reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

U nas jest różnie z tym zasypianiem - wczoraj Piotruś usnął od razu przy cycu, po kąpieli, koło 20 i obudził się na karmienie o 1.. No i oczywiście brzuszek zaczął boleć i trochę nam zeszło, zanim usnął znowu :baffled: Następna pobudka przed 6.

A czasem jest tak, że zasypia przy cycu, ale odkładany do łóżeczka budzi się natychmiast i ryczy.. Trzeba go trochę ponosić i znów zasypia koło 21-22...

I w sumie chyba zależy to tylko od tego, czy go brzuszek boli, czy nie :confused: Nie zauważyłam, żeby miał jakieś ustalone godziny aktywności...

Teraz też bidny stęka :-(

Pocieszam się, że jeszcze tylko miesiąc... Taką mam nadzieję, że jak Piotruś skończy 3 miesiące, to skończą się nasze problemy z brzuszkiem...

reklama
właśnie wróciłysmy ze szczepionki Natalka w ciągu niecałych 3 tyg. przybrała na wadze 640g teraz waży 4820g:szok: bidulka popłakała się na szczepionce:-( wykupiłam jej ta 5 w 1 120zł tak mi doradziła pani doktor:tak:

roksi23 - moja Olivka po 4 tyg wazy prawie tyle co twoja Natalka - 4780:-)od urodzenia przybrala 1360g:-)

a ile wasze dzieciaczki wazyly w wieku 4 tyg? jestem ciekawa, czy duze to moje dzecko, czy przecietna ma wage...;-)

u nas ze spaniem to tez roznie,k ale raczej mala ma faze aktywnosci po poludniu, czasami nie spi az 5 godzin:szok:a po kapieli (ktora jest miedzy 19 a 21, zaleznie od tego, kiedy przypada karmienie) zazwyczaj zasypia i spi dobrze cala noc - kolki nas na razie nie mecza - odpukac;-):-)

pamietam, ze ktoras pisala kiedys o tradziku niemowlecym - jak to dokladnie wyglada i co sie z tym robi?

Olivka ma jakies krostki na buzi, szczegolnie w okolicach oczu i uszu, troche na czole:-(
w baby clinic wykluczyli alergie, powiedzieli, ze to taka wysypka typowo niemowleca, ale chcialabym sie upewnic

pamietam, ze ktoras pisala kiedys o tradziku niemowlecym - jak to dokladnie wyglada i co sie z tym robi?

Olivka ma jakies krostki na buzi, szczegolnie w okolicach oczu i uszu, troche na czole:-(
w baby clinic wykluczyli alergie, powiedzieli, ze to taka wysypka typowo niemowleca, ale chcialabym sie upewnic

Wiktoria ma już ponad miesiąc krostki na buzi, było trochę lepiej, a teraz jest gorzej. To są czerwone krostki na całej buzi, na uszach, a teraz i na szyjce. Jak śpi to są mniej widoczne. Pediatra powiedziała, że to skaza białkowa - ponad dwa tygodnie nie jem żadnego nabiału. To nie jest skaza białkowa!!! NIe wiem już co mam o tym myśleć. A lekarz nie chce nam dać skierowania do dermatologa:wściekła/y: , uważa że wszystkie rozumy pozjadał:wściekła/y: , a to że dziecko tak wygląda to ma głęboko w ...

u nas krostki znoknely ale caly czs bedziemy musieli uwazac ba skore Tuptusia mojego
u nas okazalo sie to egzema urodzeniowa nie zakazna
no strasznie to brzmi ale juz ladnie wyglada
wszystko mu sie zagoilo ale smarowac musimy caly czas bo jak nie posmaruje rano to juz na wieczor sa krostki
dzisija u lekarza dostalismy nowy zapas masci i kremow i plynow do kapieli
nie mozemy uzywac sudokremy ani mydla
tylko parafinowe specyfiki

właśnie wróciłysmy ze szczepionki Natalka w ciągu niecałych 3 tyg. przybrała na wadze 640g teraz waży 4820g:szok:

roksi23 - moja Olivka po 4 tyg wazy prawie tyle co twoja Natalka - 4780:-)od urodzenia przybrala 1360g:-)

a ile wasze dzieciaczki wazyly w wieku 4 tyg? jestem ciekawa, czy duze to moje dzecko, czy przecietna ma wage...;-)

Normalnie jestem pod wrażeniem jak te wasze dzieci przybierają :szok: :tak:

Moja maleńka w 4 tygodnie przybrała 720g (jak wychodziłyśmy ze szpitala to wagę miała 3200, bo jej spadła sporo) i to było w normie (dzieci w 1 miesiącu przybierają ok. 700-1000 g) - czyli ważyła 3920 g :happy:

A wasze dzieciaki przybierają po 1,5 -2 kg na miesiąc - normalnie nie wiem jak wy to robicie ;-) :-D

reklama
Agutek - Piotruś też tak nie przybiera na wadze :-) Ostatnio ważył 4400 gram, czyli mniej więcej w przeciągu półtora miesiąca przybrał na wadze 1,5 kg :-)

Do góry