie poradził;-)pewnie, że nie były to szczyty, czasem nieśliśmy wózek bo nie dało się przejechać:-DDroga pod Reglami, DOlina Kościeliska i tego typu szlaki, bez niej byśmy wyżej nie szli bo nie lubimy się tak męczyć, więc w tej kwestii ZOsia nas nie ograniczała:happy::happy:

roksi - czyli masz z rowerkiem tak jak my...kiepsko się prowadzi i na dłuższe spacery:no:

kaskada- ty się nie daj przeziębieniu:no:

soppana - napisz koniecznie jak Ignaś w żłobku

Kasia, a czy ja bym mogła coś z moich rzeczy przekazać na wasze aukcje dla Zosi i Maciusia? Może jakieś smoczki albo body? Nie wiem czy takie rzeczy się nadają...
no jasne że sie nadają, jak chcesz na przekazać to nie ma problemu, tylko musisz nam powiedzieć dla kogo maja iść na aukcje czy dla Zosi czy dla Macka czy dla jednego i drugiego i od jakiej kwoty ma iść aukcja i byłoby dobrze gdybyś je do mnie przesłała (niestety na swój koszt:-()

a ja chyba przeziebiłam korzonki, bo mnie tak nawala w pasie że szok, nawet Młodej nie mogę zbytnio nosic, a ona rano zrobiła taka awanture ze jej nie chce wziąć na ręce i pokazac psa za oknem że szok:-p:-pale m mnie wieczorem wysmaruje i mam nadzieje że mi szybko przejdzie

Witajcie :tak:
my przez kilka dni byliśmy u teściów i tam sie w końcu odbyły urodzinki Madzi. Ze zdjęć nie jestem zadowolona ale coś tam wkleję. Za to tort był wyśmienity, oczywiście zamawiany ale się udał.
Miałam kupić dziecku rowerek ale jeszcze się wstrzymałam. Dopiero zaczyna chodzić więc można poczekać.

macie do polecenia jakas ksiazke? co sie fajnie, milo i szybko czyta?
skonczylam harrego i jakos mnie ciagnie by dalej cos czytac a nie mam nic :eek:
a jak zrobie przerwe to znowu przez kilka miesiecy do zadnej ksiazki nie zajrze na bank...

Agutek nie wiem czy czytałaś ale polecam
Białą masajkę i dalszą część Żegnaj Afryko i Moja afrykańska miłość - czyta się jednym tchem.
albo Kwiat śniegu i sekretny wachlarz - klimaty chińskie ale piękna opowieść
czytam też książki Paulo Coelho.

madzikm ale mi przypomniałaś górskie klimaty. Też w tych miejscach byłam i bardzo miło wspominam :tak:
Fredzik współczuje choroby, kuruj się i wracaj do zdrowia

reklama
cześć dziewczyny:tak:,

no i po imprezie;-), wszystko sie udało, mały jubilat był bardzo grzeczny, rozdawał wszystkim uśmiechy, goście też zadowoleni, no i my również:tak:,
Piotruś dostał prezenty i nawet sie nimi bawił, co jest raczej nietypoowe dla mojego dziecka:-D,
i wybrał ponownie kluczki do samochodu;-)

Madzikm, ja jestem w trakcie "Cienia wiatru", Agutek polecam,

My też planujemy wakacje w Tatrach - moich ukochanych - a trasy planujemy takie, jak pisze Madzikm, czyli doliny, nosidełko juz zakupione, ale nie pamietam firmy, bo lezy u babci i nie moge sprawdzić, ale na pewno ma daszek przeciwsłoneczny, poreczny schowek i wygląda dosyć solidnie:laugh2:,

Do góry