reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witam:tak:
moja córcia też lubi schody:tak: potrafi wejść i zejść trzymając się za rączkę:tak: sama jeszcze nie próbowała tzn ja jej nigdy na to nie pozwalam:tak: czytałam gdzieś że dziecko 2 letnie powinno wejść i zejść samodzielnie po schodach:tak:

Miłej niedzieli:-)

reklama
A ja znowu chora. Już drugi raz pod rząd łapie mnie jakaś infekcja gardła. Zaczęło się od bólu gardła a teraz jeszcze kaszel, katar i kichanie, cudownie... dobrze , że chociaż gorączki nie ma.
Jak tak dalej pójdzie to odpuszczę sobie chodzenie do pracy.

kasia:
miłego odpoczynku:))

BTW: dziewczyny czy któraś z Was planuje zakup (albo już ma ) nosidełka turystycznego?
Bo my się przymierzamy. Mąż ma ambitne plany po Beskidach trochę pochodzić z młodym w wakacje. Ale chciałabym ewentualnie skonsultować wybór.

kaskada my w tym roku zrezyzgnowaliśmy z wyjazdu w góry (mąż bardzo kocha góry) własnie ze względu na małą i jedziemy nad morze, a za rok mają być góry jak ona będzie już większa, samodzielnie zupełnie będzie chodzić itp. Nie myśleliśmy o kupnie nosidełka, bo wydaje mi się, że to ciężko będzie tak ją nosić po górach. Oczywiście za rok też z nią się zbytnio nie pochodzi, ale na te niższe trasy będzie można, a jak mąż będzie gdzieś wyżej chciał iść to ja z małą na dole zostanę i pójdziemy na basen najwyżej.
Powiem szczerze, że ja jakoś w ogóle nie widzę nas w górach, a mój mąż owszem tak ;-) Jakoś z dzieckiem to wydaje mi się najlepiej jeździć nad wodę :-D Płaskie tereny, można w wózek zapakować i mieć spokój ;-) :-D
Także podziwiam, że się decydujecie na wyjazd w góry :tak:
Ja z mężem musiałam długo dyskutować i przekonywać do morza ;-)

My w Beskidy mamy godzinkę samochodem. Więc to jest pierwsze "za". Nad morze to jest natomiast trasa kilkunasto-godzinna. Jakoś nie widzę takiej długiej wyprawy samochodem z Wojtkiem.
Plany są takie, że też będziemy zaliczać trasy bardziej spacerowe niż górskie. Ale jednak z młodym na plecach.
Najlepiej takie góry na które można jednocześnie np wjechać samochodem albo kolejką i wejść- np CZantora, Szyndzielnia, Równica, Skrzyczne itp. Ja sobie wjadę kolejką a chłopaki na nogach.

Zobaczymy co z tego wyjdzie:))

Dzień dobry :-).

Nie napiszę nic na temat nocy :crazy:. Boli mnie kark, nie mogę głowy obrócić w żadną stronę.

Mnie rodzice zabierali w góry jak byłam malutka i tata mnie nosił w nosidełku.I to w Tatrach :szok:. Więc chyba się da, ale trudno mi to potwierdzić :-). Ale takie górki, o których piszesz, Kaskada to spokojnie można zaliczyć myślę :tak:.

kaskada, znajomi mają takie albo bardzo podobne i ciągle używają a ich córeczka ma już lada dzień 2 latka : JPA - Nosidełko z daszkiem "KLAUDIA" !! (336529377) - Aukcje internetowe Allegro
są bardzo zadowoleni :-) Zdrówka Ci życzę.

Miłej niedzieli :tak:

PS Spać mi sie chce :-(, dziecko śpi a potem mamy plan iść poszukać adidasków dla Szymka bo mam wrażenie że jak jest gorąco to mu już za gorąco w tych butkach co ma, moze coś fajnego upolujemy :-)

Witajcie niedzielnie

Długo mnie nie było bo ostatnio jakoś tak wychodziło...

Kaskada , jeżeli chodzi o nosidełko, to ja ambitnie kupiłam juz w zeszłym roku bo akurat znajoma miała do sprzedania ale oczywiście nie było okazji go użyć. Zanim je kupiliśmy byliśmy w Brennej z Młodym w wózku i wtedy by się przydało. A potem juz pogoda byla nieciekawa i się nosidełko "kisi" gdzieś w szafie. Jest chyba do 20kg wiec mam nadzieję,ze chociaż raz je wykorzystamy bo w przeciwnym razie byłbyby to wyrzucone pieniądze...

My mamy cos takiego:
VAUDE JOLLY COMFORT (338059368) - Aukcje internetowe Allegro

A przy okazji , Kaskada, może mieszkamy gdzies niedaleko bo ja tez mam rzut beretem w Beskidy :)..

hej :-)

bylismy na spacerku przed poludniem i to byla dobra decyzja...wlasnie zalamanie pogody przyszlo, zaczal siapic deszcz.

mala sie na nas na spacerze obrazila, bo musielismy cos zalatwic i w jedna strone nie pozwolilismy jej isc tylko wpakowalismy do wozka...kompletnie nas ignorowala, nie odzywala sie, miala focha :-D ale mielismy ubaw :-D charakterna ta moja corcia ;-)

a no i sie pochwale, ze w koncu kupilam buty :-p mam nadzieje, ze bede zadowolona, bo ostatnio cos mam pecha do butow...w sklepie wydaja sie fajne, kupuje, a potem w praktyce cos z nimi nie tak, tu uwieraja, tam obcieraja, tu sie szybko skora sciera i jestem cos niezadowolona z moich poprzednich zakupow :eek:

macie do polecenia jakas ksiazke? co sie fajnie, milo i szybko czyta?
skonczylam harrego i jakos mnie ciagnie by dalej cos czytac a nie mam nic :eek:
a jak zrobie przerwe to znowu przez kilka miesiecy do zadnej ksiazki nie zajrze na bank...

reklama
macie do polecenia jakas ksiazke? co sie fajnie, milo i szybko czyta?
skonczylam harrego i jakos mnie ciagnie by dalej cos czytac a nie mam nic :eek:
a jak zrobie przerwe to znowu przez kilka miesiecy do zadnej ksiazki nie zajrze na bank...

Ja polecam "po prostu razem" autorka Anna Gavalda i
"Julita i huśtawki" Hanna Kowalewska chyba.
Obie przeczytałam praktycznie w ciągu jednego dnia i kawałka nocy. One takie do popłakania są trochę. Ale podobały mi się bardzo bardzo. Polecam z całego serca.

debiutanka: w końcu co śląsk to śląsk:))

DZiewczyny , dzięki za typy nosidełek:) Myśmy rozważali też lafuma walkid. Pojedziemy poprzymierzać w przyszły weekend do sklepów z młodym. Może uda się coś wybrać.

agutek też juz kupiłam buty:)) Uwaga.. złote!:) heheh. takie balerinki na płaskim obcasie. Chodziło przede wszystkim o to, żeby były wygodne. A te są. Jestem zadowolona. Muszę też jakieś spodnie ciążowe kupić bo mam tylko takie ciepłe zimowe a przecież ta ciąża będzie letnia więc ciuchy prawie zupełnie inne .

Do góry