reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Dzień dobry :-)

Piotruś dziś spał spokojnie od 20 do 6 (ja trochę krócej ;-)), potem jeszcze godzinkę, także nawet się wyspałam :-)

Martwi mnie tylko jedno - miał wczoraj lekką gorączkę, 37.6.. Dałam mu czopka Paracetamol, dziś rano miał 37.1.. Mam nadzieję, że to nie żadne choróbsko, tylko ząbki :rolleyes:

Życzę wszystkim udanej niedzieli :-)

reklama
Wiatam:tak:
u nas też w miare spokojna noc, ale jeszcze nie taka jak powinna być:no:
malaguś nie masz sie co martwic moja córcia tez ma taką temperature od dwóch dni najwięcej było 37,5:tak: na 100% od ząbków:tak:

Dzień dobry:tak:
Dołanczam się i ja do wyspanych mam. W końcu po tygodniu nocnych pobudek Madzia spała do 7 z jedną małą pobudką o 1 w nocy żeby podać smoka do buzi.:tak:
Dzionek zapowiada się słoneczny więc spacerek obowiązkowy:-)

Dzień dobry Wszystkim w niedziely poranek.
Ja strasznie zaniedbałam BB, nie mam czasu nawet wejść i poczytać co tam piszecie, bo nie mam jeszcze internetu w sklepie, ale jak już mi podłączą to będę na bieżąco z wami. U nas wszystko ok, Wiktoria na szczęście nie załapała jakiejść choroby w te zimne dni, tylko szkoda mi że mam dla niej tak mało czasu, ale niestety:-(Zębów jak nie ma tak nie ma, ale marudna jest strasznie i lekarka powiedziała że dziąsełka ją bolą przez to że tam zaczyna coś kiełkować- tylko kiedy te zeby wyjdą wreszcie:wściekła/y:Wika łazi po całym pokoju, kupilismy jej krzesełko do karmienia i siedzi w nim taka dumna że szok. Za 2 tygodnie mamy wesele znajomych i to będzie pierwsza noc kiedy nie bede miała córeczki na oku tylko u moich rodziców. Pewnie bede dzwonić ale jakoś to muszę przeżyć. No dobrze dziewczynki to tak po krótce co u nas, musze zmykać bo zaraz jedziemy na zakupy i do teściów na cały dzionek- po wczorajszym wieczorze panieńskim mojej kumpeli to z chęcią bym polezała w łóżeczku:sick::sick:
Całuski dla Wszystkich Dzieciaczków co ostatnio kończyli okragłe miesiące:-D:-D

Dzień dobry :-)

Piotruś dziś spał spokojnie od 20 do 6 (ja trochę krócej ;-)), potem jeszcze godzinkę, także nawet się wyspałam :-)

Martwi mnie tylko jedno - miał wczoraj lekką gorączkę, 37.6.. Dałam mu czopka Paracetamol, dziś rano miał 37.1.. Mam nadzieję, że to nie żadne choróbsko, tylko ząbki :rolleyes:

Życzę wszystkim udanej niedzieli :-)

Moja też dzisiaj spała całą noc w miarę ładnie i obudziła się dopiero koło 6 na mleczko :tak: A tą temperaturę Piotrek ma w pupie taką? Bo to wtedy nie temperatura, tylko normalny stan. Czy już odliczyłeś te 5 kresek w dół? O gorączce mówimy od 38 stopni wzwyż, już po odjęciu tych 5 kresek :tak: Pewnie ząbkowanie daje mu się we znaki.

Wiatam:tak:
u nas też w miare spokojna noc, ale jeszcze nie taka jak powinna być:no:
malaguś nie masz sie co martwic moja córcia tez ma taką temperature od dwóch dni najwięcej było 37,5:tak: na 100% od ząbków:tak:
Zaczynam się martwić, bo Piotruś mi już kilka razy zwymiotował :rolleyes: No i ma taką lekką chrypkę..

A tą temperaturę Piotrek ma w pupie taką? Bo to wtedy nie temperatura, tylko normalny stan. Czy już odliczyłeś te 5 kresek w dół? O gorączce mówimy od 38 stopni wzwyż, już po odjęciu tych 5 kresek :tak: Pewnie ząbkowanie daje mu się we znaki.
Normalnie w pupie Piotruś ma zawsze ok. 36,6 - 36,8 kresek i chłodną główkę.. Dlatego teraz to na pewno lekka gorączka/stan podgorączkowy, bo i główka rozpalona... Mam nadzieję, że to tylko ząbki :rolleyes:

ale tu dzisiaj cisza:szok::szok::szok:
u nas kilejny dzień ząbkowania:-( mała ma temperature i lekkie rozwolnienie:-( nerwowa jest strasznie i nie chce jeśc objadów:-( oby te ząbki szybko się przebiły:tak: teraz śpi ładnie, zobaczymy jak minie noc:dull:

Dobry wieczór,

witam Was gorąco w te chłodniejsze dni, ale podobno ma być w tym tygodniu ładnie:-),
Nadrabiałam zaległości na BB i dużo przeczytałam o ząbkowaniu dzieciaczków,
mój Piotruś ma dwa ząbki i właśnie dzisiaj pogryzł moje cycusie:no:, do krwi, nie wiem, co teraz z karmieniem, mam mieszane uczucia:szok:.

Tolu dużo zdrówka i tysiąc buziaczków:-)

Dzień dobry

a ja nie poszłam dzisiaj do pracy, bo w rodzinie wszyscy się pochorowali i nie mam z kim Gwiazdełki zostawić :-( Normalnie będą mieli mnie dość w pracy :-p
Mam nadzieję, że babcia do jutra się wykuruje, choć nie powiem, że z wielką chęcią do pracy będę szła ;-)

Ewelino dziękuję w imieniu córci ;-)
Współczuję małego wampirka :-p Pewnie teraz co jakiś czas takie akcje niestety będą się zdarzać :-( Albo musisz wytrwać, albo....trzymam kciuki za wytrwałość jeśli nadal bardzo zależy ci na karmieniu piersią :-)

reklama
Witajcie,

Agutku chciałabym karmić piersią dalej, bo to bardzo wygodne:-D.
Na szczeście noc minęła spokojnie, bez gryzienia:tak:, może wczoraj był zły:no:, bo byliśmy poza domem, ale teraz muszę być przygotowana na takie wyskoki mojego synka:sick:.

Malaga zdrówka dla Piotrusia, oby to był ząbek, a nie jakieś choróbsko.

Niestety ja się dalej nie wysypiam, Piotruś budzi się co 2 godz na jedzenie, także zazdroszczę wam przespanych nocy:-p.
Zapowiada się ładny dzionek, więc udanych spacerków;-).

Do góry