reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
wiatam po pracy:wściekła/y: wyszłam 2 godziny później:wściekła/y:
u nas to ja bym walczyła ze smoczkiem:tak: bo tatus by pewnie nie dał rady patrzeć na płacząca córcie i by skapitulował:tak:

Agutku, a jak Tola zasypia bez smoczka wieczorem i w dzień?

Nie wiem, bo ta nocka była pierwsza :-D
Ale w nocy darła się co chwilę :sorry: Mąż klepał ją po pleckach i brzuszku i w końcu się uspokajała. W dzień teściowa dawała smoka - mówiła, że by sobie nie poradziła:eek: Ale w nocy znowu będziemy walczyć.

Ewelino ja też wstawałam w nocy jak byłam na macierzyńskim a mąż nie, a odkąd pracuje to dzielimy się z mężem.

ewa - skoro to nie Twoja wina to szkoda, że policji nie było, gdybyś nawet dostała mandat to może niższy?;-)

Mądry Polak po szkodzie. A co do wysokości mandatu to nie wiem jaki bym dostała. Uczestnicy stłuczki na dzien dobry dostają mandatod 100 do 500zł i 6 pkt.:szok:

ja planuje odzwyczaić Natalcie od smoka tak około roczku:tak: zobaczymy jak pójdzie:confused2: narazie widzę że od dwóch dni cos mało potrzebuje, a do spania to tylko przy zasypianiu:tak: i jak tylko zaśnie to go wypluwa:tak:

U Nas jest tak samo. Smoczek potrzebny tylko do zasypiania, przewaznie w nocy i po zaśnięciu córcia go wypluwa.

bogda mi lekarz w Warszawie mówił, że po CC trzeba odczekać rok.

Agutku, a jak Tola zasypia bez smoczka wieczorem i w dzień?

Nie wiem, bo ta nocka była pierwsza :-D
Ale w nocy darła się co chwilę :sorry: Mąż klepał ją po pleckach i brzuszku i w końcu się uspokajała. W dzień teściowa dawała smoka - mówiła, że by sobie nie poradziła:eek: Ale w nocy znowu będziemy walczyć.

Ewelino ja też wstawałam w nocy jak byłam na macierzyńskim a mąż nie, a odkąd pracuję to dzielimy się z mężem.

roksi gdyby moja tylko do usypiania miała smoka to też nie miałabym nic przeciwko, ale niestety u nas ona chciała mieć go całą noc i jak tylko wypluła to był płacz :eek:
i Wy narzekacie? moja córcia do zaśnięcia potrzebuje nie smoka a mnie (znaczy cyca) :szok::crazy: i nie mam pojęcia jak ja ją od tego cycania mam odzwyczaić :sorry::no: a będę sama w tej walce bo mieszkam tylko z moimi rodzicami, którzy na pewno nie będą za mnie wstawać do małej :no:
Jeszcze dwie zimowe fotki:
ale Was zasypało, u nas pada i zaraz sie topi, nie jest tak biało

Dzień Dobry weekendowo:-):-)

bogda mi lekarz w Warszawie mówił, że po CC trzeba odczekać rok.

Ewo, ja byłam wczoraj u lekarza i przy okazji zapytałam o ten problem, też powiedział, że po CC trzeba odczekać, jak się wyraził dobry rok:-).
Po podjęciu decyzji o następnym maluszku:szok: radził, aby zrobic wszystkie potrzebne badania mnie i mężowi oraz skonsultować się z diabetologiem:tak:.

Dla mnie to na razie tylko teoria:-p, bo nie wiem, jak bym sobie poradziła z dwoma maluchami:szok::szok::szok:.

za nami cięzka noc, bo tym razem ja nie mogłam spać:crazy:, a Piotruś spał w najlepsze:tak:, a mi szkoda było:no:

Witam:-)
u nas nocka nawet ok:tak:
jedziemy z córcią do babci:tak: wczoraj małą prowadzałam za rączkę po śniegu:tak: ale miała radoche
:-D

Witam:tak:

My też dzisiaj jedziemy do babci. A w nocy to wstawałam tylko po to żeby córcie przekręcić z brzuszka na plecki bo się obudziła i jakoś nie mogła sie przekręcić:-(
Wypadła nam już drzemka popołudniowa więc przesypia całą noc z chwilowymi pobudkami na podanie smoka albo właśnie na "przekrętkę" Zobaczymy jak długo to potrwa.

reklama
Witajcie mamuśki:-)

roksi - jakie masz buciki dla Natalki, że ją po śniegu prowadziłaś?

my dziś w domku siedzimy za to jutro w gośći, w Bieszczady, mam nadzieję,że dojedziemy:baffled:

Tak bardzo chciałam by Zosie miała smoczka jak była malutka, tyle płakała a ja marzyłam, że dam smoka i będzie spokój, niestety nic z tego. Za to teraz nie musze oduczać, jak jej daję do zabawy to wkłada go drugą stroną, tyle z tego kuma:-D:-D:-D:-D

odpoczywajcie rodzinnie:-)

Do góry