reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witajcie

My mamy smoczek Aventu i już od dawna go Mateusz używa bo przy tym jego ryczeniu trzeba było go jakoś uspokoić ale nie jest od niego uzależniony i często go wypluwa.

Od dwóch dni (odpukac) Mateusz daje nam w nocy dłużej pospać. Np. dzisiejszej nocy spał od ok. 22 do 4:30!!! Ale za to jak się obudziłam o tej 4:30 to "bary mleczne" były jak kamienie i musialam odciągnąc trochę pokarmu bo nie byłby w stanie sie przyssać.

Poza tym zaczął się w końcu zajmować sam sobą, potrafi np. leżeć w łóżeczku i 20 min patrzeć na królika z karuzeli, wprawdzie trzeba mu tym królikiem kręcić (albo w końcu kupić nowe baterie ;) ) ale i tak jest nieźle. A teraz leży sobie na macie edukacyjnej i też póki co obserwuje i nie marudzi.

reklama
A my zepsulismy już dwa smoczki Aventu, nie wiem jak nalała sie do tego dzióbka woda, i pomimo że Borysek bardzo lubił te aventowskie to kupiłam mu teraz taki wielki i piękny Chicco, zrobiony tak jakby z jednego kawałka lateksu przezroczystego - NIE DO ZEPSUCIA, do 4 miesiąca. Tylko Borysek jeszcze go wypluwa :-p ale mamie sie strasznie podoba, wyglada jak bym mu dała smoka XXL, tata żartuje ze sama go będę nosić bo synek nie jest nim zachwycony tak jak mama. Jest polecany podobno przez ortodontów, i ma specjalny kształt - ale dziewczyny - umówmy się - dobra reklama to podstawa. Pewnie najlepszy smoczek to ten który dziecko dostało pierwszy raz i go od razu polubiło.

Natalka w nocy się wykopała z pod kołderki jak obudziła się o 4 na karminie to bidulka była tak zmarznięta zimna jak lód:szok: :szok: :szok: aż sie boję żeby się nie rozchorowała:-( sama nie wiem jak ją przykrywać bo strasznie kopie nóżkami:confused:

ja znalazlam to to kopanie sposob
kupilam TristAnowi taki spiworek akladany na ramionka jak spioszki
i kopioe sie dowoli a nozki sie nei odkryja
tylko jeszcze cieniutkim kocykiem przykrywam i juz :tak:
moj Tristan wedruje po wyrku
klade go wzdluza budzi sie w poprzxek:happy: :szok: :laugh2: :laugh2:

my mamy smoczku Nuka i Wiktoria bardzo je lubi

miloku- moja mała też wedruje po łóżeczku, rano lezy zupełnie w innej pozycji, skrzywiona

Dziewczyny nie wiecie co jest dobre, żeby przyspieszyć odbijanie. Kurcze ostatnio Wika ma takie problemy z tym, ze nic nie pomaga: ani pion, ani lezenie na brzuszku ani na ramieniu. Już nie mam pojęcia co jej jeszcze robić, aż się czasami skręca z bólu. :baffled:

Powiem ci szczerze, że naszej małej tez czasem nie chce się odbić i wtedy po prostu daję sobie spokój, ale ona nie skręca się z tego powodu...
U nas raczej jest inny problem - ulewanie dość mocne, które jednak następuje nawet jak mała sobie odbije, nie ma żadnej reguły.

Poza tym zaczął się w końcu zajmować sam sobą, potrafi np. leżeć w łóżeczku i 20 min patrzeć na królika z karuzeli, wprawdzie trzeba mu tym królikiem kręcić (albo w końcu kupić nowe baterie ;) ) ale i tak jest nieźle. A teraz leży sobie na macie edukacyjnej i też póki co obserwuje i nie marudzi.
Piotruś już od jakiegoś czasu potraf leżeć pół godziny pod karuzelką i gada z misiami :-) Pod warunkiem, że go brzuszek nie boli i nie jest głodny ;-) A dziś kupiliśmy matę edukacyjną i mały był zachwycony grzechoczącym tygryskiem :-D Śmiał się do niego pełną gębą :-D No i głowa mu na wszystkie strony chodziła :-) Nawet kolorowy pałąk mu się spodobał ;-) :-D

debiutantko - fajnie, że Mati daje Wam pospać :-) Oby mu tak zostało :tak:

ja znalazlam to to kopanie sposob
kupilam TristAnowi taki spiworek akladany na ramionka jak spioszki
i kopioe sie dowoli a nozki sie nei odkryja
Mam taki śpiworek :tak:
Zależy jaki gruby kupisz Agutku :tak: Ja mam taki "lżejszy" i na pewno nawet w lecie nie będzie Piotrusiowi gorąco. Po prostu w cieplejsze dni możesz ubrać taki śpiworek na samą pieluszkę, a w chłodniejsze na śpiochy czy pajaca :happy:

Dałam Wiktorii Espumisan i zobaczymy, na razie jakby trochę mniej ją bolał. Ona nie ulewa, tylko czasami tak mało, że według lekarza nie mam się czym przejmować.

reklama
ja tez mam spiworki, tylko na razie ich nie uzywamy, bo Olivce dobrze pod kocykiem:-) i sa roznej grubosci, dosotosowanej do pory roku:tak:

kasia580 - dziecku nie musi sie odbic za kazdym razem, ale jezeli jej to przeszkadza, to nie wiem, co ci poradzic:no:

Do góry