reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
roksi gdyby moja tylko do usypiania miała smoka to też nie miałabym nic przeciwko, ale niestety u nas ona chciała mieć go całą noc i jak tylko wypluła to był płacz :eek:

A moje dziecko miało jednak chyba trzydniówkę! Wczoraj przy kąpieli zauważyłam 3-4 plamki na klatce, ale nie myślałam że to może to...a dzisiaj mąż mówi, że cały brzuszek ma obsypany. I tempka 36,6 :-)

bogda - zazdroszcze wam tej podrozy:-)a co do staran o kolejnego dzidziusia po cc to pewnie musialabys sie skonsultowac z lekarzem:tak:
ewa - rewelacyjnie musialo wygladac to spanie na siedzaco:-DOlivka ostatnio ma tendencje do spania z nozkami wystawionym przez szczebelki:-)zawsze mam problem jak jej te nozki przykryc, zeby nie zmarzla;-)
blueberry - ale fajne widoczki zasniezone:-)czasami tesknie za sniegiem,bo tutaj go raczej nie uswiadczysz (zeszlej zimy byl przez jeden dzien, to ludzie wychodzili na ulice i robili zdjecia, a poza tym sparalizowalo transport i wiele osob nie moglo dojechac do pracy:laugh2:), ale caly grudzien spedzam w Polsce, wiec pewnie sniegu bede miala dosc:-)
Agutek - to dobrze, ze Toli juz lepiej:tak:biedaczka nacierpiala sie ostatnio:-(

Mi się dopiero teraz wgrały zdjęcia blueberry....niezła zima!
Koleżance w pracy się nudzi co? ;-) I zdjęcia zimy nam pstryka :-D :rofl:

Joł mamuśki!

Wyglądam tak :baffled:
Temperatury już od wczoraj nie było, więc chyba nam córka zdrowieje, ale nockę mamy nie przespaną :eek: Mąż uznał, że czas odzwyczaić Gwiazdełkę smoczka, bo co 15 minut się budziła z płaczem bo smoczek jej wypadł, a ona chciała mieć go całą noc w buzi :crazy: Stwierdził więc, że jak ma co chwilę wstawać to woli poświęcić trzy nocki całkowicie i ją odzwyczaić. Chyba nie muszę pisać co się działo nie? :-p Ale była walka. Każda jednak kolejna pobudka trwała już krócej, więc chyba idziemy w dobrym kierunku. Teraz tylko wystarczy być wytrwałym w postanowieniu :sorry:

nasz pediatra też doradził zeby odzwyczajać juz od smoka

Witajcie,
A jadzisiaj z takim nietypowym,a moze typowym pytankiem:
czy slyszalyscie o przypadkach zajscia w druga ciaze (po cesarce)szybciej niz 2 lata?
bo mi lekarz powiedzial,ze 2 latka musze odczekac,ale ja chcialabym szybciej zmajstrowac braciszka lub siostrzyczke dla Hanulki:tak::tak::tak:
moja kolezanka po urodzeniu pierwszej corci druga urodzila 13 miesiecy pozniej!no ale to byl porod naturalny(ten pierwszy)wtedy szybciej organizm wraca do siebie,ale jak to jest po cesarce to nie wiem!czy konieczne sa te 2 lata?
jedziemy z mezem do Mexyku i Acapulco w styczniu i moze wtedy????

moja koleżanka była w takiej sytuacji po 1,5 roku od cesarki zaszla i powiem, że się martwiła, a lekarza nie byli zadowoleni z sytuacji - wiem, ze brzuch musi się dobrze zrosnąć, bo możesz popękać

wiec jesli o zimie to ... kupilam jakis czas temu kombinezon zimowy 9-12 i wczoraj zalozylam go mlodemu a on... zamaly :-:)-(
ale babcia kupila taki 2 czesiowy wiec mamy zamiar wybrac sie w pl na sanki ,wiec niech pada snieg bo jedziemy juz za 3 dni:)

i jak wypad, udał się? My mamy zamiar udać się w lutyym na 10 dni, ale pojedziemy chyba gdzieś blizej - moze szczyrk, bo poierze nie jest tam jeszcze tak ostre

reklama
kurcze to jesli Wy tak mowicie to co dopiero powie moj gin!!?
chyba jednak poczekam...tylko latka leca!
a ja chcialam miec mala przerwe miedzy dzieciaczkami!zeby i dla nich bylo to korzystne!zabawy,itp...
Roksi mala nie jedzie z nami!boje sie,ze cos zalapie-jakies cholerne paskudztwo!my-dorosli to co innego!
mala zostaje z moje siostra i tata!i juz sie boje!nie wiem jak to zniose!rozstanie!na 2 tygodnie!bleee....narazie wole o tym nie myslec!ale powoli sie przygotowujemy, bo np. juz prawie nie karmie cyckiem-to najwieksza bolaczka bo karmic cycusiem to takie mile!

Do góry