reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witam:tak:
no to widzę że nie tylko mnie naszło na porządki wczoraj:happy2: Fredzik ja też ciągle coś odkładam:tak: przechowywałam wszystko w kanapie:sorry2: tylko już brakowało miejsca:szok:

u mnie jest jarmark wielkanocny:tak: ale leje strasznie:angry: więc dzisiaj się nie wybierzemy:no:

reklama
Cześć dziewczyny :-)

Ja coś wogóle nie mam powera, wogóle nie chce mi się sprzątać :-p A pasowałoby, bo syf straszny :sorry2: Ale co zrobić, jak mi się tak strasznie nie chce?? :sorry2:

Dziś pogoda do bani.. Pada, wieje, zimno..

Piotruś budził się w nocy, chyba kolejne ząbki idą..

Uciekam trochę się z nim pobawić ;-)

Miłego dnia :-)

dzien dobry :-)

i juz po imprezce ;-) bylo milutko, mloda byla grzeczna i poszla po 19 spac mimo, ze bylo glosno :-)
no i od dzisiaj, z racji tego, ze jest taka dorosla ;-) lozeczko zostalo przestawione do jej wlasnego pokoju :-p wlasnie jest w nim sama i oswaja sie....ciekawe czy zasnie? na razie nie placze tylko wola mama :-p

jesli chodzi o ciuszki to gorsze wyrzucam, a lepsze trzymam...tak na wszelki wypadek, gdyby druga byla corcia ;-) chociaz wiele ciuszkow ma tez takich uniwersalnych wiec sie potem przydadza...pare ciuszkow bylo srednio praktycznych dla nas to te sprzedaje na allegro, bo nie ma sensu zawalac nimi sobie szafy :-)

wanienka juz od kilku miesiecy nie jest w uzyciu, a przewijak wczoraj zostal zdemonotowany, nad czym ubolewam, bo przebieranie na kanapie jest nie dla mnie, ale musze sie przyzwyczaic ;-)

milej soboty baby :-)

A co do tego że drugie dziecko ma gorzej bo ma ubranka po starszym rodzeństwie. No u nas nie ma tego problemu bo Szymek miał i ma sporo używanych ubranek.
Ja też kupuję często używane :tak:. Ale nie chodzi tylko o ubranka - łóżeczko, zabawki, wózek. Chociaż z drugiej strony to zabawek będzie miało pewnie więcej - bo i po bracie i nowych się na pewno trochę kupi :-D. Nad wózkiem się ciągle zastanawiam. Ostatnio zauważyłam, że zaczął trochę trzeszczeć przy wciąganiu na schody :szok:. Karol już swoje waży i jest to spore obciążenie dla wózka.

blueberry, wózek będę chciała przy drugim bąblu (jak się zdecydujemy ;-)) kupić nowy bo u nas sporo był używany jak Szymek nie chodził (latem i po 4 godz łaziliśmy na spacery) a wciąganie po schodach robi swoje :-( A co do łóżeczka, to u nas niedługo samo się rozpadnie bo zeżarte jest i te resztki to na opał tylko będą sie nadawały ...

A Szymek w nocy budzi się i nie może zasnąć jak sie nie poprzytulamy, więc wczoraj zaczęliśmy go odzwyczajać od tego nocnego noszenia i awantura byłą od 23 do 1.30 :angry::no: strasznie mi go żal ale kiedy go odzwyczaimy jak nie teraz. A porobiło mu się tak może od tygodnia, wcześniej budził się, smok i spał dalej... A teraz, masakra. W dodatku tylko ja go muszę nosić bo jak m go bierze to drze się jeszcze głośniej :szok: A mój kręgosłup mówi, że ma dosyć :no:
No nic, dzisiaj cd :baffled:

U nas pogoda PASKUDNA! A podobno od wtorku śnieg :szok::szok::szok: To gdzie ta wiosna???

witajcie :tak:

U nas pogodowo niejest źle. W końcu kupiłam Madzi ciapy i to dopiero w trzecim sklepie bo ma szczupłą stopkę i głównie były za szerokoie.

Widzę, że większość dzieciaczków juz po pierwszych urodzinkach a my dopiero się przygotowujemy.

U nas pogoda PASKUDNA! A podobno od wtorku śnieg :szok::szok::szok: To gdzie ta wiosna???

jeju nie zartuj :baffled: ja chce wiosne!:sorry2:

a my dzisiaj kolejna impreza...tylko dzisiaj my sie goscimy, a jutro urodziny numer dwa u nas :happy2: troche jestem juz zmeczona i mi sie lekko nie chce ;-)

blueberry moj wozek tez lekko trzeszczy - tak przy raczce gdzies...ale jak sobie patrze na allegro to jednak jakos ciagle malo popularny on jest, z reguly jest kilka aukcji i wszystkie z uzywanymi...nikt nie sprzedaje nowych i boje sie, ze ciezko bedzie go opchnac :sorry2:

a! nie napisalam wam, ze o maly wlos a zepsuta mielibysmy wczorajsza impreze :szok:
ledwo goscie wyszli od nas, maz wstawil zmywarke a ja napiscilam sobie wode do kapieli i nagle ciemnosc! nic nie dziala....korki nie wyskoczyly ...a ze skrzynki smrod spalenizny sie unosi :szok:
maz sprawdza, ze na klatce prad jest, w sasiednich blokach tez..wiec juz pietra mielismy, ze tylko u nas cos, a tu noc :dry: i jeszcze ta spalenizna :baffled:
zadzwonilismy do energetyki, ci nas skierowali do administratora budynku...w miedzyczasie maz dowiedzial sie, ze u innych sasiadow pradu tez nie ma...w co drugim mieszkaniu poszlo...przyjechal koles i okazalo sie, ze jakis przewod w budynku sie spalil i dorobil na szybkiego....pierwsze co sobie pomyslalam, co by bylo gdyby spalil sie w trakcie albo tuz przed impreza? :-p na szczescie tak sie nie stalo :-D

Agutek, ale trzeszczy tylko przy wciąganiu, nie?

Fredzik, ja kupiłam dość masywne łóżeczko i muszę przyznać, że jest w super stanie. Poza lekko obgryzioną barierką wygląda jak nowe :-)

Dziewczyny, czy wasze dzieci mają jeszcze ciemiączka? Bo ja dzisiaj Karolowi próbowałam wymacać i nie ma :szok:. Czy to nie za wcześnie?

reklama
jezu moje dziecko spi juz dwie godziny :szok:
i to jej druga drzemka juz dzisiaj :szok:

blueberry przy wciaganiu, przy zjezdzaniu po schodach..ogolnie jak trzeba mocno za ta raczke ciagnac...

a ciemiaczko to jeszcze chyba ma :tak:

Do góry