reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
a u mnie nie śluz :no:
jak krew raczej :eek:

co do antykoncepcji, to tutaj po 6 tygodniach od porodu jest takie spotkanie u lekarza i Pani doktor sama mnie zapytała czy chce zabezpieczenie, bo w tym kraju to jest za free :cool2:
dostałam tabletki mini
nazywają się Micronor i mam na 3 miesiące
a jak skończ karmić, to pomyślę jak sie zabezpieczac inaczej... może plastry...

mam takie niedyskretne pytanie, czy uzywacie jeszcze wkladek?
ja niestety jeszcze musze i nie wiem czy to normalne
po poprzednich porodach chyba szybciej przestalo leciec :eek:
u mnie od wczoraj nic nie leci:-)
byłam u ginekologa kontrolnie po 6 ty. wszystko jest ok macica wróciła do pierwotnych wymiarów, krocze też ładnie zagojone tylko ten szew co nie chciał wyjść wczoraj go trochę męczyłam i wyszła nitka z supełkiem a dzisiaj ten obrzęk jest mniejszy także powinno byc ok:tak:
co do antykoncepcji to lekarz przepiała mi tabletki narazie jedno opakowanie i mam sprawdzić jak będę się po nich czuła:confused: pytałam się o spirale ale odradził mi ze względu na wiek:szok: :laugh2: (miło usłyszeć 24lata a człowiek jeszcze na coś jest za młody:laugh2: ) powiedział że można pomyśleć po drugim:tak: kurcze a tak fajnie było w ciąży człowiek do dobrego szybko sie przyzwyczaja:-)

A ja miałam iść dzisiaj do ginekologa, ale nie mam za bardzo z kim Piotrusia zostawić.. Poza tym wykończona jestem po kilku dniach ze wzdęciami i po prostu mi się nie chce nigdzie ruszać...
W poniedziałek zadzwonię i umówię się na wtorek, na godzinę.. Wtedy przynajmniej nie będę musiała długo czekać :tak: I teściową, albo koleżankę pofatyguję na godzinkę do Piotrusia :happy:

malaga ja też mam właśnie dylemat co zrobić z młodą gdy do lekarza pójdziemy...piszę pójdziemy, bo mąż chce iść ze mną, aby z ginem pogadać o konsekwencjach mojego porodu na przyszłość, o ewentualnej przyszłej ciąży i przede wszystki o zabezpieczeniu.
A że zmieniam lekarza - jestem niezadowolona z mojej lekarki po tym jak poprowadziła mi końcówkę ciąży - to jego gabinet znajduje się w miejscu gdzie nie mamy nikogo bliskiego i do tego daleko od naszego domu. Moja dotychczasowa ginka miała gabinet po drugiej stronie ulicy mieszkania teściów, więc można byłoby tam młodą zostawić...no ale zmieniam :rolleyes:

Trzeba będzie więc chyba zawieść ją do moich rodziców, od nich pożyczyć auto i śmigać szybko do lekarza...

I kto by pomyślał, że będe miała tego typu problemy hihi :-D

:-D :-D :-D mój obrzęk spowodowany szwem znika:laugh2: :laugh2: :laugh2: a już myślałam że będzie cięcie:wściekła/y:
zastanawiam się cały czas nad cerezette i sama nie wiem czy wykupić recepte czy nie:confused: poczytałam trochę o nich i są różne opinie:confused: najgorzej boje się przytyć bo po ciąży mam mój balast 5 kg:sick: :sick: :sick:

reklama
Do góry