reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Dzięki za rady. Będę musiała spróbować powalczyć z małą. Tylko obawiam się, że wtedy od 4 rano już nie będzie spała, bo teraz ma utarte, że karmienie jest koło 23 i wtedy już smacznie śpi z przerwami na karmienie do około 6-7. Wtedy rano po karmieniu jeszcze trochę zaśnie, a czasami już nie. Boję się, że jak pójdzie spać wcześniej to i wcześniej mi się obudzi.
Ale spróbuję :-)

reklama
Dzięki za rady. Będę musiała spróbować powalczyć z małą. Tylko obawiam się, że wtedy od 4 rano już nie będzie spała, bo teraz ma utarte, że karmienie jest koło 23 i wtedy już smacznie śpi z przerwami na karmienie do około 6-7. Wtedy rano po karmieniu jeszcze trochę zaśnie, a czasami już nie. Boję się, że jak pójdzie spać wcześniej to i wcześniej mi się obudzi.
Ale spróbuję :-)
Ja dziś od 4 nie śpię i wyglądam mniej więcej tak: :eek: :-D
Piter dał nam popalić, brzuszek go bolał, aż w końcu koło 6 zrobił kupsko i usnął :-p A ja się tak rozbudziłam, że wypiłam kawkę i poprasowałam rzeczy synusia, bo kolejne pranie w pralce czekało i nie miało gdzie zawisnąć ;-) :-D

Dziewczyny nie wiecie co może być przyczyną czkawki?? Wika czka chyba z 4-5 razy dziennie i nie jest jej zimno ani się nie zakrztusi. Leży sobie w łóżeczku i nagle dostaje czkawki. Biedna sie męczy a ja latam z glukozą, żeby jej przeszło. Ale jestem ciekawa od czego to moze być, bo przecież mi jej szkoda. No i jeszcze ten sutek. Trzeci dzień okładam rivanolem i nic, troche się zmniejszył, ale jeszcze jest duży obrzęk. :-(

ja dzisiaj ma noc nie przespana prawie
w ciagu nocy przebieralam Tristana 4 razy
a przy przebieraniu maluszek sie rozbudzal i potem nie mogl zasnac
malaga je tez mniej wiecej tak wygladam:eek: a raczej tak:sick:
udalo mi sie go wlasnie uspac w wozeczku a sama wcinam sniadanie i macham wozek jedan noga bo maluch czuwa

tak jest zawsze jak jestem sama w domu
w chacie syf ija tez syf no i maly sie obudzil
spadam

Dziewczyny nie wiecie co może być przyczyną czkawki?? Wika czka chyba z 4-5 razy dziennie i nie jest jej zimno ani się nie zakrztusi. Leży sobie w łóżeczku i nagle dostaje czkawki. Biedna sie męczy a ja latam z glukozą, żeby jej przeszło. Ale jestem ciekawa od czego to moze być, bo przecież mi jej szkoda. No i jeszcze ten sutek. Trzeci dzień okładam rivanolem i nic, troche się zmniejszył, ale jeszcze jest duży obrzęk. :-(

U nas też często jest czkawka podczas której mała ulewa.
Najczęściej czkawka pojawia się podczas przewijania, przebierania - w ten sposób noworodki reagują na zmianę temperatury.
Ja jednak nie podaję nic na tę czkawkę. :happy:

czkawka jest normalna rzecza u takich maluszkow, bo maja jeszcze niedojrzaly uklad pokarmowy:tak:ale nie boli ich to i w wiekszosci przypadkow w ogole nie przeszkadza:-)
a jezeli chodzi o ten sutek, to wiem, ze noworodki obu plci moga miec przez jakis czas po urodzeniu nabrzmiale piersi, ze wzgledu na nasze hormony krazace jeszcze w ich organizmie. ale nie wiem, ile to moze trwac i kiedy nalezy sie tym niepokoic - mojej Olivce zniknelo po ok. 2 tygodniach:-)

wlasnie wrucilismy od lekarza
i dostalismy kremik podwojnie nawilzajacy i kapac w oliatium jak nie zejdzie w cuagu tygodnia to beda leki jakies
lekarz nazwal to ectema po lacinsku seborrhoic dermatitis
ktos zna sie na medycynie i co to oznacza
bo na unterneci enic nie znalazlam

Miloku jest jakaś poprawa po kremie nawilżającym? My byliśmy u pediatry i też dała nam krem nawilżający, tylko że po tym kremie jakby wszystko się zaogniło - krostki są bardzo czerwone, już nawet nie bledną jak wcześniej:wściekła/y: No i wysypało całą buzię i główkę:szok: Już sama nie wiem co robić, czy dalej smarować.

a my zostalysmy dzisiaj same, bo tatus musial wreszcie pojsc do pracy:-(
ale i tak mial duzo wolnego - 2 tyg tacierzynskiego + 5 dni urlopu:-)
i musze powiedziec, ze nam wszystko troche sprawniej idzie teraz - przy tatusiu jakos tak wszystko chaotyczne bylo;-):-Dciekawe jak bedzie z kapiela:laugh2:tu moze byc troche wiekszy problem...

a my zostalysmy dzisiaj same, bo tatus musial wreszcie pojsc do pracy:-(
ale i tak mial duzo wolnego - 2 tyg tacierzynskiego + 5 dni urlopu:-)
i musze powiedziec, ze nam wszystko troche sprawniej idzie teraz - przy tatusiu jakos tak wszystko chaotyczne bylo;-):-Dciekawe jak bedzie z kapiela:laugh2:tu moze byc troche wiekszy problem...

A bedziesz musiala sama kapac?
na pewno dasz rade :yes: :-)

reklama
bede musiala sama kapac bo tatus bedzie dopiero o 21 i bedziemy juz wtedy zbyt zmeczone. Co ja mowie - ja bede zmeczona, a Olivka pewnie w pelni sil;-):-D
no musze dac sobie rade, nie mam innego wyboru:-)

Do góry