reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Jak mnie tu dawno nie było. Już jestem happy, bo wchodze w swoje stare jeansy, więc nie jest ze mną źle. Dzisiaj była położna i powiedziała że mam z małą iść do pediatry dopiero za tydzień (kurcze w końcu jak tak będę czekac to jej w ogóle lekarz nie zobaczy) i wyznaczyła nam pierwsze poszpitalne szczepienie. Ze mnie już też nic nie leci, tylko mam nadzieje że okresu jeszcze nie dostane, bo mój nowy gin powiedział że jak nie karmie to moge nawet m-c po cesarce dostać. Ale w razie czego tabletki leżą i czekają.

reklama
hej dziewczyny:)

cholera jasna, mnie to po tym porodzie same katusze spotykaja:
1szy byl zab, pol lba mnie bolalo, 2gie bylo ostre przeziebienie, naszczescie bez antybiotyku, a teraz, dopiero dzis wstalam jako tako sama z lozka, cos mi w kregoslupie w tamtym tyg. przeskoczylo i wyladowalam jednak na antybiotykach:( lezac w lozku non stop. Mam nadzieje, ze to juz koniec tego wszystkiego....uwazajcie jak podnosicie swoje pociechy!!!!!:szok:
Melanie, mam do Ciebie pytanie, bo wyczytalam, iz 1sze szczepienie dziecka, ktore w pl jest obowiazkowe, dawane juz w szpitalu ( na gruzlice i wzw) w uk jest na zadanie! ja o tym kompletnie nic nie wiedzilam, nie zapytalam, mnie tez nikt nie pytal i moja Laurusia nie zostala zaszczepiona:( nie wiem co teraz, gdyz podobno na gruzlice szczepi w warunkach szpitalnych, a wiadomo, ze bedziemy jezdzic to tu to tam i takie szczepienie powinno dziecko miec, juz sama nic nie wiem.....
A tak w ogole to musze sie pochwalic, ze ja schudlam po porodzie juz 11 kg i waze 55:) ale prawie nic nie jem, bo mala ma takie kolki, ze hej!
pozdawiam mamuski:)

. Ze mnie już też nic nie leci, tylko mam nadzieje że okresu jeszcze nie dostane, bo mój nowy gin powiedział że jak nie karmie to moge nawet m-c po cesarce dostać. Ale w razie czego tabletki leżą i czekają.

Nie chcę cię martwić, ale możesz lada chwila dostać okres skoro nie karmisz. Wystarczy nawet, że wprowadzi się jedną butlę dziennie zamiast karmienia i organizm już wyczuwa, że jest dokarmianie i często reaguje wprowadzeniem miesiączki.

roksi albo Cerazette albo drugi bejbik ;-) :-D
:szok: lepiej nie ale tak na poważnie to myślimy z mężem o drugim ale dopiero jak Natalka skonczy 2 latka:tak:

Nie chcę cię martwić, ale możesz lada chwila dostać okres skoro nie karmisz. Wystarczy nawet, że wprowadzi się jedną butlę dziennie zamiast karmienia i organizm już wyczuwa, że jest dokarmianie i często reaguje wprowadzeniem miesiączki.
dokładnie Agutku masz racje to samo mówił mi wczoraj ginekolog:tak:

no wlasnie ja dxisiaj dostalam@:( bu a bylo mi tak dobrze
juz wiem skad ten spadek formy i przygnebienie
jakos nadwyraz bolacy jest ten okres
moze dlatego ze pierwzy od jakiegos czasu

my znowu u lekarza
zmieniamy leki i moze buzka i reszta cialka sie wylecza
i

zadrzew ja schudlam juz 21,5 i jeszcze mi 7,5 zostalo
koncowka jakos wolniej leci
ja tez sie jzuw porty mieszcze ale ciasne jeszcze sa i jak siedam to mi wylazi:szok: :-D

Mel ale macie fure jak ta lala:happy:
a mam jeszcze jest u ciebie?

kurcze, nie straszcie mnie z tym okresem. Tak mi dobrze bez, już się przyzwyczaiłam, że go nie mam. Będzie cięzko sie znów przyzwyczaić.

hej dziewczyny:)

cholera jasna, mnie to po tym porodzie same katusze spotykaja:
1szy byl zab, pol lba mnie bolalo, 2gie bylo ostre przeziebienie, naszczescie bez antybiotyku, a teraz, dopiero dzis wstalam jako tako sama z lozka, cos mi w kregoslupie w tamtym tyg. przeskoczylo i wyladowalam jednak na antybiotykach:( lezac w lozku non stop. Mam nadzieje, ze to juz koniec tego wszystkiego....uwazajcie jak podnosicie swoje pociechy!!!!!:szok:
Melanie, mam do Ciebie pytanie, bo wyczytalam, iz 1sze szczepienie dziecka, ktore w pl jest obowiazkowe, dawane juz w szpitalu ( na gruzlice i wzw) w uk jest na zadanie! ja o tym kompletnie nic nie wiedzilam, nie zapytalam, mnie tez nikt nie pytal i moja Laurusia nie zostala zaszczepiona:( nie wiem co teraz, gdyz podobno na gruzlice szczepi w warunkach szpitalnych, a wiadomo, ze bedziemy jezdzic to tu to tam i takie szczepienie powinno dziecko miec, juz sama nic nie wiem.....
A tak w ogole to musze sie pochwalic, ze ja schudlam po porodzie juz 11 kg i waze 55:) ale prawie nic nie jem, bo mala ma takie kolki, ze hej!
pozdawiam mamuski:)

wiesz co
Mały dostał szczepionke w szpitalu
ale oni mnie pytali czy chcę :dry:

kurcze nawet nie wiem na co ona była teraz nie pamietam...

a na kolejne szczepienie idziemy 2 maja

reklama
Do góry