reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Dużo zdrówka dla Tolci:-D:-D
Ewcia nie przejmuj się, szkoda nerwów;-)

jeja jakie to moje dziecko sie zrobiło ciekawe, wszedzie musi zaglądać ,a ja dzisiaj po pracy jestem wyjątkowo padnięta i nie mam siły za nią łazić.:eek::eek:
czekam na męża i ide się połozyć, chyba do kitu dzisiaj ciśnienie bo jestem jak naćpana.

reklama
Witajcie,
A jadzisiaj z takim nietypowym,a moze typowym pytankiem:
czy slyszalyscie o przypadkach zajscia w druga ciaze (po cesarce)szybciej niz 2 lata?
bo mi lekarz powiedzial,ze 2 latka musze odczekac,ale ja chcialabym szybciej zmajstrowac braciszka lub siostrzyczke dla Hanulki:tak::tak::tak:
moja kolezanka po urodzeniu pierwszej corci druga urodzila 13 miesiecy pozniej!no ale to byl porod naturalny(ten pierwszy)wtedy szybciej organizm wraca do siebie,ale jak to jest po cesarce to nie wiem!czy konieczne sa te 2 lata?
jedziemy z mezem do Mexyku i Acapulco w styczniu i moze wtedy????

u nas dzisiaj zimno i pochmurno:crazy: też jestem jakaś ospała:crazy: a jutro na 9 do pracy, wiec muszę o 7 zwlec się z łóżka:sorry:

:szok:

Dziś w nocy się obudzilam, macam łóżko i :szok: nie ma Wiktorii. Przyglądam się, a ona sobie siedzi na łóżku (śpimy razem). Nie wiem, ktora była godzina, ale napewno po północy. Córcia była strasznie zmarznięta i spała na siedziąco :szok: Położyłam ją, nawet się nie obudziła. Ostatnio jak kładę ją spać to często przekręca się na brzuch i tak śpi, ale żeby do spania siadać?
:-) Ależ to musiało śmiesznie wygladac. Chociaż w sumie Wojtkowi zdarza się to samo. Popłacze chwilę a jak idę sprawdzić co u niego jak już ucichnie to znajduje go właśnie takiego siedzącego z opuszczoną główką. Strasznie to jest rozczulające.
No i oczywiście ulubiona pozycja do spania- na brzuszku z dupką wysoko uniesioną do góry. I jemu jest tak wygodnie? hmmm

Witam!

dużo się tu dziś działo:-)

ewa - skoro to nie Twoja wina to szkoda, że policji nie było, gdybyś nawet dostała mandat to może niższy?
nie wyobrażam sobie jak można spać na siedząco/??:-D:-D:-D

agutek - i jak teraz z temperaturą?

bogda - moja kol. urodziła dokładnie 14 mc po pierwszej cc i drugie też cc, nie wiem jak się teraz czuje bo dziś urodziła, ale chybabędzie bardzo długo dochodzić do siebie, ja po cc przez długi czas czułam się koszmarnie. Lekarz tez mi kazał 2 lata odczekać.

roksi - Zosia też chodzi za jedną rączkę! , ale dorosłe, nie?:-)

widzę, że się wcięłam z tym linkiem zakupowym nie tu gdzie trzeba:zawstydzona/y:, będę już wiedzieć, że to na innym wątku;-)

chyba do kitu dzisiaj ciśnienie bo jestem jak naćpana.
chyba tak, ja też czuje sie jakby ktoś mnie zdrowo walnął w głowe :baffled::sad:
jedziemy z mezem do Mexyku i Acapulco w styczniu i moze wtedy????
:-p:-p ale Wam zazdroszcze, hmm sceneria Meksyku w sam raz sie nadaje do majstrowania dzidziusiów :-D:tak::cool:
Bogda, najlepiej idź do lekarza i zapytaj, bo pewnie każdy przypadek jest inny. Ale chodzi chyba o możliwość pęknięcia macicy w miejscu szwu, więc lepiej nie ryzykować :no:.
pęknięcia macicy....:szok: jestem po cc, normalnie będę sie bała zajść znowu w ciążę :rofl2: tylko że ja planuje za jakieś 5 lat :-D:tak:;-)
:-)
No i oczywiście ulubiona pozycja do spania- na brzuszku z dupką wysoko uniesioną do góry. I jemu jest tak wygodnie? hmmm
:eek::-D
ja np czasem śpię na siedząco :zawstydzona/y::tak:
:eek: o matko :szok: Wasze dzieci już siadają :szok: a moja nic :zawstydzona/y::no::angry:;-)

Joł mamuśki!

Wyglądam tak :baffled:
Temperatury już od wczoraj nie było, więc chyba nam córka zdrowieje, ale nockę mamy nie przespaną :eek: Mąż uznał, że czas odzwyczaić Gwiazdełkę smoczka, bo co 15 minut się budziła z płaczem bo smoczek jej wypadł, a ona chciała mieć go całą noc w buzi :crazy: Stwierdził więc, że jak ma co chwilę wstawać to woli poświęcić trzy nocki całkowicie i ją odzwyczaić. Chyba nie muszę pisać co się działo nie? :-p Ale była walka. Każda jednak kolejna pobudka trwała już krócej, więc chyba idziemy w dobrym kierunku. Teraz tylko wystarczy być wytrwałym w postanowieniu :sorry:

bogda z tego co wiem to lepiej odczekać, ale wiele kobiet zachodzi w ciążę i jest wszystko ok :tak: Po prostu będziesz musiała mieć chyba ponownie CC, bo na naturalny poród lekarze nie pozwolą właśnie ze względu na krótką przerwę między ciążami. A podróż do Mexico City rewelacja :-)

reklama
Witam:-)
czy ja marudziłam że muszę wstać o 7:sorry: córcia zwlekła mnie o 6:szok:
ja planuje odzwyczaić Natalcie od smoka tak około roczku:tak: zobaczymy jak pójdzie:confused2: narazie widzę że od dwóch dni cos mało potrzebuje, a do spania to tylko przy zasypianiu:tak: i jak tylko zaśnie to go wypluwa:tak:
uciekam zbierac sie do pracy:confused2:

Do góry