A
Agutek
Gość
ja mysle, ze z tym nocnikiem to trzeba wyluzowac...czasami mam wrazenie, ze jakas presja jest, ze juz nasze dzieci musza robic na nocnik, nie macie takich odczuc? ;-) nie ma co panikowac, jak nie chca to trudno, zmuszanie przyniosloby jeszcze gorsze skutki
owszem, fajnie by bylo gdyby robily wszystko do nocnika, a do tego jeszcze wolaly ;-)
ale bez przesady, nasze dzieci jeszcze roku nie maja
ja sobie przypominam zawsze w takich chwilach zdanie psychologow ;-) i tego sie trzymam, ze jesli dziecko nie jest gotowe to trzeba to uszanowac i mamy na to jeszcze czas :-) wg lekarzy nawet rok na to by w ogole dziecko na nocnik zaczac sadzac ;-)
takze luz blues bedzie dobrze matki kazde z naszych dzieci bedzie uzywac kiedys nocnika ;-)
buziaczki dla dzisiejszych 10-miesieczniakow :-)
owszem, fajnie by bylo gdyby robily wszystko do nocnika, a do tego jeszcze wolaly ;-)
ale bez przesady, nasze dzieci jeszcze roku nie maja
ja sobie przypominam zawsze w takich chwilach zdanie psychologow ;-) i tego sie trzymam, ze jesli dziecko nie jest gotowe to trzeba to uszanowac i mamy na to jeszcze czas :-) wg lekarzy nawet rok na to by w ogole dziecko na nocnik zaczac sadzac ;-)
takze luz blues bedzie dobrze matki kazde z naszych dzieci bedzie uzywac kiedys nocnika ;-)
buziaczki dla dzisiejszych 10-miesieczniakow :-)