reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Szymek też nie lubi pić z niekapka i go nie zmuszam. Teraz uczymy sie pić z kubeczka i strasznie mu się podoba :tak:
U nas paskudna pogoda, blee!
A co do picia to wypija średnio ok 60 ml wody dziennie

właśnie się Tolcią sugerowałam, że dużo pije, a to mówisz,że czasem tak mało...

no wlasnie naprawde zalezy od dnia, czasami mnie zaskakuje i pije duzo, a czasem po lyczku tylko pociaga...takze sie nie przejmuj :-)
dzisiaj poszlo jakies 20 ml soczku i cos kolo 100ml herbatki, ale wczoraj z tego co pamietam bylo strasznie malo...no chyba, ze wypila babci caly niekapek jak bylam w pracy i jak wrocilam to juz byla nowa przygotowana..tego nie wiem :baffled:
ogolnie niekapek caly dzien jest dla niej dostepny i po posilkach sama ja zachecam do napicia sie, a w ciagu dnia czasem sama do niego podchodzi i pije:tak:

spoko Zosia bedzie pila tyle ile sama bedzie miala na to ochote, jesli nie chce po obiadku to moze jej sie nie chce i tyle :-)

moja jak dzisiaj załapała picie przez rurkę to wypiła 2 razy po 150ml:szok: nigdy tyle nie wypiła herbatki:no:

rany, moje dziecie nie potrafi pic z kubka niekapka:szok:, do tej pory dawałam mu herbatke z butelki i mleczko tez (tzn próbowałam mu dać),
U nas było tak, że na początku Karol nie umiał (wcześnie mu kupiłam kubek, gdzieś w piątym miesiącu) i po kilku próbach dałam mu spokój, a za jakieś 2 miesiące spróbowałam znowu i od razu załapał. Potem mu kupiłam kubek Tommee Tippee i też na początku nie załapał (a może mu się nie chciało pić po prostu :-)), a wczoraj teściowa mu go dała i pił pięknie. A z ilością picia jest różnie - czasem pije po kilka łyków, a czasem 100ml na raz.

a rozgladalas sie za firma sofija?
u nas taka jedna "slynna" polozna bardzo poleca ta firme i ma praktycznie tylko jej ciuszki :tak:
ona chyba tez polska jest :-)
Jedna hurtownia do której zaglądałam ją miała, ale był tylko jeden wzór body (nawet fajne, w paseczki, tylko dość drogie - małe rozmiary ponad 10 zł w hurcie + 7% VATu i to w paczkach po 5 sztuk, a rozmiar 80 i 86 wychodził coś po 12 zł), a reszta to takie typowo polskie śpiochy i kaftaniki.

blueberry - wiesz dobrze, że na rozkręcenie interesu czasu potrzeba:tak:
no, mam nadzieję :tak:

napiszcie jak to jest z tym wybieraniem rzeczy przez dzieciaki: kluczyki, różaniec itp, co się kładzie i co to znaczy

reklama
Do góry