reklama
A
Agutek
Gość
Współczuje i małej i tobie Agutek, biedna dziecina. Pewnie dostaniecie smecte i jakiś prbiotyk, albo inne cos gastrologicznego, Gastrolit czy coś takiego. Zdrowiejcie i nie życzę szpitala...
rybko smectę mamy tylko mała nie chce jej pić, więc na siłe jej trochę podawaliśmy, w nocy wypija prawie całą dawkę przez sen a w dzień dużo nie, bo wtedy ryzykuję tym, że nic ode mnie nie zje, bo jak zbliżam się z łyżeczką to znowu myśli, że to smecta i nie chce jeść, no i jak widać ta smecta nie poprawia nic, bo kupki nadal są....kupiliśmy też Orsalit na uzupełnienie elektrolitów, ale to jest tak niedobre, że nie ruszyła tego ani grama
Jedyne co jej może pomóc chyba to coś dożylnego :-(
S
szalona mama
Gość
Karolku, Borysku wszystkiego najlepszego z okazji mini rocznicy!
Oj biedna Tola, dobrze, że zobaczy ją lekarz. Może tak jak piszesz Agutku lepiej podać kroplówkę, lekarstwo jakieś mocniejsze i niech się dziecinka przestanie męczyć. Zdrówka dla was.
Oj biedna Tola, dobrze, że zobaczy ją lekarz. Może tak jak piszesz Agutku lepiej podać kroplówkę, lekarstwo jakieś mocniejsze i niech się dziecinka przestanie męczyć. Zdrówka dla was.
Buziaki dla dzisiejszych 10 miesięczniaków Karolka i Boryska
dziękujemy Ewelino za życzonka, kurcze muszę gdzieś mojemu M taki suwaczek wstawić żeby pamiętał;-) chociaż o tymch prawdziwych rocznicach to chyba będzie pamiętał, bo ślub był w dniu jego urodzin
Agutek napisz nam co na to wszystko lekarz, bo ja się zaczynam bać o małego, on teraz wszystko chce jeść, rzuca na ziemie potem podnosi i je dalej, gryzie nasze kapcie, kota, brudne scierki...
dziękujemy Ewelino za życzonka, kurcze muszę gdzieś mojemu M taki suwaczek wstawić żeby pamiętał;-) chociaż o tymch prawdziwych rocznicach to chyba będzie pamiętał, bo ślub był w dniu jego urodzin
Agutek napisz nam co na to wszystko lekarz, bo ja się zaczynam bać o małego, on teraz wszystko chce jeść, rzuca na ziemie potem podnosi i je dalej, gryzie nasze kapcie, kota, brudne scierki...
A
Agutek
Gość
Ja wsypuję jej do herbatki. Ale żeby wypiła dzienną dawkę smecty musiałaby mi wypić 3 herbatki, a to jest nierealne, bo ona mi wypiła może 30ml dziennie :-(
Dzisiaj od rana wypiła już jakieś 50ml więc widzę światełko w tunelu, ale i tak się martwię, że te kupki tyle czasu nie znikają
Poza tym w weekend jak będę zaniepokojona to pozostaje mi wyłącznie szpital więc postanowiłam, że chcę by lekarz ją dziś jeszcze obejrzał i powiedział co on myśli, czy są już jakieś objawy odwodnienia czy jeśli mała zaczyna pić to się nie przejmować i że widać nadzieję na poprawę. Muszę się upewnić na czym stoję, żeby jutro może niepotrzebnie nie panikować, albo żeby właśnie być bardzo czujną i do szpitala od razu jechać.
Mała schudła i taka baldziutka jest. Może jakiś preparat witaminowy będzie potrzebny, nie wiem...niech lekarz radzi. On będzie najlepiej wiedział co robić
Czekam na niego do 16.00 ma się pojawić, mam nadzieję, że będzie szybciej niż później.
Dzisiaj od rana wypiła już jakieś 50ml więc widzę światełko w tunelu, ale i tak się martwię, że te kupki tyle czasu nie znikają
Poza tym w weekend jak będę zaniepokojona to pozostaje mi wyłącznie szpital więc postanowiłam, że chcę by lekarz ją dziś jeszcze obejrzał i powiedział co on myśli, czy są już jakieś objawy odwodnienia czy jeśli mała zaczyna pić to się nie przejmować i że widać nadzieję na poprawę. Muszę się upewnić na czym stoję, żeby jutro może niepotrzebnie nie panikować, albo żeby właśnie być bardzo czujną i do szpitala od razu jechać.
Mała schudła i taka baldziutka jest. Może jakiś preparat witaminowy będzie potrzebny, nie wiem...niech lekarz radzi. On będzie najlepiej wiedział co robić
Czekam na niego do 16.00 ma się pojawić, mam nadzieję, że będzie szybciej niż później.
rybka1985
Fanka BB :)
Puszczacie dzieciom baby radio, jest na BabyRadio.pl Pierwsze Radio Dzieci - Strona główna, pioseneczki dostosowane do pory dnia na rozbudzenia, dobra zabawe i wyciszenie.
reklama
A
Agutek
Gość
mleko tez napewno pije, w mleku jej rozpuszczaj.
Lekarz kazał unikać mleka przy biegunkach, ale niestety nie da rady go uniknąć bo to chociaż trochę wypije. I dostaje do mleka inne leki, a wg lekarza smecta nie lubi bardzo być podawana z innymi lekarstwami i musi być minimum pół godzny przerwy między nimi...dlatego nie dosypuję do mleka :-(Ale może i tam zacznę? Może chociaż trochę pomoże? Sama nie wiem.