reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
dzwoniłam do mojego lekarza i umówiłam sie na wizyte za tydzień w środę powiedziałam też o tym szwe który nie chce wyjść i z którego zrobił mi sie obrzęk (taka kulka) powiedział że mam przykładać rivanolem a jeśli nie wyjdzie to mi to natnie:szok: wczoraj cały wieczór siedziałam z nogami w górze i przykladałm ale lipa żadnej poprawy nie widać:no: zobaczymy może do środy wylezie bo aż mnie ciarki przechodzą jak pomyśle o nacinaniu:wściekła/y:

wzoraj położna powiedziała że Natalka ma uczulenie na pampersy:szok: bo miała czerwony ślad na brzuszku i stwierdziła że trzeba przejśc na tetrówki:szok: :szok: :szok: więc poszłam i kupiłam pampersy 3 (4-9kg) i naszczęście te nie zostawiają śladu na brzuszku:tak: bo już miałam przed oczami 100 tetrówek i niekończące się pranie:growl:

nie wiem czy pisałam że byliśmy w poradni preluksacyjnej i bioderka Natki są już ok i nie musimy zakładać dodatkowej pieluchy:-)

wzoraj położna powiedziała że Natalka ma uczulenie na pampersy:szok: bo miała czerwony ślad na brzuszku i stwierdziła że trzeba przejśc na tetrówki:szok: :szok: :szok: więc poszłam i kupiłam pampersy 3 (4-9kg) i naszczęście te nie zostawiają śladu na brzuszku:tak: bo już miałam przed oczami 100 tetrówek i niekończące się pranie:growl:

roksi powiedz proszę czy te pampersy 3 mają z tyłu na plecach gumkę czy tak jak 2 nie maja :confused: Ja się zastanawiam czy nie przejść na huggisy, bo one mają tę gumkę, a pampersy 2 ostatnie dwa dni ciągle nam przemakają :baffled: już była kupka na plecach, na body, siuśki z boku :sick:

A co do uczulenia na pameprsy to pewnie to nie było uczulenie tylko pieluchy były za małe ;-) U nas ślady zostają na nożkach...

roksi powiedz proszę czy te pampersy 3 mają z tyłu na plecach gumkę czy tak jak 2 nie maja :confused: Ja się zastanawiam czy nie przejść na huggisy, bo one mają tę gumkę, a pampersy 2 ostatnie dwa dni ciągle nam przemakają :baffled: już była kupka na plecach, na body, siuśki z boku :sick:
nie mają:no: też muszę zobaczyć huggisy:tak: bo nam też czasami wypłynie po pleckach ale te 3 są duże i wyższe od 2 także nie powinno tak się robić jak z 2 zobaczymy jak będzie

nie mają:no: też muszę zobaczyć huggisy:tak: bo nam też czasami wypłynie po pleckach ale te 3 są duże i wyższe od 2 także nie powinno tak się robić jak z 2 zobaczymy jak będzie

Ja miałam jedną próbkę huggisa "dwójki" i moim zdaniem są one już trochę większe od tych pampersowych :tak: Jakoś takie lepsze mi się wydawały.

u nas 2 narazie luzniutkie
wiec nie ma potrzeby zmieniac

ale za to nadal jest uczulenie na twarzy i uszkach , tzn ono zniknelo a teraz 2 dni temu znowu powrucilo
no i jescze nastepny problem pojawila sie ciemieniucha
myslalam ze ona u noworodkowjest a nie u 2 miesieczniakow (juz prawie:-) )
ide dzisiaj do lekarz ai bede walczyc o skierowanie do dermatologa bo tak nie moze byc
kupilam juz oliatum do kapieli i nnie pomaga
to takie dziwne ze to uczylenie jest tylko na twarzy :baffled: :confused:
a przeciez nic specjalnego do twarzy nie uzywam, hmm dziwne

