reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Heh... A ja specjalnie wybierałam z długim, bo mi się wydawało że z krótkim są mniej praktyczne :-). Pamiętam, że w zeszłym roku body z krótkim rękawem tylko w największe upały się przydawało.

hehe ja wlasnie teraz szukam z dlugim...z krotkim bylo zima pod bluzki :-) a teraz z dlugim rekawem, zeby nie ubierac juz bluzki :-p

mi podpasowaly cherokee :tak:

kolorino nie mam, mialam jak mala sie urodzila i od razu dwa z kupionych czterech musialam schowac do szafy - nie przechodzily przez glowke :-(

blueberry, nie masz już nas dosyć ;-)?
Ja body używałam teraz cały czas z długim rękawkiem, jak jest zimniejszy dizeń to na nie zakładam koszulkę z krótkim rękawkiem. Chciałam robić też odwrotnie : body z krótkim i na to bluza ale całą zimę nigdzie nie trafiłam takich body jak chciałam ale te od Ciebie blueberry dziewczyńskie mi się podobają więc może i chłopakowe będą ok :-) Mam nadzieję, bo jestem zdania że lepiej kupić od znajomego niż od obcego, bynajmniej nie o kwestię wybrzydzania chodzi ale o pomoc swego rodzaju.
A poza tym, spokojnie i te z długim rękawkiem się jeszcze długo przydadzą :tak:

A tak w ogóle to kiepsko dzisiaj się czuję :-( Bolą mnie wszystkie stawy :no: i ciężko mi się ruszać... ale rano cały gar fasolki po bretońsku ugotowałam a co.

mi podpasowaly cherokee :tak:
Ja też lubię Cherokee, ale są tylko z krótkim rękawem. A z długim tylko gładkie białe. Przynajmniej ja innych nie widziałam.

blueberry, nie masz już nas dosyć ;-)?
Jeszcze nie :-D:-D:-D.

Chciałam robić też odwrotnie : body z krótkim i na to bluza ale całą zimę nigdzie nie trafiłam takich body jak chciałam ale te od Ciebie blueberry dziewczyńskie mi się mi się podobają więc może i chłopakowe będą ok
No, te w kwiatki są fajne, ale one są z zeszłego roku, dlatego tak mało ich jest. Jeszcze są takie całkiem bez rękawów. Zobaczymy jakie będą nowe wzory :-). Następnym razem kupie takie i takie i już :-D. O ile w ogóle sprzedam te, co mam :-p.

Ja też lubię Cherokee, ale są tylko z krótkim rękawem. A z długim tylko gładkie białe. Przynajmniej ja innych nie widziałam.

.

na allegro widzialam tez z krotkim rekawkiem i we wzorki :-)
ja mam teraz biale z dlugim rekawem i juz sie robia male, ale mnie pasuja typowo biale bo do wszystkiego mi pasuja ;-)

teraz potrzebuje szybko bialego body ale na ramiaczkach - musze ubrac na roczek pod koszule biala, ale w sklepie nie maja teraz i czekaja na dostawe...byl jeden rozmiar 80, jedyna sztuka, ale taka jakas mala mi sie wydawala, ze tylko na raz chyba by byla i koniec.

dziewczyny u mnie znow zima- śnieg pada, i w ogóle brzydka pogoda
ja zakładałam Wice body z długim i praktycznie kupowałam albo w h&m albo w dino

i z innej beczki - czy Wasze dzieciaczki pokazują swoje niezadowolenie szczypiąc, gryząc , ciągnąc za włosy?
U nas coraz częściej się to zdarza, szczegolnie kiedy ubieram mała, nie wiem kompletne jak mam reagować.
Jak narazie chwytam ja za rączki i mówię, żeby tak nie robiła, bo mamusie to boli < rada superniani >, ale ona przeciez jeszcze nie rozumie tego....

U nas nie ma co prawda gryzienia ale wali nas ręką w twarz i to niezależnie od tego czy jest niezadowolony czy akurat mu się tak podoba. POwiem Wam, że zaczynam się już tym martwić. Sposób pt "nie wolno, to boli" i przytrzymanie za rękę stosowany konsekwentnie od tygodnia nie pomaga.
CZyżby pierwsza klęska wychowawcza?
Może jakieś rady?

reklama
U nas nie ma co prawda gryzienia ale wali nas ręką w twarz i to niezależnie od tego czy jest niezadowolony czy akurat mu się tak podoba. POwiem Wam, że zaczynam się już tym martwić. Sposób pt "nie wolno, to boli" i przytrzymanie za rękę stosowany konsekwentnie od tygodnia nie pomaga.
CZyżby pierwsza klęska wychowawcza?
Może jakieś rady?

taaa rady:sorry2:u nas to samo:confused:, ale jak powiem ostro to się rozpłacze i więcej tak nie zrobi, w tym momencie, bo oczywiście próbuje w różnych sytuacjach

Do góry