reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
a u mnie nie śluz :no:
jak krew raczej :eek:

co do antykoncepcji, to tutaj po 6 tygodniach od porodu jest takie spotkanie u lekarza i Pani doktor sama mnie zapytała czy chce zabezpieczenie, bo w tym kraju to jest za free :cool2:
dostałam tabletki mini
nazywają się Micronor i mam na 3 miesiące
a jak skończ karmić, to pomyślę jak sie zabezpieczac inaczej... może plastry...

mam takie niedyskretne pytanie, czy uzywacie jeszcze wkladek?
ja niestety jeszcze musze i nie wiem czy to normalne
po poprzednich porodach chyba szybciej przestalo leciec :eek:
u mnie od wczoraj nic nie leci:-)
byłam u ginekologa kontrolnie po 6 ty. wszystko jest ok macica wróciła do pierwotnych wymiarów, krocze też ładnie zagojone tylko ten szew co nie chciał wyjść wczoraj go trochę męczyłam i wyszła nitka z supełkiem a dzisiaj ten obrzęk jest mniejszy także powinno byc ok:tak:
co do antykoncepcji to lekarz przepiała mi tabletki narazie jedno opakowanie i mam sprawdzić jak będę się po nich czuła:confused: pytałam się o spirale ale odradził mi ze względu na wiek:szok: :laugh2: (miło usłyszeć 24lata a człowiek jeszcze na coś jest za młody:laugh2: ) powiedział że można pomyśleć po drugim:tak: kurcze a tak fajnie było w ciąży człowiek do dobrego szybko sie przyzwyczaja:-)

A ja miałam iść dzisiaj do ginekologa, ale nie mam za bardzo z kim Piotrusia zostawić.. Poza tym wykończona jestem po kilku dniach ze wzdęciami i po prostu mi się nie chce nigdzie ruszać...
W poniedziałek zadzwonię i umówię się na wtorek, na godzinę.. Wtedy przynajmniej nie będę musiała długo czekać :tak: I teściową, albo koleżankę pofatyguję na godzinkę do Piotrusia :happy:

malaga ja też mam właśnie dylemat co zrobić z młodą gdy do lekarza pójdziemy...piszę pójdziemy, bo mąż chce iść ze mną, aby z ginem pogadać o konsekwencjach mojego porodu na przyszłość, o ewentualnej przyszłej ciąży i przede wszystki o zabezpieczeniu.
A że zmieniam lekarza - jestem niezadowolona z mojej lekarki po tym jak poprowadziła mi końcówkę ciąży - to jego gabinet znajduje się w miejscu gdzie nie mamy nikogo bliskiego i do tego daleko od naszego domu. Moja dotychczasowa ginka miała gabinet po drugiej stronie ulicy mieszkania teściów, więc można byłoby tam młodą zostawić...no ale zmieniam :rolleyes:

Trzeba będzie więc chyba zawieść ją do moich rodziców, od nich pożyczyć auto i śmigać szybko do lekarza...

I kto by pomyślał, że będe miała tego typu problemy hihi :-D

:-D :-D :-D mój obrzęk spowodowany szwem znika:laugh2: :laugh2: :laugh2: a już myślałam że będzie cięcie:wściekła/y:
zastanawiam się cały czas nad cerezette i sama nie wiem czy wykupić recepte czy nie:confused: poczytałam trochę o nich i są różne opinie:confused: najgorzej boje się przytyć bo po ciąży mam mój balast 5 kg:sick: :sick: :sick:

reklama
Do góry