reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

a ja się wściekam, bo kupiłam wczoraj na allegro ciuszki i sprzedawcy nie umieścili w mailu dla kupującego danych do przelewu :dry:
no więc raniutko napisałam maila z prośbą o przesłanie nr konta i od obydwu zero reakcji, a mi przynajmniej na jednej rzeczy bardzo zależy...potrzebuję jej pilnie :angry:
a wiadomo zanim przelew trafi na ich konto, zanim oni wyślą, zanim to do mnie dotrze....
jestem zła :angry:

reklama
hej :happy:

blueberry ja też miałam dzisiaj taki momet kryzysu, że myślałam,że zasnę w tej pracy :-D
Ja też :sorry2: Teraz już mi lepiej, ale kawę i tak sobie zrobię :happy:

Co do mleka - teraz chyba już można dawać różne na zmianę, nie?
Tzn. modyfikowane i krowie??? No właśnie, kiedy krowie wprowadzacie?? Czekacie do trzeciego roku życia??

Witajcie
Ja dzisiaj musiałam iść do pracy i też ledwie żyję bo jeszcze rano jeździliśmy z Madzią do neurologa. Wszystko jest ok ale wysłała nas pediatra w związku z tym dziwnym spaniem Madzi ( pozycja głównie na głowie :baffled: ) Lekarka ją zbadała i stwierdziła że rozwój dziecka jest jak najbardziej prawidłowy i że niektóre dzieci śpią bardzo dziwnie. Ale dla świętego spokoju lepiej było sprawdzić.

Sprzedałam już pierwszy fotelik Madzi a w nowym czuje się świetnie. A po tylu aukcjach na allegro też się przekonałam, że do niektórych ludzi to trzeba mieć cierpliwość. Także Agutek rozumiem twoją wściekłość.

My właśnie wróciliśmy z drugiego spacerku dzisiaj, a rano córcia była jeszcze z teściową, więc świeżego powietrza miała dzisiaj od groma ;-)
Ale strasznie męczące są teraz te spacery...główną atrakcją jest klatka schodowa obok :baffled: cały czas tam maszeruje i chce wchodzić po schodach po czym dumnie stoi na wejściu i się cieszy, ja ją zabieram na plac zabaw a ta na nowo maszeruje na schody klatki :sorry2:
Wracam do domu cała mokra :-D

Tzn. modyfikowane i krowie??? No właśnie, kiedy krowie wprowadzacie?? Czekacie do trzeciego roku życia??

nie wiem sama :sorry2:
myślę, że jeszcze sporo czasu będę podawała modyfikowane, ale nie wiem czy dokładnie do 3 roku życia :sorry2:
kwestia do przemyślenia jeszcze, ale za jakiś długi chyba czas :blink:

Agutek - też bym się wściekła :sorry2:

jedna osoba mi odpisała...właśnie od tej rzeczy, na której najbardziej mi zależy...uff :happy:

mi się znowu chce spać :szok:

to ja podtrzymuję wersję o ciśnieniu bo dalej chodzę jak pijana:sorry2:ale w pracy byłam trzeżwa:-D, może przez tą zmianę czasu nie możemy do siebie dojść:rofl2:

ja myślę jeszcze z rok modyfikowane podawać,pije teraz 2 butelki dziennie, nie są to kosmiczne sumy, a gdyby nawet były to co;-)

agutek - no to pierwszy dzień za Wami i jeszcze spacer! brawo! dzielna kobietki! to Tola już woli na nogach niż w wózku?

elahar - chodzi o tą pozę co nam pokazywałąś?

hej :happy:
Chodziło mi o różne marki :-D. Bo ja ostatnio kupiłam Humanę, a teraz Bebiko 3R.
A krowie myślę że zacznę wprowadzać koło 2 urodzin, chyba że wcześniej odmówi picia modyfikowanego. Sama nie wiem, bo podobno i innych krajach nie podchodzą tak restrykcyjnie do mleka. Ale tylko podobno ;-).

Przyszedł wózio, fajny jest :tak:. Ale nie mam siły się nim nacieszyć, bo spać mi się chce okropnie. A Karolek w kiepskim humorze - nie chciał w ogóle kaszki na kolację (zjadł trochę chleba) a teraz się awanturuje przy usypianiu. Czyżby jakieś nowe zęby miały się pojawić?

Agutku, a jak się chce złożyć wózek, to trzeba odpiąć budkę, nie? Nie chce mi się czytać instrukcji ;-)

nawiązując jeszcze do mleka to faktycznie teraz idzie go dużo mniej, więc nie wychodzi jakoś drogo, a takie krowie to wydaje mi się, że nawet porównywalnie wyjdzie...czy się mylę?

ile kosztuje litr mleka?
za długo otwarte je nie można trzymać nie?
ja się nie znam, bo u nas się nie pije mleka :-p

ja za mleko nestle junior daję 12zł i starcza mi na kilka dni (ok.4), więc na miesiąc wychodzi mi jakieś 93zł.

agutek - no to pierwszy dzień za Wami i jeszcze spacer! brawo! dzielna kobietki! to Tola już woli na nogach niż w wózku?

wiesz na szczęście jeszcze możemy wózkiem jeździć, ale co jakiś czas córcia się upomina o to, żeby pochodzić...wtedy ją wysadzamy pomaszeruje trochę i znowu da się spokojnie wsadzić do wózka :-)
na typowe chodzenie wychodzimy przed blok i wtedy punktem nr jeden jest ta klatka schodowa i dodatkowo wszystkie hau hau :sorry2: (ma fioła na punkcie psów :laugh2:)

aaa...i jeszcze nie lubi jechać w wózku po sklepie...próbuje uciec z niego i musi łazić :baffled: ostatnio wysadziłam ją, rozebrałam z kurtki i w momencie kiedy chowałam kurtkę do wózka zwiała mi :sorry2: odwracam się, a ta wyprzedziła sobie jakąś parkę i sobie przez bramkę poszła do sklepu :-D

reklama
Do góry