reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witajcie :happy:

Chciałabym jutro iść kupić ten wózek i dalej nie wiem.... nic mi nie pomogło czytanie w necie opini... Waham się między Coneco traffic i Espiro jet... Wizualnie i wagowo bardziej mi odpowiada jet.. chyba :sorry2: Coneco też mi się podoba.. :sorry2:

reklama
debiutantko - dasz radę ;-) mi też było żal.. a Mateuszek już duży chłopak, najwyższa pora żeby zacząć odzwyczajać od cycusia ;-) Choć i do dwóch lat niektóre matki karmią.. to już kwestia wyboru ;-)

my po imprezkach, padnieta jestem po tym sprzataniu i przygotowaniach,.....

Debiutantko Mateuszek już duży facet a jak mu mleko modyfikowane nie bedzie smakowąło, to jogurty czy serki może mu wyrównają brak mleczka....moja Wika pije teraz 240ml. mleka 2-3 razy dziennie, ale ona była od samego poczatku na modyfikowanym....

jutro dzwonie do agencji modelek bo dostalismy namiar od chrzstnej i może Wika bedzie miała sesje taka z prawdziwego zdarzenia.....:) po cioci bardzo lubi pozować:) zobaczymy co z tego wyjdzie- no i dostalismy jeździk na urodzinki i teraz nie wiem czy dac go małej czy nie?? różne opinie syszałam i mam dylemat??

Dziewczyny jestem załamana, smutna i w ogóle........

Mateusz już chyba nie chce cycka....... Z jednej strony sama chcialam juz go zacząć oduczac ale mi było jakos żal. I on chyba sam rozwiązał problem ................... Uuuuuuuuuuuu a tak mi z tym było dobrze. A co gorsza on nie chce pic modyfikowanego bo mu dzis przed spaniem dawalam bebiko 3 (akurat taka próbke mialam).....
Musze poczytać ile Wasze dzieci piją mleka bo cos mi sie wydaje, że lekko z tym sztucznym nie będzie... Ale moze kaszki na mleku i jogurty dostarczą mu wystarczajacą ilość białka i wapnia...... Ech.....

Mój Wojtek też sam zrezygnował. I naprawdę bardzo się z tego teraz cieszę, chociaz jak mnie odstawiał to ciężko to przeżyłam. Nie martw się będzie dobrze.

CO do mleka. My nie dajemy wogóle. Wojtek dostaje jedynie 2 razy dziennie po dużej misce( ok 300 -350 gr) kaszki do rozrobienia na wodzie, czyli tej z mlekiem. Lekarka powiedziała, że wystarczy. Jeśli do tego czasem będzie jakiś inny nabiał- będzie zupełnie wystarczało i samego mleka modyfikowanego można nie podawać.

Mateusz już chyba nie chce cycka....... Z jednej strony sama chcialam juz go zacząć oduczac ale mi było jakos żal. I on chyba sam rozwiązał problem ................... Uuuuuuuuuuuu a tak mi z tym było dobrze. A co gorsza on nie chce pic modyfikowanego bo mu dzis przed spaniem dawalam bebiko 3 (akurat taka próbke mialam).....
Musze poczytać ile Wasze dzieci piją mleka bo cos mi sie wydaje, że lekko z tym sztucznym nie będzie... Ale moze kaszki na mleku i jogurty dostarczą mu wystarczajacą ilość białka i wapnia...... Ech.....
debiutantko głowa do góry, wiem jak to jest bo sama ciężko to przeżyłam. W związku z moim ciągłym bólem głowy poszłam prywatnie do lekarza i usłyszałam, że albo się leczę albo karmię córcię:-( Prawie się rozpłakałam. Wiktoria nawet nie płakała, że nie dałam jej cycusia:szok: Marudziła jedną noc, w dzień szukała u mnie "cycy", a na drugi dzień już nawet nie wspomniała :szok:. Za to ja bardzo to przeżyłam:-(
Wiktoria nie pije wcale mleka, daję jej serki i jogurty, czasem zje kaszkę czekoladową.

Dzień dobry :-)

od rana w biegu :sorry2:młoda odstawiona do babci, ja upocona, ale nawet na tą samą godzinę co zawsze się stawiłam w pracy:laugh2: ciekawe czy uda się tak codziennie :-p
i do tego może schudnę od tego latania? :-D

a próbowałaś inne mleczko?
może smakowe Mateuszowi zasmakuje?
może innej firmy?
warto spróbować, a jak nie to i tak będzie dobrze ;-)
a z tym odstawianiem to lepiej, że sam się odstawił, bo odwrotnie jest znacznie gorzej no i to już duży chłopak, więc bez cyca się obędzie ;-)

Agutek nie chudnij bo wpadniemy w kompleksy.....to przeciez Twój pierwszy dzień z nowym planem, niedługo wszystko sie unormuje
a ja mam dzisiaj wolne- tzn. od pracy...wiec bede miec troche luzu

Dzień dobry :-). Ale mi się nic nie chceee...

Agutek, to o której musiałaś wstać? (szukam pocieszenia ;-))

Debiutantko, głowa do góry :-).

Co do mleka - teraz chyba już można dawać różne na zmianę, nie?

reklama
dzień dobry

skąd ja to znam;-),
Piotrek tez nie chce cyca juz od dawna, zostalismy tylko przy tym wieczornym, ale mysle, że on raczej chce sie poprzytulac przed snem niz najeść:-D,
a oczywiście mleka modyfikowanego nie chce pic, a próbuje juz od kilku miesięcy, ostatnio nawet z kaszka mamy problem:no:

jutro dzwonie do agencji modelek bo dostalismy namiar od chrzstnej i może Wika bedzie miała sesje taka z prawdziwego zdarzenia.....:) po cioci bardzo lubi pozować:) zobaczymy co z tego wyjdzie- quote]

będziemy mieli gwiazdę, może nowa Linnda Evangelista nam rośnie:tak::tak::tak:

Do góry