reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

a jakie herbatki dajecie?

teraz mamy wielowocowa z bobovity, ktora na codzien pije, ale czasem zamiast niej podaje ziolowa :tak:

takie w granulkach? kupię i spróbuję podać bo wydaje mi sie, że powinna coć pić:confused:bobofruty lądują w koszu po 3 dniach bo wypije tylko łyczka, albo ja spijam na siłę:baffled:

to co pije Zosia jak nie herbatki i soczki? wode? czy w ogole nic?

reklama
moze nie jest spragniona ;-)

u nas ilosc picia jest naprawde zroznicowana..sa dni ze oproznia ten kubek 200ml i dopija jeszcze, a czasem wypija tylko 20-30ml i koniec :eek:

Moja pije podobnie. Raz więcej raz mniej i to głównie soczki bo za herbatkami nie przepada.

:tak:

Ewelina nie martw sie, Piotrusiowi na pewno szybko pojdzie nauka z kubeczka:tak:Olivka na poczatku sie krztusila, ale w koncu zalapala;-)
a to taki prawdziwy niekapek, ktory ytrzeba przycisnac, zeby cos wyplynelo?
my mamy po prostu taki ustnik s trzema dziurkami, z ktorego normalnie leci, lekarz mi powiedzial, ze lepiej od razu do takiego dziecko przyzwyczaic, bo to zdrowsze dla zebow:tak:

Kupiłam niekapek Aventu i trzeba pociągnąc, żeby poleciało (sama najpierw spróbowałam:-D), jak radziłyście bedziemy próbować:tak:, a jak nie to kupię zwykły kubek;-), jak radzi Tigger:blink:

co do picia, to mój mały soczków nie pije w ogóle, tylko herbatki w dzien z melisą, a na noc rumianek:happy2:

oglądacie you can dance?
niektórzy są:baffled:

napiszcie jak to jest z tym wybieraniem rzeczy przez dzieciaki: kluczyki, różaniec itp, co się kładzie i co to znaczy

u nas sie kladzie :
- rozaniec
-ksiazke
-pieniazka
-kieliszek

widze ,ze powazna debata na temat picia maluszkow sie toczy ,wiec Vaneska po tym co przeczytalam o Waszych dzieciach to pije bardzo duzzzo :tak::szok: ona to z trzy butle po 200ml herbatki wypije przez caly dzien :confused:

Kupiłam niekapek Aventu i trzeba pociągnąc, żeby poleciało (sama najpierw spróbowałam:-D), jak radziłyście bedziemy próbować:tak:, a jak nie to kupię zwykły kubek;-), jak radzi Tigger:blink:

co do picia, to mój mały soczków nie pije w ogóle, tylko herbatki w dzien z melisą, a na noc rumianek:happy2:

oglądacie you can dance?
niektórzy są:baffled:

u nas soczkow praktycznie tez nie ma, wczoraj podalam pierwszy raz od baaaardzo dawna i chyba sie oduczyla tych soczkow pic, bo cos srednio pila, a kiedys uwielbiala soczki ;-)

co do you can dance to najbardziej mi sie podobała Władzia :-D

u nas sie kladzie :
- rozaniec
-ksiazke
-pieniazka
-kieliszek

widze ,ze powazna debata na temat picia maluszkow sie toczy ,wiec Vaneska po tym co przeczytalam o Waszych dzieciach to pije bardzo duzzzo :tak::szok: ona to z trzy butle po 200ml herbatki wypije przez caly dzien :confused:

600ml herbatki :szok: szok :-)

dzien dobry milym paniom
mamy czwartek, dzis zamontuja nam wreszcie szafe co oznacza, ze z pokoju malej zniknie magazynek i wreszcie to bedzie jej pokoj :tak:a to z kolei oznacza przeprowadzke :szok::-D

witam się z rana i to słonecznego :)
jesli chodzi o picie maluszków, to Wika wypija 1-1,5 soku bobofruta rozcieńczonego wodą lub 3x 200ml herbatki tej granulowanej. Rumianku juz mi nie chce pić, bo bardziej jej zasamokowały owoce. A jesli chodzi o niekapek, to ja tez go kupiłam z Aventu tylko się zastanawiam, bo jedna pediatra powiedziała, że od niekapka wykrzywia się zgryz... i już sama nie wiem...tzn. wika i tak na razie nie umie z niego pociągnąc, więc stoi ozdoba na półce...
spadam się szykowac do pracy, a Wam życze miłego i słonecznego dnia

Dzień dobry.

Agutek, to do tej pory mieliście garderobę w pokoju Toli?

Można zdjąć uszczelkę z ustnika i będzie samo leciało :-). Ja muszę spróbować z rurką, ciekawe czy Karolek zaskoczy.

Co do zgryzu - od butelki też się wykrzywia, chyba nawet bardziej. Z dwojga złego lepszy niekapek, a najlepszy zwykły kubek albo bidon z rurką. Tak gdzieś wyczytałam.

Witam :tak:
U nas tez piękne słońce, ostatnio często tak jest do południa a po południu pogorszenie pogody :baffled:

Usłyszałam dopiero w tv że na Pomorzu rachunki za gaz wzrosły o 80 %. Ludzie są zszokowani. A jakiś ekspert powiedział, że jeszcze o 20-40 % będą kolejne podwyżki za gaz i za prąd. Koszmar.:szok:

Piję kawkę i uciekam z córą na spacer bo w domu tylko coś sobie uszkadzam. Niedawno poparzyłam rękę, całe szczęście już nic ie widać. Przedwczoraj omal palca u nogi nie złamałam, skończyło się na opuchnięciu i zmianie koloru na fioletowy. A w dodatku fryzjer mnie tak obciął (kolega eksperymentował), że się załamać można. :wściekła/y:Czapka obowiązkowa :baffled::ninja2:

reklama
co do you can dance to najbardziej mi sie podobała Władzia :-D

dobry był tez ten gość z kolorowymi włosami, który nie chciał dodatkowo zatańczyc, bo Piróg nie chciał wykonac jakiegos salta:-):-D

witam,

a u nas wieje, tak ze na spacerek pewnie nie wyjdziemy, bo mi Piotrka porwie:szok:

Elahar współczuje przeżyć, a włosy szybko odrosną:tak:

Bluberry, dzieki za podpowiedź, bo juz gotowa byłam kupowac kolejny kubek:-D

Do góry