reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
no wlasnie ja dxisiaj dostalam@:( bu a bylo mi tak dobrze
juz wiem skad ten spadek formy i przygnebienie
jakos nadwyraz bolacy jest ten okres
moze dlatego ze pierwzy od jakiegos czasu

Już:confused: :confused: :confused: po pierwszym porodzie na okres czekałam pół roku:tak: z drugiej strony jak jest to ma się kontrolę, nie?;-)

Olek przekroczył 6 kg kilka dni przed ukończeniem 2 -go mca życia:tak:
pozdrawiam

magdakap, ale ty karmiłaś wtedy pewnie piersią co? :happy:

6 kg?? o jacie, ale te wasze dzieciaki przybierają na wadze szybko! :-)

magda ja juz od prawie 3 tyg nie karmie pirsia i to pewnie dlatego

ale te nasze pociechy rosna
tristanek papusny sie zrobil jak ne iwme
tak jak urodzil sie chydy jak pajak to teraz jest okraglutki jak ksiezyc :-D

Trochę nie zaglądałam do Was, ale już jestem z powrotem. Byłyśmy w szpitalu:-( , bo Wiktoria miała biegunkę. Nawet nie chcę sobie tego przypominać. Jak zakładali jej wenflon to ryczałyśmy obie. Te pieprzone baby nie chciały mnie wpuścić do zabiegowego, a jak już tam się wepchałam (słyszałam jak córcia przeraźliwie płacze) to wyganiały mnie, ale i tak postawiłam na swoim. Mam chyba do tego prawo, żeby z nią być?

Mam do Was pytanie. Jak pieluchować dzieciaczka? Wiem, że na pampersa tetrowe pieluchy, ale jak i ile? Nie wychodzi mi to. Mała pokręci się trochę i już ma nóżki prosto. Lekarz powiedział, że jest dobrze z jej stawami biodrowymi, ale żeby miesiąc pieluchować:eek: Nie mam pojęcia po co, skoro jest dobrze? Chyba, że z niego taki specjalista:no: Jak z naszej pediatry:wściekła/y:

Trochę nie zaglądałam do Was, ale już jestem z powrotem. Byłyśmy w szpitalu:-( , bo Wiktoria miała biegunkę. Nawet nie chcę sobie tego przypominać. Jak zakładali jej wenflon to ryczałyśmy obie. Te pieprzone baby nie chciały mnie wpuścić do zabiegowego, a jak już tam się wepchałam (słyszałam jak córcia przeraźliwie płacze) to wyganiały mnie, ale i tak postawiłam na swoim. Mam chyba do tego prawo, żeby z nią być?

Mam do Was pytanie. Jak pieluchować dzieciaczka? Wiem, że na pampersa tetrowe pieluchy, ale jak i ile? Nie wychodzi mi to. Mała pokręci się trochę i już ma nóżki prosto. Lekarz powiedział, że jest dobrze z jej stawami biodrowymi, ale żeby miesiąc pieluchować:eek: Nie mam pojęcia po co, skoro jest dobrze? Chyba, że z niego taki specjalista:no: Jak z naszej pediatry:wściekła/y:
często tak mamy robią nawet jak dziecko nie ma problemu z bioderkami to i tak pieluszkują:tak: znajoma nie pieluszkowała i córka jak miała 3 miesiące to musiała leżeć w takich specjalnych majtkach ciężko było to wykleczyc u niej i te majtki miala aż do 8 miesiąca bidulka:sick:

Natalkę też pieluchowałam przez miesiąc i zakładałam na pampersa pieluche tetrową i dodatko ją masowałam tzn. jak rozkładał nóżki na boki to zataczałam jej nóżkami takie koła od wewnątrz do zewnątrz byłyśmy na kontroli i wszystko jest już ok

Ja kiedyś oglądałam program dziecięcy, gdzie rehabilitant wypowiadał się, że nie pielu****e się dzieci jeśli lekarz nie stwierdzi, że jest coś nie tak.

Ale każdy robi jak woli ;-)

Myślę roksi, że w przypadku twojej koleżanki sprawa została za późno zdiagnozowana, albo był to jakiś wyjątkowo mocny przypadek, że zalecili te majtki, bo z reguły po usg bioderek wystarczy samo pieluchowanie jeśli jest drobna wada. :happy:

U nas lekarz dwa razy już oglądał bioderka małej i nic nie powiedział. Mam nadzieję, że to oznacza, że wszystko jest w porządku. Chyba by coś powiedział nie?

A mi dzisiaj wyszły 3 szwy. Ciekawe ile mi ich tam założyli, czy jeszcze coś wylezie?

magdakap, ale ty karmiłaś wtedy pewnie piersią co? :happy:

6 kg?? o jacie, ale te wasze dzieciaki przybierają na wadze szybko! :-)

Fakt, karmiłam piersią i dopiero jak zaczęłam w 6 mcu wprowadzać słoiczki to dostałam okres:tak: ale różnie to bywa. Nie spieszy mi się;-)

Co do pieluchowania, to jak wszystko oki to po co?

ja nic nie robie dopuki nie powiedza ze cos mam robic;-) :-D

dziewczyny jak oduczyc tristana budzenia sie tyle razy na jedzonko w ciagu dnia?
3 razy sie budzi i godzine i zabiera

a wogule to jestem mieka dupa bo synek co rano juz od paru dni laduje u nas w lozku i spi z nami
budzi sie o 5 to go przebieram karmie gadam z nim troche i on u nasw wyrku zasypia na troche
a mialam tego nie robic
ale jak go do wyrka nie bralam to musialam co 2 minuty wstawac do niego bu mu dydo wylatywal i sie budzil albo trzeba bylo go za raczke trzymac
a tak ja sobie przysypiam jeszcze a on spokojniejszy spi
ale potem bedzie problem:baffled: nie?:confused:

reklama
a wogule to jestem mieka dupa bo synek co rano juz od paru dni laduje u nas w lozku i spi z nami
budzi sie o 5 to go przebieram karmie gadam z nim troche i on u nasw wyrku zasypia na troche
a mialam tego nie robic
ale jak go do wyrka nie bralam to musialam co 2 minuty wstawac do niego bu mu dydo wylatywal i sie budzil albo trzeba bylo go za raczke trzymac
a tak ja sobie przysypiam jeszcze a on spokojniejszy spi
ale potem bedzie problem:baffled: nie?:confused:
u mnie to samo Natalka zasypia u siebie w łóżeczku a w nocy jak ją zabieram do karmienia to zostaje u nas do rana:zawstydzona/y: zawsze sobie obiecuje że ja odniose do siebie tylko czekam aż zaśnie ale to zazwyczaj ja pierwsza zasypiam:laugh2:

Do góry