reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Mi jeden gnojek właśnie wychodzi i też mam taką kulkę.
Położna powiedziała, że jeśli zacznie mi przeszkadzać to przyjdzie mi go przyciąć, bo tylko to może zrobić. Szew musi wyleźć sam. :eek:

A swędzi was to miejsce gdzie jest blizna? Bo mnie strasznie :wściekła/y:
wczoraj wywlekłam szef który miał z 7cm dydnał mi i przeszkadzał:-) swędzi mnie troszkę bardziej szczypie przy oddwaniu moczu:-(

reklama
Żeby zaoszczędzić:

1. biegniemy dziś do Real po Pampersy!!

2. dowiedziałam się, że szczepionki można kupić w sanepidzie i są o wiele tańsze - przynajmniej u nas, np. Infanrix - IPV + Hib w aptece 125zł, w sanepidzie 90zł!!! (trzeba pamiętać, że potrzebne są 4 dawki chyba do 18 miesiąca życia dziecka)

:szok::szok::szok:
to niesamowite :szok::szok::szok: - czy wszystkie Laury są takie same?:confused:
dokładnie tak samo ma moja 3 - tygodniowa cwaniara:tak::laugh2:
jest bardzo towarzyska :tak:;-):-D i jak ją kładę , najedzoną, odbitą, przewiniętą - do łóżeczka, chwilke poleży sama i zaraz jej sie humor psuje i wymusza płacz żeby babcia, mamcia, tatusio albo ciociunia (o ile jest) wzięła na rączki i zaniosła do reszty rodzinki:happy: i nic tylko by jadła - ciągle - butelka, cycuś, butelka, cycuś, i tak w kółko
ja też naiwna myślałam że sama ją wykarmię. Ale już wiem że to niewykonalne. Laureńka ma 3 tygodnie a je jak :szok: ..... zawodnik sumo :-D

JMM jest sposób na to że Laura chce do towarzystwa, o ile oczywiście Wam to przeszkadza i nie chcecie Jej wiecznie nosić. Moze to drastyczne , ale bardzo skuteczne, jezeli dzidzia jest jak piszesz najedzona, odbita i przewinięta to trzeba ją zostawić w łózeczku, bo jak zaczyna płakac to układa sie do snu i wyglada to tak ze trzy razy bedzie sprawdzala czy ją ktos weźmie ( czyli płacz, moze byc nawet donośny - ale tak naprawde to z nudów)a jak nikt jej nie wezmie to uśnie sama po góra 3 seriach...GWARANTUJE. Borys po paru dniach ma tylko jedną serie, bo mu sie nie opłaca wiecej bo i tak nikt nie bierze na ręcę :tak: i pieknie zasypia w łózeczku.

Co innego jak rodzice i dziadkowie lubią nosić - to kwestia co wybieramy, ale przy 7 kilo nie bedzie juz tak miło :laugh2:

wczoraj wywlekłam szef który miał z 7cm dydnał mi i przeszkadzał:-) swędzi mnie troszkę bardziej szczypie przy oddwaniu moczu:-(

Sprobuj zrobic sobie oklad z rivanolu.

Bylismy dzisiaj u pediatry. Corcia ladnie urosla, przybrala od wyjscia ze szpitala 720g, co mnie uspokoilo, ze moj pokarm jej wystarcza :happy: I pomyslec, ze na poczatku prawie w ogole pokarmu nie mialam :rolleyes:
A i dostalismy ten syrop, ktory ma zniwelowac ulewanie. Oby pomogl. Ponoc ulewanie moze byc u nas konsekwencja wiotkosci krtani, bo mala lyka wiecej powietrza. Moze syropek pomoze.

byliśmy dzisiaj u ortopedy i na usg bioderek na całe szczęści jest wszystko ok i nie musimy Natalki pieluszkować:-)

zmartwiła mnie położna:-( powiedziałam jej o moim szwie który nie chce wyjść i przez to zrobiła mi się kulka:szok: a ona kazała mi iść do lekarza bo trzeba to naciąć:szok: :szok: :szok:

A propos lekarzy - niektóre z was będą się na dniach pewnie wybierały na kontrolę, bo połóg się kończy, czy może już byłyście? Myślałyście już może o metodzie antykoncepcji? Bo ja mam zgryz :eek:

A propos lekarzy - niektóre z was będą się na dniach pewnie wybierały na kontrolę, bo połóg się kończy, czy może już byłyście? Myślałyście już może o metodzie antykoncepcji? Bo ja mam zgryz :eek:
Ja jeszcze nie byłam, a powinnam :szok: W przyszłym tygodniu się wybiorę, albo w piątek :tak:
Co do antykoncepcji my myślimy o gumkach ;-)

ja wybieram się za tydzień w środę raczej poproszę o tabletki antykoncepcyjne wiem że są jakieś przy których można karmić piersią:tak:

ja wybieram się za tydzień w środę raczej poproszę o tabletki antykoncepcyjne wiem że są jakieś przy których można karmić piersią:tak:

Tak, to Cerazette. :happy:
Tylko jak dla mnie ma trochę za wysoki wskaźnik Pearla, bo dochodzący nawet do 4 w niektórych przypadkach. A ja nie mam zamiaru jeszcze zachodzić w ciążę po moim traumatycznym porodzie.:no: Muszę mieć pewniejszą metodę, a przy karmieniu piersią to wybór jest lichy. :eek: Do tego przy tych tabletkach albo całkowicie zanika okres (co niby jest fajne, ale skąd ma się mieć pewność czy czasem w ciążę się nie zaszło?) albo ma się go co kilkanaście dni, albo też stałe plamienie... :oo:

Gumki też mnie nie zadawalają...też się będę kurczę bała, a i przyjemność znikoma.

Nie wiecie czy wkładkę można stosować podczas karmienia piersia? Nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji.

reklama
Agutek - ja niestety nic nie wiem o wkładkach..

My też byliśmy wczoraj u pediatry :happy: Piotruś już waży 4,5 kg :-) No i dzielnie zniósł kłucie :tak:

Póki co nie ma gorączki, nawet jakoś strasznie marudny nie był.. I mam nadzieję, że te objawy nas już ominą :tak:

Do góry