u nas 2 narazie luzniutkie
wiec nie ma potrzeby zmieniac

ale za to nadal jest uczulenie na twarzy i uszkach , tzn ono zniknelo a teraz 2 dni temu znowu powrucilo
no i jescze nastepny problem pojawila sie ciemieniucha
myslalam ze ona u noworodkowjest a nie u 2 miesieczniakow (juz prawie:-) )
ide dzisiaj do lekarz ai bede walczyc o skierowanie do dermatologa bo tak nie moze byc
kupilam juz oliatum do kapieli i nnie pomaga
to takie dziwne ze to uczylenie jest tylko na twarzy :baffled: :confused:
a przeciez nic specjalnego do twarzy nie uzywam, hmm dziwne

Wiktoria już ponad dwa tygodnie ma krostki na twarzy, najpierw było ich bardzo mało, a teraz są na całej buzi i na uszach - takie drobniutkie krosteczki jedna obok drugiej, czerwone. Z każdym dniem więcej. Wydaje mi się, że jak śpi to robią się mniej widoczne. Do lekarza idziemy dopiero w poniedziałek, ale nie ufam naszemu pediatrze:no: . Już prawie nic nie jem, bo boję się że to jakieś uczulenie na to co jem.
Czekałam, że to samo zejdzie, ale jakoś nie schodzi:-(

Agutku a jak tam u Ciebie z wagą wróciła już do normy:confused: bo umnie lipa ciągle mam na plusie 5kg i nie chce się ruszyć w dół:no: a biodra tragedia rozjechane w nic nie mogę się zmieścic:szok: ciekawe czy te bioderka beda jak dawniej:confused: ciekawe jak długo wracają do siebie:confused:

oj, wspolczuje problemow ze szwami:-(mnie troszke rozerwalo, ale mnie nie szyli, stwierdzili, ze samo sie zagoi:tak:no i juz sie zagoilo:-)
we wtorek po raz ostatni odwiedzila mnie polozna - tym razem znowu inna, ale tez powiedzila, ze Olivka bedzie bardzo wysoka!!:tak:
poza tym mnie obejrzala i stwierdzila, ze moj organizm wrocil juz do normalnosci i jestem gotowa na kolejna ciaze:-D
a wychodzac jeszcze powiedziala - no to do zobaczenia za rok, tym razem bedzie chlopiec:laugh2:
moj maz sie troszke przerazil...

reklama
Agutku a jak tam u Ciebie z wagą wróciła już do normy:confused: bo umnie lipa ciągle mam na plusie 5kg i nie chce się ruszyć w dół:no: a biodra tragedia rozjechane w nic nie mogę się zmieścic:szok: ciekawe czy te bioderka beda jak dawniej:confused: ciekawe jak długo wracają do siebie:confused:

Ostatnio jak się ważyłam to miałam 4kg na plusie. Jakoś tak się waga zatrzymała teraz, a spadała bardzo gwałtownie na początku :baffled:

No i biodra też mam rozjechane, rezultatem czego mieszczę się w jedne swoje jeansy, a w pozostałe spodnie nie wejdę :no: Najpierw miałam już dość ciągle tych samych spodni ciążowych, a teraz mam już dość tych jeansów :wściekła/y:
No i wszelkie rozpinane koszule odpadają...nie zapnę się w cyckach :no: :wściekła/y:

Teraz jestem totalnie niewymiarowa.
Byłam w sklepie i chciałam sobie jakieś ciuszki kupić to w biodrach i w cyckach musiałabym mieć rozmiar większe ciuchy, ale już na pozostałych częściach ciała nie.
A czy ktoś takie ciuchy produkuje? Nie! :no:

Także nic nie mogę sobie kupić, bo albo się nie mieszczę w biodrach i piersiach albo jak się zmieszczę to na pozostałych częściach ciała wszystko na mnie wisi i jest o kilometr za długie :sick:

Normalnie porażka na całej linii...

A do tego obawiam się że te dodatkowe centymtry w biodrach nie znikną już :eek:

Do góry