reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Kasia ja gdzieś wyczytałam, że kupuje się w aptece specjalne woreczki albo pojemniki do pobierania moczu dla dzieci. Niepamiętam dokładnie jak to się nazywało ale coś takiego na pewno jest.
to wiem, bo mi lekarka powiedziała ze mam kupić jakiś woreczek i na tym jej instruktaż sie skończył, może w aptece mi powiedzą

reklama
Cześć kobitki :-).

Za nami wyjątkowo spokojna noc. Może dlatego, że wieczorem dałam małemu paracetamol, a w nocy jak się obudził dostał viburcol. No i smaruję mu dziąsła żelem. W sumie obudził się tylko raz o 1:00, a potem o 5:30, przytuliłam go i dospaliśmy do 6:30, kiedy zadzwonił budzik i trzeba było wstać do pracy.

Śliczna dzisiaj pogoda, aż szkoda siedzieć w biurze...

Dziewczyny, blagam Was nie robcie badan moczu dziecka na te idiotyczne woreczki!!!!!!!!!!!!!!wychodza czesto bledne wyniki!u nas tak bylo kilka razy,az w koncu wywalilam to do kosza i lapalam sikulki normalnie n akubeczek-pojemniczek!u dzieci wystrczy zlapac ciutenke moczu i to wystrczy do badania!po szpitalu z mala(pamietacie,zakazenie drog moczowych!)wyszedl nam kolejny zly wynik(bralam wlasnei na woreczek)i juz mialam znow wizje mojej Hanuski z wenflonem w glowie!ale na szczescie okazalao sie,z eto wlasnie ten nieszczesny woreczek nawalil!
poprostu zaraz jak sie maluszek obudzi to trzeba dobrze umyc woda zmydelkiem i przystawic pojemniczek i .... czekac:)
powodzenia

dzień dobry mamusiom
ja siedze w domku na zwolnieniu i może spróbuje złapać te siuski normalnie do pojemniczka a może się uda;-)najpierw i tak musimy wyleczyc ten stan zapalny a dopiero późnieje bede myśleć o tym badaniu dzisiaj cały dzień poswięcam na znalezienie dostawców do sklepu a póxnieje lece na spacerek.
a pod koniec tygodnia na usg bioderek i zobaczymy wtedy czy wszystko jest ok

witam
ja tylko ostatnio poczytuje bo młodemu ida górne zabki, na dole ma 2. jest przez to straszna mnaruda cały czas tylko u mamy na kolanach lub na rekach, ale na razie zadnych sensacji typu goraczka, biegunka
idziemy na spacerek bo pogoda cudo

kasiu jestem ciekawa skąd lekarka wie, że jest stan zapalny jak nie było robione jeszcze badanie...dziwne jakieś? Mam nadzieję, że to jednak nic poważnego i szybko się tego pozbędziecie.

Ja dzisiaj miałam zapierdziel w robocie i padam na pyszczek :sick:
Idę zaraz spać.

reklama
roksi ja jeszcze nie odważyłam się odwrócić, bo jakoś tak uwielbiam na młodą patrzeć :-D Chociaż wiem, że niedługo będę musiała w końcu to zrobić ;-) :rotfl2:
ja tak na chwilkę bo zdecydowanie wolę widziec co mała robi:happy:
Agutku zastanawiam się po co te haczyki na dole spacerowki:confused:

Do góry